Pagina's

woensdag 1 juli 2015

Verjaardagsfeestje

Zondag vierden we het verjaardagsfeestje van dochterlief. Ze is dan weliswaar nog niet jarig maar als zomerkindje en de naderende zomervakantie, vierden we haar verjaardag met haar vriendjes wat eerder.

Drie weken geleden knutselde ik dus geheel in de stijl van de film Frozen een uitnodiging in elkaar. Dochterlief en ik leverden het bij haar vriendjes thuis af en toen begon voor haar het lange wachten. Omdat ze elke dag vroeg wanneer haar feestje was, knutselde ik een aftelkalender in elkaar. Elke dag plakte ze een sticker. Naarmate de dag van het feestje dus dichterbij kwam, groeide haar enthousiasme. Absoluut hoogtepunt (of dieptepunt voor ons) was zondagochtend. Ik heb haar nog net niet van het plafond af moeten schrappen maar ze heeft de hele ochtend door het huis lopen stuiteren als een konijntje op duracel-batterijen. We waren dus heel erg blij toen haar eerste vriendinnetje voor de deur stond.

Na de taart en cadeautjes uitpakken, gingen we met de kinderen naar een groot park/ bos. De bolderkar werd volgeladen met picknickspullen en lekkere hapjes. De bolderkar was een groot succes want elk kind wilde dolgraag de kar samen trekken met manlief. Dochterlief wilde voor haar feestje graag een speurtocht dus had ik een foto-puzzeltocht gemaakt. De kinderen moesten dat wat op de foto stond vinden. Eenmaal gevonden deden we een spelletje of moesten ze vragen beantwoorden. Aan het einde van de puzzeltocht kwamen we aan bij een speeltuintje en strandje. En toen waren de kinderen niet meer te houden. Binnen no-time hadden ze hun kleren uit en was het badpak aan en lagen ze in het water. De grootste lol hadden ze met elkaar. Af en toe kwamen ze wat lekkers halen om meteen weer het water in te duiken. De tijd vloog letterlijk voorbij. Ik had aangegeven dat de kinderen rond 16.30 thuis waren maar uiteindelijk kwamen ze rond 17.30-17.45 thuis. Allemaal moe maar ze vonden het stuk voor stuk erg leuk. Eén vriendinnetje riep zelfs heel enthousiast dat dit het leukste feestje was wat ze ooit had gehad. Tja daarvoor doe ik het natuurlijk. En het leuke was dat het budgettechnisch een goedkoop feestje was. 

Heel verantwoord gingen dochterlief en ik daarna naar de grote gele M (manlief haat absoluut het eten daar). Als we er twee keer per jaar komen dan is het al veel maar zij wilden daar dolgraag naar toe. Met een glimlach van oor tot oor zat ze achter haar frietjes en hamburger. Ach kind blij en dat is ook wat waard. Eenmaal thuis werden de cadeautjes nog eens goed bekeken en meegespeeld. En daarna…. lag de jarige job op tijd in bed om als een blok in slaap te vallen. Wij konden toen eindelijk ook zitten en waren bekaf. Ik geloof dat ik nog nooit zo vroeg in bed heb gelegen.

Maandagochtend ging echter weer vroeg de wekker. 's Ochtends trakteerde dochterlief op school. Nu had ik bedacht dat ik fruitspiesjes met poffertjes zou maken. Iets wat je dus niet een avond van te voren kan maken. Dus stond ik om 07.00 uur in de keuken spiesjes te rijgen.  Meestal wordt er snoep uitgedeeld maar ik wilde eens een keer wat anders doen. Het zag er in ieder geval gezellig uit al die vrolijke kleurtjes van het fruit. De kinderen vonden het heerlijk. Volgens juf de eerste keer dat alle kinderen alles opaten.

Het is nu dus even rust op het feestfront. Volgende week is ze dan echt jarig en dan doen we het dunnetjes over met oma en een vriendin van mij. En dan even geen verjaardagen meer…… nu nog dochterlief een verbod opleggen want vorig jaar begon ze meteen weer haar verjaardag voor het jaar daarop te plannen.

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat het een leuke dag was.
  Ik hoop wel dat je de ouders gebeld hebt om te vertellen dat de kinderen later thuis kwamen.
  Zoonlief werd een keer niet op tijd thuis gebracht na een zwemfeestje. Afschuwelijk was dat! Ik was zo vreselijk ongerust...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze allemaal gebeld. Zou ook ongerust zijn. Ik heb ze zelfs foto's gestuurd.

   Verwijderen
 2. Klinkt zo leuk hoe je dat helemaal hebt georganiseerd en gedaan. Geweldig voor je dochter natuurlijk, zo'n allerleukste feestje ooit! Moet een heerlijke dag voor haar zijn geweest. En voor die andere kindjes ook :)

  BeantwoordenVerwijderen