Pagina's

vrijdag 22 november 2013

Hello €1.000 Goodbye €1.000

De laatste paar jaar krijg ik rond december van mijn moeder een bepaald geldbedrag. Meestal ligt dat bedrag rond €1.000,=. Dat is een heel mooi bedrag waar ik veel dingen van kan doen en waar ik heel blij mee ben. Nu is dit bedrag de laatste paar jaar vooral gegaan naar de afbetaling van mijn leningen of het betalen van rekeningen. Het wordt dus niet lukraak uitgegeven maar goed over nagedacht voordat het wordt uitgegeven. De laatste twee jaar hield ik wel altijd een bedrag achter de hand voor de feestdagen. Zo werd de kalkoen met Kerst dus gesponsord door mijn moeder wat heel erg fijn is.
Deze week vertelde mijn moeder dat ik al deze week het bedrag zou krijgen. Gisteren keek ik op mijn rekening en daar stond het dan. Heel even voelde ik mij heel rijk en heel even droomde ik wat ik daarvan allemaal kon kopen. Heel even leek die o-zo-super-mooie-en-waarschijnlijk-super-werkende Kitchenaid heel dichtbij. Alleen gaat daar natuurlijk het geld niet naar toe. Ik kan dat echt niet aan mezelf verantwoorden als ik nog elke maand aan het aflossen ben. Dus deze keer gingen manlief en ik om tafel zitten om te kijken waaraan we het geld aan zouden besteden. Er lag nog een rekening van de garage van iets meer dan €400. Die werd dus meteen betaald. De banden onder de auto moesten worden vervangen want die waren te versleten om nog veilig te kunnen rijden. Ook dit is inmiddels gebeurd. Daar ging weer een heel groot bedrag. Toen bleef er nog een klein bedrag over. Uiteraard hadden we daar iets leuks voor kunnen doen onder het mom van jezelf ook iets gunnen. Alleen we hebben dat niet gedaan. Tot op de laatste eurocent is het gegaan naar de afbetaling van de creditcard. Binnen een paar klikken hadden we €1.000,= uit gegeven.
Het voelde heel goed om de rekeningen te kunnen wegwerken en nog een kleine afbetaling te doen. Het was nog leuker geweest als ik daarmee mijn hele creditcard had kunnen aflossen maar dat zat er helaas niet in. Toch zou ik het geld liever aan iets “leukers” hebben uitgegeven zoals het bouwen van een buffer of sparen voor iets anders. Hopelijk komt snel die optie… al lijkt het soms nog ver weg. Als alternatief  voor iets leuks gaan we binnenkort naar de Efteling. Ik heb daar nog kaartjes voor liggen die ik ooit via airmiles heb gekocht. Zo hebben we dan toch een leuke dag.

7 opmerkingen:

 1. Heel goed! Ik ben trots op jou en je man. Wees dat zelf ook!

  Nog eff doorbikkelen. Je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief gebaar van jouw moeder en wat een super besluit om dit zo verstandig te besteden. Weer een stapje dichterbij een schuldenvrij bestaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn! En ik herken het, toen wij dat geld van ons huis moesten aflossen ging het ook zo met vakantiegeld, belastingteruggave en alles... Au maar wel fijn als je straks overal vanaf bent! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verstandig! Niet altijd even veel fun,maar dat komt goed als jullie schuldenvrij zijn! Groet kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg goed van je. En bedenk. Er komt een tijd dat je wel dat bedrag kunt sparen of iets van kunt kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In onze super aflos tijd deden we dat ook, zoveel mogelijk aflossen op de schuld(en). Nu, achteraf gezien zou ik dat anders doen. Ook iets leuks van het geld kopen of liever nog, samen doen. Reden hiervoor is dat er zo een fijne herinnering wordt 'gekweekt'. We doen het nu ook. Naast het sparen (want aflossen hoeft niet meer :)) ook geld apart houden voor leuke zaken om samen te doen of te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen