Pagina's

maandag 16 mei 2016

Opgelicht

Drie weken geleden vond ML de perfecte schoenen. Hij was al een tijdje op zoek naar nieuwe, of beter gezegd tweedehands, schoenen omdat al zijn oude schoenen tot op de zool zijn versleten of echt volledig doorlopen zijn. ML loopt het liefste op wandel(berg)schoenen of laarzen. Nieuw kosten deze al snel EUR200-300. Erg duur maar tweedehands zijn de kosten wel te doen. Nieuwe zolen kosten bij zijn schoenen ook al snel EUR30 per schoen dus kostbaar. Dus ML struinde MP af totdat hij laarzen aantrof die slechts een beperkt keren waren gedragen. Soms kopen mensen nu eenmaal schoenen die achteraf toch niet zo comfortabel zijn en dan in de kast blijven staan om te verstoffen. Waarom dan niet verkopen en er toch nog wat aan verdienen?

ML was heel erg blij met wat hij had gevonden. Hij deed een bod en deze werd geaccepteerd. We maakten het geld over en toen begon het wachten op de laarzen. Na een week geen laarzen maar wel een berichtje of we de laarzen hadden ontvangen. Dus besloten we nog wat langer te wachten. Na twee weken waren de laarzen er nog steeds niet. Ik heb de verkoper een ultimatum gesteld dat als we de laarzen niet voor een bepaalde datum hadden ontvangen dat we aangifte zouden doen bij de politie en melding zouden doen bij MP en zijn bank. Mocht hij zich hebben bedacht dan mocht hij uiteraard ook het bedrag terugstorten. Je voelt het natuurlijk al aankomen: geen laarzen en geen geld terug. Dus vrijdag heb ik aangifte gedaan, contact opgenomen met zijn bank en MP. Plus ik heb een waarschuwing geplaatst op een publieke website waar je andere kopers kunt waarschuwen. Daar kwam ik in contact met een ander slachtoffer van de verkoper. Gisteren kreeg ik ook bericht van MP. Blijkbaar heeft deze man dit trucje met meerdere mensen uitgehaald. Zij hebben ook aangifte gedaan. 

Ik heb niet veel hoop dat we het bedrag (EUR79) ooit terug zullen zien. Het was voor ons veel geld. Voor dit geld hadden we ook een paar gloednieuwe sneakers kunnen kopen. De zoektocht naar nieuwe schoenen zetten we dus door maar wel met een aantal duidelijke spelregels voor onszelf. Boven EUR30 halen we alleen nog maar op. Het beperkt misschien ons zoekgebied maar het beperkt ook de kans om weer opgelicht te worden. En hebben we ook maar enige twijfel dan zien we van de verkoop af. Ik had namelijk op een zeker moment een raar gevoel bij deze koop. Ik heb me door ML laten overtuigen dat ik te "paranoia" was. Achteraf was mijn onderbuikgevoel dus wel goed. Het trieste van het hele gebeuren vind ik nog niet eens dat wij het geld kwijt zijn. Maar wat bezielt iemand om voor een paar honderd euro of misschien een paar duizend euro mensen op te lichten? Stel dat ze je pakken, vergooit iemand zijn leven voor een paar rotcenten. Dat lijkt het mij niet waard. Misschien begrijp ik het wel niet. Dat is maar goed ook. 

Inmiddels kijk ik ook naar andere alternatieven voor MP. In de regio heb je op FB een aantal verkoopsites. Dit werkt een stuk prettiger. Kopers reageren meteen en komen het ook gewoon ophalen. Het idee dat je elkaar namelijk bij de supermarkt tegen komt en niet bent komen opdagen, werkt blijkbaar zo dat mensen gewoon zich aan hun woord houden en het ook daadwerkelijk kopen. Kortom de frustratie ligt een stuk lager dan bij het klakkeloze bieden op MP om vervolgens nooit meer te reageren. Dit weekend heb ik daar een aantal dingen van DL opgezet. Zij spaart namelijk voor een Playmobile prinsessenkasteel. Al haar spaargeld zet ze opzij om dat kasteel te kunnen kopen. Dus nu proberen we door speelgoed te verkopen waar ze toch niet meer mee speelt, zo aan het kasteel te komen. De schat heeft inmiddels al in de smiezen dat ze tweedehands een stuk goedkoper dat kasteel kan kopen dus heeft ze daar nu haar zinnen opgezet. Ze is nog zo'n kleine EUR30-35 van een tweedehands kasteel verwijderd. Mocht ze het via MP kopen, dan halen we dat uiteraard op. Ik moet er niet aan denken dat de zuurgespaarde centjes van mijn kind door een of andere oetlul achterover zouden worden gedrukt. 

9 opmerkingen:

 1. Hier ook al 2x opgelicht en ook aangifte gedaan bij de politie. Maar de verkopers waren daar niet van onder de indruk. Geld ook nooit meer terug gekregen. Hier dus wel de zuurverdiende centjes van mijn dochter voor een mobieltje. Ook dat was geen aanleiding om het geld terug te storten of alsnog het mobiel te sturen. Ik heb ook zachtjesaan mijn bekomst van MP. En dat hoor je steeds meer!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MP zou eigenlijk een score-systeem voor verkopers en kopers moeten introduceren. Dat heeft b.ol ook. Zo weet je veel beter wat je aan elkaar hebt. Zou misschien ook eens dat klakkeloze bieden stoppen. Wie wi er als koper bekend staan die niet reageert?

   Verwijderen
 2. Idem. Ik had 4 kaartjes voor een pretpark, maar omdat zoon in het ziekenhuis lag heb ik ze aangeboden via MP. Met het idee voor hem een aardigheidje voor dit geld te kopen. Vervolgens kaartjes snel verstuurd omdat ik er later geen tijd voor had, er werd beloofd dat het geld direct geboekt zou worden. Niet dus. Heb de verkoper een aantal keren gemaild, maar geen respons. In de laatste mail heb ik hem een heel lang leven gewenst, maar ook dat een van zijn kinderen net zo ziek zou worden als mijn zoon. Heel gemeen van mezelf, maar ik zat zo vol frustratie. Een ziek kind kost al zoveel geld, gelukkig lukt dat nog, maar zomaar iets leuks zit er niet in. Daarom was ik zo boos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap je reactie wel. Hoe ontzettend triest dat iemand misbruikt maakt van de situatie. Ik snap oprecht niet wat deze mensen bezielt.

   Verwijderen
 3. Wat vervelend voor jullie. Het afgelopen jaar heb ik al 8 paar schoenen via MP gekocht en allemaal gekregen, ik besef nu weer eens dat ik dus geluk heb gehad.
  Hopelijk komt er nog wat terug via politie of MP.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop al 9 jaar op MP. Ging altijd goed tot deze keer. Twee keer heb ik van een koop af gezien omdat ik het niet vertrouwde. Ik had nu ook naar mijn gevoel moeten luisteren.

   Verwijderen
 4. Je kan op Marktplaats ook de verkoper checken via de veilig pagina. Ook zegt het vaak wel wat als iemand al langere tijd op MP zit of maar net een paar maanden of soms zelfs dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vervelend zeg! Dat vind ik meteen het nadeel van marktplaats en het voordeel van eBay: daar kunnen mensen met sterren verkopers beoordelen en zo weet je of iemand betrouwbaar is of niet. En eBay heeft kopersbescherming.

  Ik ben daar ook wel eens opgelicht, ondanks de sterren, en kreeg via eBay mijn geld terug.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bent u op zoek naar een lening? Wij helpen particulieren en bedrijven leningen te verkrijgen voor bedrijfsuitbreiding en een nieuw bedrijf op te zetten, variërend van elk bedrag. Krijg een lening tegen een betaalbare rente. Heeft u dit geld / lening voor uw bedrijf nodig en uw facturen op te ruimen? Stuur ons dan nu een e-mail voor meer informatie. Neem nu contact met ons op via e-mail: allrisefinancial@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen