Pagina's

zondag 29 mei 2016

Soms vallen dingen mee....

In mijn vorige blog schreef ik dat we via MP waren opgelicht. We likten onze wonden en gingen weer verder. Ik kocht een prachtige zomerjas voor DL op MP  omdat uiteindelijk je daar toch voor een mooi prijsje leuke dingen kunt kopen. Het haalde ook een beetje de nare nasmaak weg van de mislukte koop weg. Langzaam zakte het hele gebeuren dus een beetje weg. Vorige week stopte er voor ons huis een busje van een koeriersbedrijf. De man stapte uit en liep naar ons huis toe. ML en ik keken elkaar aan want we verwachtten eigenlijk niks. Verbaasd keken we dus naar de grote doos die toch echt voor ons was bedoeld. Op het label stond mijn naam en de afzender was van degene waartegen we aangifte hadden gedaan. Toen we de doos openden, waren het de lang verwachte en verloren gewaande laarzen. ML blij met zijn laarzen en ik blij dat we het geld niet kwijt waren. Daarna was ik nog wel even bezig om de aangifte en de meldingen ongedaan te maken. Maar liever dat, dan helemaal niks.

Goede dingen komen nooit alleen. Heel cliche maar wel waar. Want wat is het geval, ik heb per augustus een vast contract. Nog beter, de handtekening staat er inmiddels al onder. Mijn manager had het binnen een week geregeld met de woorden "meer dan verdiend". Hoe groot is de tegenstelling met mijn vorige baan. Hoe blij ben ik dan ik nu goed op mijn plek lijk te zitten. Bij mijn vorige werkgever zijn ze aan het reorganiseren. Waarschijnlijk was ik dit jaar dan weg bezuinigd. Het is dan heel fijn om te weten dat ik dat voor ben geweest. Grappige was dat ik nogmaar net mijn vaste contract had ondertekend of ik werd door een headhunter benaderd voor een andere baan. Interessante baan met veel extra's en een hoog salaris. Alleen ik heb mijn lesje wel geleerd. Ik heb nu veel vrijheid, ik werk dichtbij huis. Om dat te kunnen overtreffen, moet een andere baan wel heel erg goed zijn wil ik uberhaupt overwegen om weg te gaan in mijn hudige baan. Die vrijheid en dichtbij huis voelt als een luxe. Daar kan geen extra geld tegen op. 

En inmiddels ben ik ook aan het aftellen. Nog 6 maanden en dan heb ik mijn lening afbetaald. Ik heb dan nog wel een creditcard af te betalen en de auto is dan ook een kleine 8 maanden later afbetaald. Het einde is dus in zicht... de gedachte alleen al dat ik na december kan bepalen wat ik met het geld kan gaan doen die ik maandelijks kwijt was aan de lening. Het grootste deel zal naar de aflossing van de creditcard gaan. Maar over iets meer dan een jaar ben ik schuldenvrij. Hoe bevrijdend die gedachte is.


8 opmerkingen:

 1. Wow, wat een fijne dingen. Ben blij voor jou!
  Wat een verschil met een jaar geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je lening is afbetaald, krijg je dan een sneeuwbal effect? (gaat je creditcard dan harder)?
  Lekker dat aftellen, zeker nu je een vastcontract hebt. Dan weet je echt zeker dat t ggaat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft straks inderdaad een sneeuwbaleffect. De creditcard gaat dus na de kerst ook een stuk harder. Dus nog even volhouden en dan hoop ik echt definitief van alles af te zijn.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie dingen. Dat is wel 10x proficiat. Langzaam kun je je ook richten op je toekomst. Het sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was je dan niet te snel met je oordeel over oplichter? Dingen kunnen dus ook per ongeluk gaan....
  Wel fijn voor je, en de afzender, dat het dan toch goedgekomen is. Ik moet er niet aan denken dat er aangifte tegen mij word gedaan, terwijl ik mijn plicht wel heb gedaan...
  Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als iemand na 3,5 week nog niets heeft geleverd, niet reageert op mailtjes en ook niet reageert op een email waarin je aankondigt dat je aangifte gaat doen als je binnen 5 dagen niet hebt ontvangen, dan kan je wel concluderen dat er iets mis is. Bovendien bleek ik ook niet de enige te zijn die door deze persoon in de maling werd genomen. Ook hij heeft meerdere malen gemaild en zelfs gebeld maar kreeg uiteindelijk ook niks. Dat de "oplichter" desondanks toch heeft geleverd, heeft denk ik te maken met druk opvoeren en blijkbaar woog het niet op tegen alle ellende. Ik heb overigens meteen alles netjes ongedaan gemaakt.

   Verwijderen
 5. Hallo allemaal

  Voor degenen die failliet zijn, Interdit Bancaire, of die projecten en anderen hebben, maak je geen zorgen, want de kredietfinanciering van onze instelling kan helpen met de lening.

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Rolandgadner@outlook.de
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bent u op zoek naar een lening? Wij helpen particulieren en bedrijven leningen te verkrijgen voor bedrijfsuitbreiding en een nieuw bedrijf op te zetten, variërend van elk bedrag. Krijg een lening tegen een betaalbare rente. Heeft u dit geld / lening voor uw bedrijf nodig en uw facturen op te ruimen? Stuur ons dan nu een e-mail voor meer informatie. Neem nu contact met ons op via e-mail: allrisefinancial@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen