Pagina's

maandag 7 juli 2014

Vakantie, groentetassen en zo

Wow toen ik mijn vorige blog schreef had ik nooit verwacht er zo veel reacties op te krijgen. Er waren ook best confronterende reactie bij en daar ben ik dan in gedachte heel erg mee bezig. Het is niet zo dat ik de toon van mijn blogs ga veranderen. Ik ben immers wie ik ben maar misschien moet ik minder impulsief mijn eerste gevoelens in de vorm een blogje gieten en ze eerst wat laten bezinken. Kortom ‘food for thought´  ondanks dat mijn blog meer een uitlaatklep voor mij is en soms een manier om mijn gedachten te ordenen.

Wat me ook bezig houdt deze week is mijn lening. Ik snap het gewoon even niet meer. Ik was er helemaal op ingesteld dat deze maand het eerste bedrag  zou worden afgeschreven. Inmiddels zijn we al weer een paar dagen in juli maar het bedrag staat er nog steeds. Ook logde ik in op internetbankieren om te kijken of de lening al was toegevoegd aan mijn rekeningen. Nada, noppes, niets. Jammer want zo kan ik het ook zelf moeilijk overmaken. Dat wordt dus de bank bellen om te vragen over hoe, wat en wanneer. Hopelijk krijg ik zo duidelijkheid. Ik weet dan ook beter wat ik met het bedrag op mijn rekening kan doen: zelf overmaken, het wordt nog afgeschreven of tijdelijk parkeren en later overmaken. Ach en zo houdt een lening je maar bezig.

Ook heb ik besloten om mijn groentetas wat minder vaak af te nemen. De groentetas geeft weinig afwisseling. Ik merk dat ik een beetje “groente-moe” wordt als ik in een maand tijd voor de vierde keer andijvie in de tas vind. De inhoud van de tas wordt erg bepaald door wat de boer zelf verbouwd en hier en daar aangevuld met groente or fruit van Odin. Ik snap best dat hij zijn eigen spulletjes eerst graag verkoopt maar het aanbod is wat eenzijdig. Dus ik wil het gaan afwisselen met Freshbox, Streekbox of groente van de markt of winkel.

Nu denk je Freshbox? Vorige week heb ik mogen kennismaken met deze box. De box bevat alle bestanddelen voor 3 of 5 maaltijden inclusief een receptenboekje. De box wordt aan het begin van de week thuis gekoeld afgeleverd. Van tevoren krijg je een smsje hoe laat je de bezorger kan verwachten. Ik had zelf aangegeven dat ik de box op maandagavond wilde ontvangen. En jawel hoor de bezorger kwam keurig netjes op de aangegeven tijd de box afleveren. We hebben heerlijk zitten smullen met zijn drietjes. De aanbieding gold voor twee boxen dus ik heb nog een box tegoed. Prijs en kwaliteit vond ik goed in verhouding dus we willen wat vaker deze box afnemen.  Fijne vond ik in de box net genoeg ingrediënten zaten om de maaltijd te maken de hoeveelheden waren dus goed afgemeten. Kortom ik wil het wat meer gaan afwisselen: voornamelijk de groentetas met een aanvulling vanuit de winkel of markt en soms een box met verse producten.

Ook is voor dochterlief de vakantie begonnen. Op vrijdag mocht ik haar op het schoolplein ophalen waar alle klassen zich hadden verzameld. Er werd afscheid genomen van de kinderen in groep 8 en van elkaar door het zingen van het schoollied. Daarna werd er afgeteld na de vakantie. Ik vond het heel bijzonder. Ik kan me niet herinneren dat ik zo het schooljaar eindigde. Het had iets moois en symbolisch. Ondertussen maakt dochterlief zich wel een beetje druk om de nieuwe kindjes die in het nieuwe schooljaar in de klas komen. Ze was best gehecht aan alle andere kinderen in haar klas. Gelukkig blijft de klas intact op de kinderen die naar groep 3 gaan. Het zal dus best goed komen.

Wij zijn vooral blij dat ze nu vakantie heeft want ach wat was ze moe de laatste paar weken. Vroeger veel van andere ouders gehoord dat kinderen zo aan vakantie toe zijn maar ik kon me er weinig van voorstellen. Inmiddels kan ik bevestigen dat ook echt zo is. Dochterlief gaf zelf aan dat ze vooral lekker thuis wil spelen en soms naar de speeltuin om de hoek. Gewoon even chillen dus en haar eigen ding kunnen doen. Ach en vaak is dat ook het fijnste.

Inmiddels ben ik ook al begonnen met de eerste voorbereidingen voor de vakantie. Dit weekend heb ik vooral veel gewassen en gestreken. Volgend weekend wil ik het grootste deel al hebben klaarliggen en hopelijk ook al ingepakt hebben. Manlief moet volgende week nog naar Duitsland voor zijn halfjaarlijkse controle door de oogarts. Hij kijkt er naar uit. Ik zelf zou spontaan in de stress schieten om 12 uur na aankomst thuis weer richting Schiphol te moeten om het vliegtuig in te stappen. Daarom vind ik het belangrijk dat we dus dit weekend al grotendeels klaar zijn met pakken zodat manlief nog even tot rust kan komen voordat we weg gaan.
Ook heb ik een taxi geboekt. Het gesleep ’s ochtends vroeg met koffers naar de bus en dan de prijs van een buskaartje wogen niet op tegen de kosten van de taxi. Voor €3 meer zitten we in een taxi richting Schiphol. Ik moet nog boeken voor wanneer we terug komen. Om 23.30 is het wel fijn als er iemand klaar staat om je naar huis te brengen. Vooral ook omdat ik verwacht dat dochterlief best moe zal zijn en misschien zelfs al slapend van vliegtuig naar huis moet worden gedragen.

Morgenochtend moet ik voor werk nog naar Amsterdam. Daarna kan ik gaan afronden en afbouwen. Het werk kan ik dan 3,5 week even vergeten. Dat is best een lekker vooruitzicht.

3 opmerkingen:

 1. Comments kunnen hard binnen komen inderdaad. Ik heb daar soms ook wel eens moeite mee.

  Fijne vakantie gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IS die Freshbox niet duur (tov zelf boodschappen doen voor die spullen)?
  3 euro meer voor het gemak van een taxi snap (zeker eenmalig voor een vakantie). Maar de freshbox zou regelmatig (elke week?) een vergelijkbaar bedrag zijn. En dat gaat stiekum optellen (eeehh, aftrekken van wat je kan aflossen?). Als het het gemak is , wat je zoekt, kun je dan iets met plannen van de maaltijd en booddschappen doen, of vooraf koken, of manlief die zaken haalt? Ik gun je gewoon een snelle schone lei, kijk maar wat je er mee kan doen.
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen