Pagina's

zondag 4 januari 2015

Het nieuwe jaar: veranderingen

Morgen gaan de dingen weer terug naar normaal. Dochterlief gaat weer naar school en ik heb weer wat meer tijd om andere dingen te gaan doen. En wat heb ik daar zin om weer dingen aan te pakken. Ik ben strijdlustiger. Ergens ontwaakt er iets in mij waardoor er een vechtlust naar boven komt. Ik heb zoiets van "laat iedereen maar de rambam krijgen, het gaat om mij en dat ik mij beter voel en dat ik vooral zijn mag wie ik ben". Ik ben te lang een toeschouwer geweest en heb dingen geaccepteerd of vermeden waar ik mij niet goed bij voelde. Het nieuwe jaar voelt voor mij als een jaar van verandering. Een jaar waarin ik sterker zal worden en dingen makkelijker het hoofd kan bieden zonder mij daar nadien schuldig over te voelen of zonder nog heel lang over na te lopen piekeren. Een jaar waarin ik hopelijk een andere baan kan vinden al dan niet in Nederland. Een jaar waarin ik hopelijk ook meer zal aflossen want dit jaar is daar minder van gekomen dan ik wilde. Op een of andere manier verdwijnt de drang tot extra aflossen toch meer op de achtergrond als je niet goed in je vel zit. Toch ik aflossen kosten wat kost niet meer mijn streven. Ik wil ook geld over houden voor dingen  die mij blij maken. Dat hoeven geen dure dingen te zijn maar ik voel me beter als ik soms wat voor mezelf of voor mijn dochter doe. Ik word daar een gelukkiger mens van en dat is ook veel waard. Dan maar een paar maanden langer aflossen. 

Als ik terugkijk op 2014 is dat een jaar waarin ik mezelf ontzettend ben tegen gekomen. Een jaar van worstelen met mezelf en mijn gezondheid. In een klein half jaar heb ik drie anti-biotica kuren, twee kuren voor schimmelinfecties en vier kuren voor maagzuur gehad. Dit allemaal omdat mijn lijf er gewoon geen zin meer in had en zo vatbaar was als het maar zijn kon want mijn weerstand was abonimaal laag. Op de valreep van 2014 kwam de oorzaak van mijn maagklachten naar boven. Onderzoek wees uit dat ik een schimmelinfectie had in mijn slokdarm. Dus dat werd weer een kuurtje. Het is nu afwachten of k hiermee al mijn klachten zijn verdwenen. Ik hoop het. Ik heb meer artsen in 2014 gezien dan mij lief. Ik heb afgelopen jaar geleerd dat ik beter naar mij lijf moet luisteren. Alle signalen waren er dat het bergafwaarts ging en toch was ik een expert in het negeren. Ik vind het moeilijk om er naar te luisteren want ik moet van mezelf altijd nog zo veel. Ik zorg goed voor anderen maar een stuk minder goed voor mezelf. Dus dat moet ik maar eens beginnen te leren. 

Gelukkig was 2014 niet alleen maar kommer en kwel. Ik heb een heerlijke vakantie in Griekenland gehad. Ik heb weer een jaar lang mogen genieten van mijn prachtige dochter. En ergens zie ik zelfs mijn burn-out als een geschenk want het heeft me doen realiseren dat er dingen moeten veranderen. 

Ik maak een lange neus naar 2014 en ik ga hoopvol 2015 in. In de hoop dat het alleen maar positieve veranderen zal brengen. Uiteraard wens ik jullie ook heel veel positiviteit en vooral de mogelijkheid om jezelf te zijn. 

Op een of andere manier zit al weken dit liedje in mijn hoofd. Het heeft wel wat. 


4 opmerkingen:

 1. Goed zo!! Het gaat ook om jou! En uiteraard je gezin...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je energie en optimisme voelt over het nieuwe jaar! Veel succes!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig fijn dat je je strijdlustig voelt!
  Ik wens je voor 2015 alle goeds toe, met hopelijk een baan waar je het naar je zin hebt.

  BeantwoordenVerwijderen