Pagina's

woensdag 28 januari 2015

Reintegratieplan: tweede ronde, tweede kans

Vanochtend was daar dan het verlossende telefoontje van de bedrijfsarts. Verlossend want ik  maakte me gisteren wel druk na een terechte opmerking van Marga dat ik wel mee moest werken aan een reintegratieplan. Vooral toen ik ook nog eens wat informatie ging opzoeken op internet, realiseerde ik me ook dat zowel ik als werk rijkelijk laat zijn met het opstellen hiervan. Wat me nog het meeste zorgen baarde waren de eventuele consequenties. Dus ongerust belde ik gisteren de bedrijfsarts op. Hij was niet aanwezig maar de secretaresse plande meteen een gesprek voor mij in.

Dus zat ik gisterenavond weer achter mijn computer om dit gesprek voor te bereiden en om mijn gedachten te ordenen. Het helpt als ik terug kan vallen op een stukje papier al dan niet met steekwoorden of volledig uitgeschreven. Nadat het op papier stond, voelde ik me iets rustiger worden. Desondanks heb ik wel een onrustige nacht gehad.

Het gesprek met de bedrijfsarts was verhelderend. Hij verweet mij niks, vond dat ik juist een pro-actieve houding in mijn herstel nam en gooide het op een misverstand. Hij stelde voor dat ik volgende week het gesprek met mijn manager heb, direct nadat ik hem heb gezien. Dat geeft mij dus tijd om het voor te bereiden. Hij bood ook aan om mijn reintegratieplan samen door te nemen voordat ik het met mijn manager bespreek. Ik heb meteen naar mijn manager gemaild. Nu is het afwachten of hij kan. So far, mijn cover your ass excercitie. Ooit word ik hier nog eens heel erg goed in. 

5 opmerkingen:

 1. ... ik de enk dat je er stiekem al best goed in bent, toch...?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een geruststelling voor je, duidelijkheid en als de werkgever er niet in mee gaat wordt het dus gewoon zijn probleem. ook fijn dat je eerst een gesprek hebt direct voor je afspraak met je manager, dat geeft steun en weet je waar je staat in plaats van dat je van spanning direct inkakt of volop in de strijd vliegt bij je manager...hoop dat je het nu even kunt parkeren tot volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze CYA actie levert je niet alleen rust op, het traint je ook in leren opkomen voor jezelf: zelf plannen wat je wilt en die plannen voorstellen. Daarmee houd je het heft in handen, goed zo!
  En vraag aan je arbo arts vooral tips hoe je manager te overtuigen van (de voor jou kritieke punten) in jouw reintegratievoorstel. Hulp voooral gebruiken voor de essentiele punten en voor je zekerheid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan jou ligt het nu in ieder geval niet! Goed gedaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen