Pagina's

dinsdag 22 september 2015

Weer terug bij mezelf

Inmiddels werk ik al weer vijf weken in mijn nieuwe baan. En ik heb het er naar mijn zin. Ik ga nog net niet elke dag fluitend naar mijn werk (je moet niet overdrijven) maar veel scheelt het niet. Vanaf dag 1 voelde het alsof ik in een warm bad terecht kwam. Ik kon al snel dingen oppakken waardoor ik ook meteen iets kon toevoegen en mijn meerwaarde kon laten zien. Dat wat ik tot nu heb gedaan wordt gewaardeerd en dat voelt zo fijn. Inmiddels zit ik dus tot over mijn oren in het werk. Heel soms word ik overvallen door een paniekmomentje. Dan word ik overvallen door de hoeveelheid werk en weet ik even niet meer waar ik moet beginnen. Ik heb namelijk de eigenschap dat ik alles heel erg goed wil doen en ik kan nu eenmaal niet alles doen. Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik in mijn overleg met mijn manager duidelijk mijn grenzen moet aangeven. Is hij het niet eens mijn prioriteitsstelling dan trekt hij automatisch wel aan de bel. Dat heeft hij nog niet gedaan dus so far so good.

Het enige nadeel is dat ik elke avond bekaf ben. Ik val als ik mijn kussen voel als een blok in slaap om in de ochtend wakker te worden in half comateuze toestand. Gelukkig blijf ik niet in die toestand hangen maar het duurt wel even voordat ik echt wakker ben. In het weekend slaap ik meestal het klokje rond. Was ik voorheen nog redelijk actief 's avonds. Nu ben ik blij als ik op de bank kan ploffen en even helemaal niks hoef te doen. Ik houd mezelf maar voor dat het een kwestie van wennen zal zijn. 

Ondanks de vele nieuwe indrukken en de vermoeidheid ben ik vooral blij met de nieuwe baan. Het geeft me weer positieve energie en ik vind het weer leuk om dingen aan te pakken en in te verdiepen. Hoe groot en schril is het contrast met vorig jaar. Ik was toen een wanhopig hoopje mens die zich probeerde staande te houden in een onhoudbare situatie. Ik kan me nu bijna niet meer begrijpen dat ik het zo lang heb volgehouden. Ik ben nu vooral blij en opgelucht om te weten en te ervaren dat het ook heel anders kan.  

Maar goed het lijkt erop dat ik eindelijk op mijn plek zit. Ik zit inmiddels weer goed in mijn vel. Als ik nu binnenkort ook weer wat meer energie krijg dan ben ik een heel tevreden en gelukkig mens. Wie had dat vorig jaar rond deze tijd gedacht? Ik niet in ieder geval. 

7 opmerkingen:

 1. Wat fijn om te lezen! Hopelijk ben je snel zo gewend dat je weer wat aan je avonden hebt, voor nu zal je het gewoon nodig hebben. Hmmm, lekker vroeg op bed heeft ook wel weer wat nu het vroeger donker is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heel fijn om te lezen zeg. Hoop dat het gauw allemaal 'gewoon' is en niet meer zo uitputtend als nu. Wat een verschil inderdaad. En wat fijn dat het gewoon ook allemaal op een normale manier kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn om te horen dat het zo goed bevalt. Ik kan me voorstellen dat je doodmoe bent, nog zo vee indrukken. Maar dat gaat vast beter worden naarmate het spannende en het nieuwe ervan af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat het goed gaat. En het zal vlug beter gaan met je vermoeidheid als je aan het werk gewend bent. Voorlopig maar even bijslapen. Fijn om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn nieuws! Nog even en dan gaat de vermoeidheid weg. Geniet van je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat alles zo voorspoedig gaat. Ik vind het fijn dat het zo'n happy end heeft gekregen allemaal.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn te lezen dat je jezelf weer teruggevonden hebt en nu op een betere werkplek zit. Zelf gedaan; je mag trots zijn op jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen