Pagina's

vrijdag 28 augustus 2015

Vrienden voor het leven

Vorig jaar zat dochterlief in een combi-klas groep 1/ 2. Na een paar weken viel thuis al vaak de naam van een meisje die net aan haar schoolcarriere was begonnen. Binnen een hele korte tijd ontstond er een hele nauwe band tussen de twee meisjes.Dochterlief maakt tekeningen voor haar vriendin, is oprecht bezorgd als ze een keertje niet op school is en bekommert zich om haar welzijn.  Onafscheidelijk waren ze en zijn ze. Als je ook foto's van ze samen ziet op school, dan zitten ze steevast naast elkaar. 

Nu schelen de dametjes exact een jaar in leeftijd. Dochterlief is inmiddels 6 jaar en vriendinnetje is 5 jaar. Dus aan het einde van het schooljaar was het dus onvermijdelijk dat ze in het nieuwe schooljaar niet meer bij elkaar in de klas zouden komen. Vriendinnetje realiseerde zich dat eerst niet maar dochterlief des te meer. Ze vond het vreselijk dat ze haar BFF moest missen. Dat een andere vriendin wel bij haar in de klas kwam, was een schrale troost. Als het aan dochterlief lag had ze de ene vriendin met liefde voor haar BFF geruild. 


Afbeeldingsresultaat voor bff
Tijdens de vakantie speelden de dames regelmatig met elkaar. Toen oma een paar vrijkaartjes had gewonnen voor de Apenheul, mocht dochterlief kiezen met welke vriendin ze daar naar toe wilde. De keuze was snel gemaakt. Dat kon natuurlijk maar één iemand zijn: haar BFF met haar moeder. De dames  hebben samen een topdag gehad waar veel werd geknuffeld maar ook regelmatig werd gekibbeld en gekat. Aan het einde van de dag werd er nog uitgebreid geknuffeld voordat ze afscheid konden nemen. 

Op de eerste schooldag hebben ze elkaar lopen zoeken. Er zijn twee schoolpleinen (voor en achter) en helaas speelden ze die dag niet op het zelfde plein. Dit blijkt ook standaard te zijn dus alleen bij het overblijven zien ze elkaar soms. Op zo'n moment hebben ze dan ook nog alleen oog voor elkaar. 
Afgelopen woensdag waren dochterlief en BFF alle twee uitgenodigd op een feestje. Via WhatsApp werden fotootjes verstuurd van het feestje en wie zaten er standaard naast elkaar: dochterlief en BFF.

Gelukkig kan ik het ook bijzonder goed met de moeder van BFF vinden. We zitten met veel dingen op één lijn. Als we samen een keer wat ondernemen met de meisjes dan is het ook altijd gezellig samen. Het is dus leuk dat het ook klikt vanuit de kant van de moeders. Wij zien ook dat de meisjes elkaar ontzettend missen dus spreken we nog steedsregelmatig af. Vaak blijven we dan bij elkaar hangen om bij te kletsen. Daarnaast hebben we ook veel contact via WhatsApp. We vinden het alle twee belangrijk dat we de vriendschap tussen de meisjes in stand proberen te houden zolang ze dat zelf ook leuk vinden. Intussen ontwikkelt er tussen ons ook een soort vriendschap.

Het is vooral leuk om zo'n hechte kleutervriendschap te zien. Ik ben benieuwd hoe het zich verder ontwikkeld. Zouden het vriendinnen voor het leven worden? Ik ben benieuwd.

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi dat ze elkaar toch blijven opzoeken. Zo'n vriendschap kan heel waardevol zijn.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat alles goed? Je hebt zo'n tijd niet geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen