Pagina's

zaterdag 23 januari 2016

Daar ben ik weer

En zo was ik ineens twee maanden verder nadat ik mijn laatste blog heb geschreven. Wat gaat de tijd toch idioot snel voorbij om er maar een cliché tegenaan te gooien. Ik kan er allerlei smoezen tegenaan gooien waarom ik geen tijd had om te bloggen maar dat zou dus allemaal klinkklare onzin zijn. Ik had er simpelweg geen zin in. Ik vond het fijner om 's avonds op de bank neer te ploffen en dan naar een film of serie te kijken. Vooral sinds ik de "trotse" eigenaar ben geworden van een helemaal-gratis mediabox, kan ik mijn tv-lol niet op. Ik kan nu eindelijk naar goede films  (arthouse) kijken die op een of andere manier altijd achterlijk laat worden uitgezonden. En dat doe ik dan dus ook vrolijk. Tja en dan heb je dus geen tijd of zin om nog te bloggen. Kwestie van prioriteiten zetten dus.

Zo sloot ik afgelopen jaar ook geheel anders af dan vorig jaar. Als we het over een verschil hebben, dan is dat wel het opmerkelijkste verschil. Zat ik vorig jaar deze tijd nog in zak en as en zag ik de toekomst minder rooskleurig tegemoet. Inmiddels heb ik mijn draai weer gevonden en ga ik als een redelijk blij ei door het leven. Ok dat is misschien ook overdreven want ik ben misschien niet het meest positieve en vrolijke mens van de wereld. Een beetje drama heb ik blijkbaar nodig in mijn leven maar het is niet meer overdramatisch. Ik ga met een goed gevoel naar mijn werk en daardoor ben ik ook een leukere moeder en vrouw. Zo jammer eigenlijk wat voor een effect een vervelende werkomgeving op je gemoed en daarmee je gezin kan hebben. Gelukkig is dat nu verleden tijd en verbaas ik me nu erover dat ik er zo lang over heb gedaan om daar verandering in te brengen. 

Het enige minpuntje van alle veranderingen van afgelopen jaar is dat het financieel een stukje krapper is geworden. De maandlasten zijn gestegen met ongeveer EUR250 per maand. Mijn salaris is gedaald met EUR200 per maand, Ik ben er dus zo'n kleine EUR400 op achteruit gegaan. Daar staat wel tegenover dat ik minder betaal aan de benzine omdat ik gemiddeld drie dagen per week dichtbij huis werk. De besparing hierop is zo'n kleine EUR100. Al met al heb ik een dus een financieel gat van EUR350 per maand die ik moet dichten of beter heb moeten dichten. Dat betekende dus weer kritisch naar de uitgaven kijken en aanpassingen doen. Maar ergens was ik ook dankbaar dat ik dit "verlies" kon dragen want als ik de laatste paar jaar niet  was begonnen met het extra aflossen op mijn (nog steeds bestaande) schulden dan had ik dit never-nooit kunnen doen en dan zat ik nog steeds in het depressieve gouden kooitje van mijn vorige baan.

Dus al met al gaat het dus goed. Voornemen is om wat vaker te bloggen. Bloggen is namelijk ook fijn als uitlaatklep. Alleen dan moet ik mee dus soms even wegweken van andere dingen die ik dan ook o-zo-belangrijk vind. Kwestie van prioriteiten dus.........

6 opmerkingen:

 1. Ik vroeg me al af of je soms gestopt was met bloggen..... Had het me best kunnen voorstellen, hoor, 't is niet altijd even gemakkelijk er continu zin in te hebben.
  Goed te lezen dat het beter met je gaat en dat je het naar je zin hebt op je werk. Ach, die negatieve gevolgen voor de financiën moet je dan maar voor lief nemen.....
  De verhuisplannen helemaal van de baan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verhuisplannen bestaan nog wel maar ik doe er momenteel weinig mee. Ik weet niet precies wat ik wil. Zou een blog waard zijn.

   Verwijderen
 2. Leuk dat je er weer bent!
  Waarom zijn je maandlasten gestegen? Toch verhuisd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen korting meer op de hypotheek denk ik.

   Verwijderen
  2. Klopt de personeelskorting is komen te vervallen waardoor de hypotheek en levensverzekering omhoog zijn gegaan. Door middelen heb ik se schade nog enigszins kunnen beperken.

   Verwijderen
 3. Welkom terug! Leuk te lezen dat je je goed voelt. Was eerlijk gezegd bang dat je een terugval had.

  BeantwoordenVerwijderen