Pagina's

dinsdag 28 augustus 2012

Verdrietig

Het lijkt maar of ik geen grip op mijn financien krijg ondanks alle overzichtjes waarin ik alles tot op de cent heb doorberekend. Mijn probleem zit erin dat ik aan het eind van de maand zo door mijn voorraad heen ben dat zodra mijn salaris binnen is, deze na betaling van alle verplichtingen bijna weer op 0 staat. Zodra mijn salaris binnen is, zet ik elke maand een  bedrag van EUR450 op een aparte betaalrekening. Hiervan moet ik alle boodschappen betalen. Ik vind dat een redelijk bedrag voor twee volwassenen en een kind.

Maar ja dan is dat bedrag na een week al weer gehalveerd omdat er van alles aangevuld moet worden. Dat gaat dan om vloeistoffen voor de contactlenzen van mijn man, luiers voor mijn dochter maar ook de standaard dingen als koffie, suiker etc. Al die kleine bedragen lopen dan toch weer op tot een groot bedrag. En dan valt mijn voornemen van EUR100 per week voor boodschappen weer in het water.

En of het noodlot ermee tart, dit weekend ging mijn staafmixer kapot en strijkijzer. Zonder staafmixer kan ik wel leven, ook al gebruikte ik het ding erg veel maar een strijkijzer heb ik wel weer nodig.

Het maakt me verdrietig en ik lig er soms uren wakker van hoe ik het deze maand weer voor elkaar moet boksen. Soms weet ik het gewoon niet meer.....

6 opmerkingen:

 1. Ik kom je even een hart onder de riem steken, ook al heb ik de oplossing niet voor je klaar liggen.
  Wat vervelend van die apparaten, het lijkt ook altijd of die dingen tegelijkertijd stuk gaan he! Wel weet ik dat ze bij de Hema en VenD goedkope strijkijzers verkopen. Zonder toeters of bellen, maar gewoon een eenvoudige. Maar meer heb je om te strijken ook eigenlijk niet nodig. Je kunt ook bij de Kringloop kijken maar die van ons vertrouw ik nooit zo met apparaten.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik durf electrische apparaten ook niet zo goed tweedehands te kopen. Ik heb dat 1x gedaan en ook maar 1x kunnen gebruiken. Dat zegt volgens mij genoeg. Mijn man kwam gisteren wel met een goed voorstel. Ik heb nog een berg aan airmiles. Ik denk dat ik die maar ga inwisselen voor een strijkijzer.

   En pech komt nooit alleen gisteren ging ook de droger kapot. Ik probeer het maar positief te bekijken dat ik hierdoor weer electriciteit bespaar. Voorlopig komt er geen droger meer. Niks mis mee om het aan de lucht te drogen.

   Verwijderen
 2. He wat naar zeg, ik kan me heel goed voorstellen dat je hier moedeloos van wordt.
  Misschien moet je de luiers en contactlensen uit een ander potje doen? Ik kan me goed voorstellen dat dit een gigahap uit je budget is. Ik ben dit jaar bezig om alle onvoorziene uitgaven op te schrijven, zodat ik hier volgend jaar geld voor kan reserveren.
  En misschien leg je de lat voor jezelf te hoog? 16.000 aflossen in 4 jaar is natuurlijk ook fantastisch en dan heb je iets meer ademruimte voor je vaste lasten (ik weet niet of dit mogelijk is hoor).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook een enorm bedrag. Ik schrok daar ook ontzettend van toen ik de eerste keer alles had opgeteld. Een lening van EUR11.000 loopt over 3 jaar af en die is dan helemaal afbetaald. Ik vind dat ik dan zelf die EUR5000 in 3 jaar echt wel afbetaald moet hebben. Missvhien leg ik de lat hoog maar de financiele vrijheid lokt en daar heb ik graag een paar magere jaren voor over. Ook al vind ik het soms wel moeilijk.

   Verwijderen
 3. Altijd balen als er van alles kapot gaat als je krap zit.
  Wat de boodschappen betreft vind ik het lastig om tips te geven. Hier komen we met twee volwasenen en twee kids rond van 60 euro per week inclusief luiers.
  Maar heb natuurlijk geen idee wat lens-vloeistof enz. kost.
  In het algemeen verlaag je die lasten door een ander merk te kiezen of op voordeelverpakkingen te letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of je nog naar goedkopere luiers uit kunt wijken die wel goed zijn?
  Eigenmerk van Hoogvliet en Kruidvat zijn ook goed en veel goedkoper dan pampers. Idem voor de billendoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen