Pagina's

maandag 6 januari 2014

Terug naar normaal


Daar gingen we dan vanochtend weer: we namen weer het dagelijkse ritme op waar we die ons op 21 december van ons afschudden en twee weken leefden zoals wij dat graag doen. Vanochtend stond ik dus om 07.30 voor twee personen brood te smeren zodat we of op school of werk een boterhammetje hebben om te eten. Samen zaten dochterlief en ik aan de ontbijttafel. Dochterlief zat enigszins sip te kijken omdat ze een broek aan moest maar ook had ze een grote glimlach op haar gezicht want ze mocht weer naar school. Het was ook uniek dat we samen aan de ontbijttafel zaten want normaliter ben ik dan al het huis uit onderweg naar mijn werk. Helaas heeft manlief ontzettend last van zijn nek en schouder met doorstralende pijn in zijn gehele arm. Hij slaapt amper, eet slecht en barst vooral van de pijn. We hadden dus afgesproken dat ik dochterlief naar school zou brengen. Hij haalde haar vanmiddag op en ik zorgde dat ik weer op tijd thuis was om de boel over te nemen. Ook al vindt hij die paar uurtjes met dochterlief erg fijn met de pijn die hij nu heeft is het fijn als er nog iemand thuis is om met dingen te helpen.

Dochterlief liep vanochtend huppelend de klas in en ging stralend blij op haar stoeltje zitten. Ze zat ook nog eens naast haar grote vriend dus haar schooldag kon niet beter beginnen. Die ochtend ging manlief naar de huisarts. Manlief en ik geloven dat de pijn een bijwerking is van de medicijnen die hij slikt voor een huidaandoening. In het verleden heeft hij met deze medicijnen ook al last gehad van bijverschijnselen en toen heeft de arts de dosis aangepast. Gisterenavond lazen we de bijsluiter en toen konden we alleen maar concluderen dat de verschijnselen niet onwaarschijnlijk het resultaat zijn van het medicijngebruik. Afgaande van de feedback van manlief vond de huisarts het allemaal alleen maar vervelend. Manlief moest maar stoppen met de medicijnen en een extra paracetamolletje innemen. Als hij over twee weken nog last had, dan moest hij maar weer terugkomen. Manlief droop af en is een beetje wanhopig aan het worden. Hij is vooral ontzettend moe en wil vooral heel erg graag een nacht goed slapen. We hopen nu heel erg dat door het stoppen met de medicijnen ook de klachten verdwijnen.

Zelf ging ik met frisse tegenzin naar mijn werk. Uiteindelijk viel de eerste dag na mijn vakantie ook wel weer mee. Het is meer een kwestie van over het hobbeltje gaan van alle vrijheid en weer terug in het stramien. Voordat ik er erg in had, zat ik weer tot over mijn oren in het werk en leek het alsof ik niet weg was geweest. We zijn nu na zo'n dag allemaal vooral moe. De eerstvolgende vakantie staat pas weer gepland rond Pasen dus het duurt nog wel even voordat ik weer vrij ben. De dingen zijn weer terug naar normaal, althans wat normaal voor ons is. Hebben jullie altijd tijd nodig om weer te wennen om terug in het gareel te komen na een vakantie?

5 opmerkingen:

 1. Hier ook met frisse tegenzin weer aan het werk. Je man zou voor de medicatie kunnen overleggen met de apotheker, die weet veel meer van geneesmiddelen dan de doorsnee huisarts. Zo ben ik zelf ook eens geholpen aan een alternatief dat volgens mijn huisarts er niet was. Sterkte ermee.
  Olga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je ook aan hartklachten gedacht?
  Moe en pijn in de schouder / arm heb ik vaker om me heen gehoord dat het van het hart kwam.
  Ik reageer nooit op weblogs maar kon het nu niet laten.
  Beterschap in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb met het gezin ook zo genoten van de vrije dagen.Heerlijk geen geren en gevlieg maar genieten van elkaar .

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het vooral heel fijn dat alles weer gewoon was! Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pijn is vaak het ergste nog niet, maar dat slaapgebrek gaat je nekken! Iets met een neerwaardse spiraal ofzo. Helpt verwarmende spierbalsem of ibuprofen ook voor hem? Gewoon bij de drogist te koop en voor fysio hoeft hij ook niet langs de huisarts. Ik heb voor mijn rug bij de Action van die verwarmende patches gekocht. Je hebt ze zowel voor op kleding als op de huid. Het gaat er misschien niet van over, maar het helpt wel. En zsm weer bellen ;)

  BeantwoordenVerwijderen