Pagina's

dinsdag 11 februari 2014

Het gaat de de goede kant op!

Dinsdag was voor mij een beetje een mijlpaal deze week. Ik zou dan eindelijk weten of al het werk goed genoeg was om de handtekening  van de CEO onder mijn memo ter goedkeuring te krijgen. Vroeg in de middag had mijn manager een bespreking met hem. Vol spanning wachtte ik dus af totdat hij terug zou komen. Het duurde en duurde maar dus langzaam zakte de moed mij in de schoenen. Eindelijk kwam hij terug met de o zo gewenste handtekening. Mijn manager had maar 10 minuten nodig gehad om alles toe te lichten. De memo was dus duidelijk en mijn bevindingen ondersteunde hij. Mijn manager was na dit gesprek doorgelopen naar weer zijn manager om dit met hem te delen en ook meteen door te spreken hoe nu verder. Vandaar dat ik dus wat langer had moeten wachten op het verlossende woord. Het voelde alsof ik voor een heel moeilijk examen was geslaagd. Heel langzaam voelde ik ook de spanning weg zakken en maakt dat plaats voor oplossing en ook lichte trots dat ik dit toch maar mooi even heb gedaan onder enorme tijdsdruk. Nu maar hopen dat niemand denkt dat ik dit heel veel vaker nog op deze manier en onder deze druk wil doen want ik denk niet dat al die stress goed voor mij was.

De collega waarvan ik het had overgenomen, heeft nog wel een stempel op het geheel willen drukken. Zelfs in het teamoverleg kon hij het niet laten om mijn bevindingen te bekritiseren. Gelukkig ondersteunde mijn manager maar ook mijn collega's het wel. Vandaag werd zelfs voorzichtig gesuggereerd of dit nu geen consequenties voor hem zou moeten hebben. Ik weet inmiddels dat dit wel zo is. Ik ga dit deelgebied langzaam maar zeker van hem overnemen. Ik ben blij dat ik dat vertrouwen van mijn manager krijg. Ik schat zo in dat hij alles direct zonder al te veel toelichting over de schutting kiepert zodra hij dit van mijn manager heeft gehoord. Ik ben van plan me er niet meer druk over te maken. Het zegt meer iets over hem dan over mij. Het is zonde als ik me daar over loop op te vreten. Alleen nu maar hopen dat ik het ook daadwerkelijk echt van me kan afzetten. 

Ik hoop dat ik nu ook weer een beetje tot rust kan komen. Gelukkig slaap ik in ieder geval weer goed nadat ik een paar nachten enorm in bed over alles heb lopen piekeren. Het typeert mij wel. Als ik me ergens zorgen over maak, dan kan ik daar 's nachts van wakker liggen of ik heb de meest rare dromen. En rare dromen heb ik de laatste tijd ook gehad. Dat is dus simpelweg een teken dat ik dingen niet goed kan afsluiten aan het einde van de dag. Alleen die hersenen maken dan wel hele rare kronkels in mijn slaap. 

Maar goed alles is weer terug naar normaal. Zelfs thuis lijkt alles weer normaal te zijn nadat we aan het einde van vorig jaar in een ware relatiecrisis zaten. Heel langzaam zijn we daar uit gekropen. We zijn er nog niet helemaal maar we weten inmiddels wel dat we graag samen verder willen. Nu nog een kwestie van veel samen praten en dat ook blijven doen. 

Ondanks alle hectiek en spanningen heb ik het gevoel dat het zowel thuis al sop werk eindelijk beter gaat. En dat is toch wel een heel fijn gevoel. 

11 opmerkingen:

 1. Ah die een na laatste alinea... prachtig. Ben zo blij voor je! Voor jullie maar ook voor jullie meisje. Weten samen verder te willen, dan kom je er verder vast ook wel uit :)

  En fijn van de ontwikkelingen op je werk. En hopen dat je collega binnenkort een andere 'uitdaging' vindt, wat een vampier zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vampier wat een superbeschrijving. Ik zie dus nu letterlijk iemand voor me met twee bloederige slagtandjes.

   Verwijderen
 2. Blij te lezen dat het allemaal goed gaat, zowel op het werk als (veel belangrijker) thuis. Veel praten doet altijd wonderen, Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, ik lees je blog altijd en vroeg me inderdaad af hoe het met je gaat .
  De ontwikkeling op je werk is fijn , gefeliciteerd .
  Maar ........ je relatie is 1000 x meer waard dan je werk en ik ben heel blij om te lezen dat jullie samen de keuze hebben gemaakt met elkaar verder te gaan en te investeren in de relatie !!!!!!!! sterkte , moed en veel plezier bij alles, groeten sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superfijn zeg! Goed dat er nu wat rust komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed om te lezen, ik ben blij voor je!
  ps. ik zie dat je de link van spaarcentje nog hebt staan maar dat blog werk ik niet meer bij. Misschien vind je het leuk om de link van mijn nieuwe blog neer te zetten>

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn voor je dat alles goed verlopen is. Fijn dat het thuis ook de goede kant op gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn voor jullie dat jullie toch samen verder willen, super nieuws! En natuurlijk ook van het werk, maar thuis is uiteindelijk het allerbelangrijkste!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat knap dat jullie die samen-beslissing konden nemen in een tijd dat je werk zo druk was. Dat geeft hoop voor nu er iets lucht/rust komt. Mijn tip: geniet veel samen de komende tijd. Van kleine en grote dingen. Dan vinden jullie vandaaruit vast de goede oplossingen.
  Enneh... laat je nog even aan je baas weten dat je er toch wel een beetje trots op bent dat dit memo er door is (successen vieren, en even benadrukken). Of kun je het op een of andere manier p het intranet zetten, als nieuwsbericht oid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn manager was enorm opgelucht dat de memo zonder problemen werd getekend. Het ligt niet in zijn aard om daar dan verder op in te gaan. Hij laat het dan wel weer zien door mij de verantwoordelijkheid te geven over die deelgebied. En dat is al heel wat.

   Verwijderen