Pagina's

woensdag 5 maart 2014

Op zwart

Het gaat al een tijdje wat minder met mij. Ik ben continue moe, heb het gevoel dat ik mezelf een beetje de dag doorsleep, zit mezelf in de weg, ben snel geïrriteerd en voel me vooral rusteloos. Kortom ik zit niet goed in mijn vel. De enige die hierin verandering kan aanbrengen, ben ik zelf. Als ik niet goed voor mezelf zorg dan doet niemand het (ok dat is niet helemaal waar want manlief bekommert zich natuurlijk wel om mij).

De komende weken begint ook weer de vastenperiode volgens de Grieks-Orthodoxe kalender. Ik grijp deze periode meestal aan om mijn lichaam een soort “schoonmaak”beurt te geven. Ik eet dan vrijwel veganistisch. Het voelt goed om dat een paar weken per jaar te doen. Nu is gezond eten altijd belangrijk maar daar ga ik het niet mee redden. Ik moet ook zorgen dat ik geestelijk gezond blijf. Dus ik wil de komende weken eens mezelf volledig voorop zetten. Dat betekent op tijd naar bed en ontspanning zoeken. Hopelijk geeft een periode van rust mijzelf ook meer interne rust.

Dat betekent wel dat ik een paar weken minder ga bloggen of zelfs helemaal niet. Ik neem even afstand van alles. Hopelijk ben ik na Pasen dan weer herboren.  

6 opmerkingen:

 1. Goed dat je tijd voor jezelf neemt. Ik hoop dat je de rust vindt die je zoekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. verstandig! hoop dat je herboren uit deze tijd komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zo! Probeer er ook wat van te genieten, van die rust en bezinning.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zorg goed voor jezelf!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt alsof je een paar weken wilt "informatievasten". Heel gezond, hoor!
  Veel plezier en sterkte enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het past wel helemaal bij Pasen! Ik hoop dat je je daarna inderdaad herboren voelt.

  BeantwoordenVerwijderen