Pagina's

maandag 24 maart 2014

Over solliciteren en hypotheek en zo

En daar zat ik dan afgelopen donderdagavond op mijn zolderkamertje verwoed te werken aan het updaten van mijn C.V. en het schrijven van een begeleidende brief. Wat wil namelijk? Ik heb een vacature gezien die perfect aansluit op mijn werkervaring maar die ook nog eens vlakbij mijn huis is. Ik kon de vacature niet laten schieten dus heb ik gesolliciteerd. Het zou namelijk ideaal zijn: ik zou dochterlief vaker naar school kunnen brengen en dan nog steeds ruim op tijd op werk zijn. Ik zou de auto kunnen laten staan of zelfs verkopen want ik zou fietsend of met openbaar vervoer naar mijn werk kunnen. De functie biedt voldoende uitdaging binnen een hele internationale omgeving. Eigenlijk schreeuwde de hele vacature mijn naam. Het is alleen nu nog maar te hopen dat de andere kant daar ook zo over denkt. Ik kan namelijk al wel een aantal tegenargumenten opwerpen zoals te duur en te oud. Ook solliciteer ik op een functie die op gelijk niveau ligt als mijn huidige functie. Het zou logischer zijn als ik op de management functie zou solliciteren. Alleen ik wil die verantwoordelijkheid niet plus de vacature gaf duidelijk aan dat je fulltime beschikbaar moet zijn en dat thuiswerken geen optie is. Toen ik dat las, haakte ik dus al af want ik wil niet meer dan 4 dagen werken. Die dag met dochterlief thuis is heilig.  Ik vind het heel spannend hoe dit afloopt. Hopelijk is mijn brief overtuigend genoeg om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Toch zitten er wel financiële haakjes en oogjes aan mijn sollicitatie. Als ik weg zou gaan bij mijn huidige werkgever heeft dat consequenties voor mijn hypotheek en levensverzekering die onder personeelsvoorwaarden zijn afgesloten. De lasten zullen dan omhoog gaan. Dat die lasten flink omhoog kunnen gaan, heb ik al eerder gemerkt toen ik zo’n 7 jaar geleden van werkgever veranderde. Ik schrok van de verhoging van de maandlasten. Ik heb toen deze eigenlijk klakkeloos omgezet naar weer een hypotheek onder personeelsvoorwaarden. Dat laatste zou ik nooit meer doen. Ten eerste gingen de maandlasten niet omlaag naar de omzetting van normale hypotheek naar hypotheek onder personeelsvoorwaarden. De lasten bleven gelijk omdat het rentepercentage inmiddels danig hoger lag. Ten tweede ben ik er nu van overtuigd dat je soms beter af bent met een hypotheek elders dan bij de werkgever. Ik heb me blindgestaard op de korting terwijl dat niet voordeliger was of beter aansloot bij mijn persoonlijke situatie. Ik zou heel graag weer naar mijn hypotheek kijken. Ik ben niet tevreden met de vorm van mijn huidige hypotheek. Ik wil er graag op aflossen buiten de extra aflossingen die ik in de toekomst hoop te doen. Dus een andere baan zou daar een mooi ijkpunt voor zijn. Nu lijk ik het een beetje voor me uit te schuiven om dit verder te onderzoeken.

Hoe dan ook ik heb de stap maar gewaagd om te solliciteren. Solliciteren betekent nog niet dat ik de baan heb. Zou ik de baan wel krijgen dan zien we wel verder. Veel keuzes hangen ook af van het salaris dat ik dan eventueel zou krijgen. Al heb ik iets meer financiële keuzevrijheid omdat ik waarschijnlijk in mei mijn creditcard (wat haat ik dat ding inmiddels) volledig heb afgelost. Hé ik vind het spannend allemaal…. Duimen jullie voor me?

7 opmerkingen:

 1. ennehh... de hypotheekrente ligt nu mogelijk een stukje lager dan 7 jaar geleden, dus oversluiten zou op dat vlak ook interessant zijn.
  Sterkte met je sollicitatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend hoor! Ik hoop met je mee op een positieve reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. natuurlijk duim ik voor je. Ooit heb ik eens als 42-jarige gesolliciteerd op een baan waar men iemand van 21jaar voor vroeg. Ik gaf aan als argument, ik denk dat ik 2x beter ben dan een 21jarige. Eind van het liedje ik werd aangenomen. Eisen zijn maar eisen ook de andere kant kan water bij de wijn doen. sukses

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes! Tuurlijk duim ik voor je!
  Groetjes Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk duim 'k voor je en 'k vin het geweldig dat je 'misschien' deze mogelijkheid krijgt
  suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend zeg! Moedig dat je de stap hebt gezet. Ik zal voor je duimen.

  BeantwoordenVerwijderen