Pagina's

zondag 1 februari 2015

Mijn maag speelt de baas.

Bah, bah, bah en nog eens bah. Denk je van je maagproblemen af te zijn na een kuurtje voor een schimmelinfectie in de slokdarm en wat gebeurt er: ik heb woensdag- en zaterdagavond/ nacht van de pijn in bed liggen kreperen. Zo'n heftige pijn heb ik nog nooit gehad. Het geniepige is dat het heel subtiel begint met een soort spierpijnachtig gevoel tussen de schouderbladen en de bovenrug om vervolgens heel langzaam door te zetten naar de maag. Als het eenmaal bij de maag is dan lig ik of helemaal opgerold als een hoopje ellende op bed of strek ik mij uit in alle richtingen om een enigszins comfortabele houding te vinden om de pijn maar uit te liggen. Geen paracetamol of een huis-tuin-keuken maagremmer die daar tegen bestand is. Woensdag verdween het na zo'n kleine 5 uur en gisteren (zaterdag) dus verdween het nadat ik had overgegeven maar toen waren we dus ook 7 uur verder. Vandaag doe ik dus rustig aan en morgen bel ik het ziekenhuis maar om te kijken of ik tot mijn afspraak met de specialist over twee weken iets kan doen zoals maar weer eens aan de medicijnen.

Ergens in mijn achterhoofd sluimert de gedachte dat dit wel eens een reactie kunnen zijn op alle toestanden begin deze week met werk. Iets om dinsdag zeker te bespreken met de bedrijfsarts. Zucht maar wat baal ik want ik had zo gehoopt dat ik mijn maagklachten de baas was.

8 opmerkingen:

 1. Oei, dat is niet zo fijn!
  Sterkte en beterschap dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He bah, wat vervelend :(

  Beterschap en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik reageer niet vaak, maar nu wel. Toen ik je stukje las kreeg ik een heel naar gevoel. Weet je zeker dat het je maag is? Doordat je schreef dat het na overgeven beter was werd ik wat gerustgesteld daarin...
  Maar ik dacht toen ik het las aan stress-verkrampen en/of beginnend gedoe rond je hart. Bij vrouwen willen de klachten nogal eens verraderlijk zijn.... Laat aub idd zo snel mogelijk een arts meedenken...
  W.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt als slokdarmspasmen. Heel pijnlijk en het lijkt verraderlijk veel op hartklachten en/of maagklachten. Vaak is onderliggende stress hier de boosdoener van. Veel beterschap, ik weet hoe pijnlijk het kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, ik houd ook niet van dat gedokter via het internet, maar echt: morgen meteen naar een arts! Het klinkt naar hartklachten. (En ik hoop natuurlijk dat ik het mis heb).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben absoluut niet van huis dokteren, en gelukkig reageren er meer mensen. Maar bedenkt dit, bij andere moeders worden klachten regelmatig toegeschreven aan de maag, terwijl gal nieren, slokdarm en zelfs hart ook dit soort signalen kunnen geven. Pas goed op jezelf en hopelijk krijg je snel een antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb inmiddels mijn MDL arts gebeld. Ik verwacht vanmiddag een telefoontje terug. Zoals het er nu naar uit ziet, komen klachten van de slokdarm en/ of maag. Hart is niet lang geleden ook bekeken en daar was gelukkig alles goed mee. Dank jullie voor de reacties en het meedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je maag vertelt je wat je hoofd niet horen wil. Tijd voor een carriere-switch.

  Dit klinkt waarschijnlijk heel erg zweefteverig en je mag het ook weggooien en toch denk ik dat ons lijf ons veel eerder signalen geeft dat stress niet goed voor ons is.
  Zorg goed voor jezelf hoor!

  BeantwoordenVerwijderen