Pagina's

zondag 16 september 2012

Gratis amusement


Dat uitjes niet altijd duur hoeven te zijn en zelfs helemaal niets hoeven te kosten, roep ik al langere tijd. Ik zweer bij de lokale krantjes waar vaak erg leuke dingen in staan aangekondigd voor een paar uurtjes plezier die vaak niets tot weinig kosten.

Gisteren gingen wij naar de lokale meubelboulevard die zo veel jaar bestond. In de krant hadden we gelezen dat Dora en Diego er ook zouden zijn en laten dat nu de favoriete figuren van mijn dochter zijn. Die kans wilde ik haar dus niet laten ontgaan dus hup allemaal in de auto om naar een pluchen pop te staren.

Eenmaal aangekomen viel de drukte erg mee. In de verte zag ik al de draaimolen en zweefmolen staan en ook een pavilioen. In het pavilioen waren kinderen druk aan het kleuren want de eerste 100 kinderen kregen een goodie bag. Nu kan mijn dochter meedoen aan het onderdeel snel kleuren en verslaat ze met slag en wimpel alle kinderen dus binnen een paar tellen had ze de kleuplaat ingekleurd en liep ze huppelend met de goodie bag naar buiten. Het ging haar voornamelijk op de twee figuurtjes die op de tas stonden want voor de inhoud had ze het niet echt hoeven te doen. Al was het gratis boekje van hondje Blue wel erg leuk.
Daarna kon ze ongelimiteerd ronddraaien in de draaimolen want alle attracties waren gratis. Eenmaal doorgedraaid keerden we weer terug naar het pavilioen waar Dora en Diego snel hun opwachting zouden maken. En ja hoor na even wachten in een snikhete tent, kwamen de twee poppen aanwandelen. Dat snoetje van mijn dochter was goud waard. Met open mond heeft ze na de show van pakweg een kwartiertje staan kijken.

Na de show waren er ook nog gratis poffertjes en voor de liefhebbers popcorn en suikerspin. Ook hier waren het beperkte wachtrijen. Dochterlief heeft ze nog even vermaakt op het springkussen en voordat we naar huis gingen mog ze nog een keer in de draaimolen.

Dit uitje was de hit van de laatste paar weken. Ze is er nog steeds helemaal vol van. 's Avonds keken mijn man en ik elkaar aan en realiseerden dat het hele uitje ons geen cent had gekost.

Bottom line is dat er vaak veel in de regio wordt georganiseerd wat meestal niets of heel weinig kost. Mijn ervaring is dat een kind dit vaak net zo leuk of niet leuker vindt als een duur attractiepark.

2 opmerkingen:

  1. Zo waar. En vaak zijn dit soort dingen voor de kleintjes ook veel beter te behapstukken. Met mijn dochter van bijna 4 naar de Efteling is gewoon overload, dat kind wordt helemaal gek! Het gratis kindercircus bij het buurthuis was hier al een belevenis ;)
    Je krijgt van mij een award overigens, kijk maar even op m'n blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb al een reactie op je blog achter gelaten maar ik ben helemaal vereerd met de award. Dank je en echt heel lief. Dat is toch een mooie opsteker.

    En niet in dezelfde situatie komen als ik hoor want dat gun ik niemand.

    BeantwoordenVerwijderen