Pagina's

zondag 16 december 2012

De nijpende noodzaak van een buffer.

De rust is weer in huis gekeerd na alle perikelen van de afgelopen week. Alleen toen kwam donderdag de tegenslag. Ergens rond lunchtijd viel ik  ineens dubbel van de krampen in mijn buik. In eerste instantie dacht ik nog "ach iets verkeerd gegeten" maar uiteindelijk denk ik dat het de spanning was die er nu uit komt. Ik ben in ieder geval naar huis gegaan en heb de rest van de middag in bed gelegen. Heel langzaam voelde ik me beter worden. Alleen blijft mijn buik wel gevoelig en ben ik erg moe.

Dochterlief lijkt ook uiting te geven aan alle spanningen. Was ze in eerste instantie heel erg lief, er is nu geen land met haar te bezeilen. Ik loop al dagen alleen maar nee te verkopen. Dat is voor niemand erg leuk maar vooral voor haar niet. 

Voor de rest verloopt het weekend rustig. De financiële middelen zijn ook te beperkt om iets te leuks te kunnen doen. Sinds donderdag moeten we het tot maandag met €20 doen. Dat redden we op zich best als we een beroepje doen op de voorraad. Dus het is een kwestie van creatief zijn in de keuken. Zo hebben we vrijdag pizza gegeten, gisteren nasi en vandaag tja...

Tja want mijn fornuis vertoont ineens kuren. Ik heb een Boretti fornuis met twee ovens. Het fornuis steek je aan met behulp van elektrische vonkontstekers. Als daar water op komt, dan kunnen de ontstekers spontaan gaan vonken. Tot nu toe kon dat altijd verholpen worden met het aanzetten van de ovens waarna het na een paar minuten stopte. Maar je voelt het al aankomen: vandaag kwam er water op het de ontstekers en nu blijft het vonken want he trucje werkt niet meer. Gek werd ik op een gegeven moment van het geluid. Dus ik heb de electriciteit er maar van afgehaald. Ik hoop dat over een paar uurtjes dat het probleem miracleus verdwenen is. Anders wordt dat een dure reparatie.

Ik ga aan alles merken dat de dingen om mij heen oud worden. Wij zijn ongeveer 10 jaar geleden in dit huis getrokken. Toen was alles nieuw of bijna nieuw. Alleen lijkt het dat de apparaten langzaam maar zeker één voor één de geest geven. De droger was niet zo'n ramp want het alternatief van de was aan het rek te drogen hangen werkt ook prima. Het strijkijzer heb ik dankzij de ruilpagina van Valhalla kunnen vervangen. De douchedeur proberen we weer in de voegen te hangen door het te plakken. 
Alleen mijn fornuis/ oven...... ooh ik hoop zo dat het ding zo weer doet wat het moet doen. Moet er niet aan denken dat het kapot is. De oven vervangen op kort termijn is een nachtmerrie-scenario dus laten we dan hopen dat het ding deze week gerepareerd kan worden. 

Mocht het niet werken vanavond dan redden we ons wel. Ik heb nog nasi en een beetje pasta in de ijskast staan. De magnetron kan dit wel opwarmen. Tja en dan moet de reparateur maar zo snel mogelijk langs komen. Dus ik duim nu maar heel erg hard dat ik een beetje geluk heb en dat het fornuis het zo weer doet. 

Zo zie je maar weer dat het heel belangrijk is om een buffer achter de hand te hebben. 


8 opmerkingen:

 1. Kan me voorstellen dat het er wel in hakt hoor dat gedoe met dat cb. Vreselijk. Hoop dat de rust snel is wedergekeerd.

  Kan je je fornuis dan niet met een lucifer aanzetten? Balen! Tijdje terug bleef hier ook dat ontsteekding hangen, moest ik achter de plint kruipen om de stekker eruit te halen :o

  Misschien kan je jezelf een dure reparatie besparen, ik keek op ehow.com en daar staat wel het een en ander op, hopelijk heb je er met je boretti ook wat aan:

  http://www.ehow.com/search.html?s=ignition+gas+stove&skin=corporate&t=all

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inmiddels doet het fornuis het weer nadat de elektriciteit er een tijd vanaf is geweest. Was wel heel erg opgelucht. Haha kon het fornuis wel bijna kussen. Komt ook goed uit want dan kan ik zo gewoon koken. Dan kan ik de restjes voor morgen bewaren. Scheelt weer als ik na een dag werken thuis kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geluk,dat je fornuis in orde is.Ik dacht hetzelfde als Valhalla. Gewoon met een luciver?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is het een idee om hem voortaan zonder vonkontsteking te gebruiken? Misschien om te voorkomen dat het erger stuk gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook een Boretti maar dat gaat niet. Bij ons moet je de knop indrukken en draaien en dan werkt de ontsteking tegelijk met het vrijkomen van het gas. Ik neem aan dat dat hier ook zo werkt. Hoop dat het nu wegblijft voor je!

   Verwijderen
  2. Ik denk dat het uiteindelijk toch water was waardoor de ontsteking blijft vonken. Hij doet het nu weer, gelukkig. Geen idee overigens als je de electriciteit afhaalt of het fornuis het nog doet. In principe zou dat moeten werken met een lucifer want de gastoevoer is er nog wel. Alleen de oven werkt dan niet meer. Volgende keer maar eens proberen. Ik ben nu alleen maar heel blij dat het fornuis en oven het weer goed doen.

   Verwijderen
 5. Ik hoop dat het probleem inmiddels is opgelost! Sterkte met je buik. Hier ook ineens ziek met buikgriepverschijnselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat hij het weer doet, sterkte met alle perikelen!

  BeantwoordenVerwijderen