Pagina's

dinsdag 11 december 2012

Het komt nooit alleen....

ARGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH. Zo dat is eruit. Er zijn van die mooie gezegden die alles meteen heel goed verwoorden. Dus als ik zeg Rampspoed komt zelden alleen en Driemaal is scheepsrecht, dan heb ik een vrij goede beschrijving over hoe mijn leventje momenteel verloopt.

Zondagavond stond ik heerlijk te douchen. Niets kan soms rustgevend zijn als de warme stralen water over je lichaam. Ik kan daar oprecht intens van genieten. Ik kwam dus helemaal verkwikt en herboren onder de douche vandaan, wilde de douchedeur opendoen en toen stond ik ineens met een douchedeur in mijn hand. Het zal best een grappig gezicht zijn geweest toen mijn man mij met de deur in handen en nog niet afgedroogd zo zag staan. We keken er eens naar en wij als klusanalfabeten hebben de deur weer terug gehangen in de naïeve veronderstelling dat het wel zou blijven hangen. Gisterenavond stond ik weer te douchen. Wonder boven wonder bleef de deur hangen, alleen sloot het niet meer zo lekker. Ach dacht ik nog, daar kan ik voorlopig wel mee leven. Daarna kroop ik onder het warme dekbed. Ik denk dat ik net lag te slapen, toen ik een enorme klap hoorde. Ik zat rechtop van schrik in mijn bed. Er was niet veel voor nodig om te bedenken waar die klap vandaan kwam. Zucht dat wordt dus een nieuwe douchedeur of –wand kopen. Ik vind het te gevaarlijk om de situatie zo te laten want dochterlief gebruikt de douche ook en vindt het erg leuk om de deur open en dicht te doen. Tijdens alle commotie sliep ze vrolijk door. Ongelofelijk dat een kind niet wakker wordt van zo’n harde klap.

Vanochtend stapte ik de huiskamer in nog de slaap uit mijn ogen wrijvend. En wat lag daar op de grond? De kerstboom. De hele vloer lag vol met scherven en ballen. Dat werd dus opruimen… iets wat ik niet zo graag doe om 7.30 uur. Ik ben al met al iets meer dan uur bezig geweest. Ondertussen was mijn humeur tot het vriespunt gedaald. Ik voelde er heel veel voor om de kerstboom met ballen en al buiten te zetten onder het mom van zoek het maar uit. Het beeld van een heel beteuterd meisje weerhield mij ervan. Nu maar hopen dat die boom blijft staan tot Nieuwjaar.

Eenmaal alles opgeruimd, wilde ik in de auto stappen en toen mocht ik dus de auto nog krabben. Toen was mijn humeur ergens rond -25 C. Heel langzaam ben ik nu aan het ontdooien.

Toch zitten er ook dingen mee. Mijn Marktplaats verkopen lopen goed. Vandaag met een ontzettend grote doos lopen worstelen om die in de auto te krijgen zodat deze straks mee kan met de post. In de doos zit een autostoeltje. Ik ben blij dat ik dat ding heb verkocht. Morgen komt er iemand een deur ophalen en waarschijnlijk heb ik ook nog kleertjes verkocht. Na 2 weken heb ik ongeveer €100 verdiend. Alles wordt meteen doorgestort naar de spaarrekening. Binnenkort zet ik er meer spulletjes op. Zo voor de feestdagen lijkt het wel of mensen meer op zoek zijn naar leuke cadeautjes.

2 opmerkingen:

  1. Whaaaaaaa!! om gek van te worden :-O
    Wat een gedoe zeg. Praxis heeft deze week een 20% kortingsbon in de folder zitten voor een product naar keuze, misschien handig voor de aanschaf van een nieuwe deur.
    Gelukkig nog wel wat goede verkoop op marktplaats, een beetje zonneschijn door de regen heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pfff dat is wel erg veel op één dag. Hoe kan die kerstboom nou omvallen? grrrr daar zou ik ook wel slechte zin van krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen