Pagina's

maandag 4 februari 2013

Update auto

Een auto met problemen is niet goed voor mijn humeur (en ook niet voor mijn portemonnee). Gisteren vreesde ik echt het ergste. Ik hield al heel voorzichtig rekening met de het idee dat de auto misschien de deur uit moest omdat een eventuele reparatie te duur zou zijn. Het zette mij ook tot nadenken want dat zou ook betekenen dat ik naar een alternatief moest zoeken om naar werk te gaan. Het zou dan een combinatie van bus of fiets en trein worden. Het zou bovendien ook een half uur aan mijn reistijd toevoegen. Een licht balend gevoel overviel mij maar ook een heel boos gevoel. Ik was boos dat ik geen potje heb om dit soort klappen op te vangen. De paniekstemming was dus weer goed aanwezig.

Vanochtend heb ik meteen de garage opgebeld. Zo goed en zo kwaad heb ik uitgelegd wat er aan de hand was en dat het niet mogelijk was om de auto naar de garage te brengen omdat hij het waarschijnlijk halverwege zou begeven. Gelukkig biedt de garage een gratis dienst aan dat ze aan huis komen kijken wat er aan de hand is. Op basis van mijn verhaal hadden ze al een vaag idee wat het was dus de monteur werd meteen met een onderdeel op pad gestuurd.

Toen de monteur eenmaal aangekomen was, is hij een klein stukje gaan rijden. Heel ver hoefde hij niet te gaan want hij wist onmiddellijk wat het probleem was. Het was de bobine die versleten en gebroken was. Blijkbaar heeft de bobine iets met de ontsteking te maken heeft. Ik geloof het meteen want ik heb echt 0,0% verstand van autotechniek. Het onderdeel werd vervangen met het verzoek om deze week met de auto naar de garage te gaan zodat goed kan worden gekeken of het hiermee af is.

De kosten vallen gelukkig dus mee. Althans het kost nog steeds rond €200 maar een nieuwe versnellingsbak was een stuk duurder geweest. Nu maar hopen dat ze woensdag nog iets vinden als de auto nog eens goed wordt bekeken. En dan maar hopen dat de auto voorlopig weer doet wat het moet doen.

Door dit akkefietje zijn we wel gaan denken hoe nu verder. Hopelijk gaat de auto voorlopig nog mee maar uiteindelijk zal deze wel vervangen moeten worden. Alleen daar is nu geen geld voor. Kortom de noodzaak tot aflossen is weer eens erg duidelijk geworden want ik verlang naar financiële vrijheid en de rust die een financiële reserve geeft.

2 opmerkingen:

  1. Heb je ruimte in je financiën om extra inkomsten te verdelen over verschillende potjes? Zo zou je nu al aan een klein noodbuffertje van 500 of 1000 euro kunnen bouwen door elke extra te verdelen in - ik zeg maar wat - 10% leuke dingen, 20% noodbuffer, 70% schulden aflossen. Op die manier bouw je schulden af, maar bouw je ook een gerust hart op door dat buffertje. En af en toe genieten van een extraatje mag ook! Maar nogmaals, ik weet niet of jullie hier de ruimte voor hebben. Ik hoop iig dat de auto verder ok is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen buffer hebben voelt helemaal alsof je verzuipt bij iedere kleine tegenspoed. Bovenstaand advies vind ik heel goed. Lees het ook bij allerlei financiele adviseurs. Schulden afbetalen, maar ook een buffer hebben.

    BeantwoordenVerwijderen