Pagina's

maandag 14 oktober 2013

Pieken en dalen

Daar gingen we dan vrijdag met zijn tweetjes met de trein naar de Disney Live Show! De kaartjes had ik gewonnen bij haar. We waren ruim op tijd dus we konden ook nog even rondlopen in de lobby die veranderd was in een Disney paradijs met allemaal kleine winkeltjes. Dochterlief keek haar ogen uit. Toch wilde ze het liefste Mickey en Mini Mouse zien. Toen ze dan ook eindelijk haar grote helden live zag, straalde haar koppie van begin tot einde. Helemaal super vond ze het. Ondertussen kon ik ook mijn ogen uitkijken want er waren aardig wat BN-ers en een paar flitsende mensen die denk ik op een of andere manier aan de show verbonden waren. Eenmaal in de trein terug, vroeg ik aan dochterlief wat ze nu het allerleukste had gevonden. Haar antwoord: Mini Mouse. Tja zo'n meisjesmuis is natuurlijk ook moeilijk te weerstaan. 


De volgende dag gingen we naar een andere plek waar dochterlief ook heel erg blij van wordt namelijk de speelgoedwinkel. Haar buurjongetje was de volgende dag jarig dus er moest een cadeautje gekocht worden. Thuis hadden we het er al een beetje over gehad dus ze liep heel doelgericht naar het juiste schap en vervolgens naar de kassa. Buurjongetje was strijkkralen rijker in de vorm van letters. Iets was hij graag wilde hebben als knutselfanaat. Bij de kassa lag een grote speelgoedcatalogus. Nu vindt dochterlief het heel erg leuk om tijdschriften van voren naar achteren te spellen dus wat is er dan leuker dan een blad vol met speelgoed. Huppelend liep ze met de tas met cadeau en boek naar buiten. Ik kreeg nog een uitnodiging voor een speciale koopavond. Een uitnodiging waar ik hele blij mee ben want die avond krijg ik 15% korting. Dat komt dus mooi uit voor de feestdagen. Vooral ook omdat ik binnenkort in de speelgoedwinkel daar toch een paar spulletjes zou hebben gekocht. Eenmaal thuis heeft ze de catalogus van binnen naar buiten gespeld met een pen in de aanslag om een cirkel te zetten om alles wat ze mooi vindt. Geloof me dat zijn best veel dingen. Toch blijft ze wel consequent in wat ze mooi vindt, ook naar inmiddels zo'n tig keer dat blad te hebben doorgenomen.Zondag was dan de grote dag voor buurjongetje want ook hij werd 4 jaar. Vanaf het moment dat dochterlief wakker was, wilde ze al naar hem toe. Dan is wachten dus best moeilijk. We stonden dus ook stipt om 14.00 voor de deur want er was geen houden meer aan. De hele middag hebben ze met zijn tweetjes gespeeld ondanks alle neefjes, nichtjes en andere kindjes die er waren. Samen gingen ze naar boven en zaten ze achter een kindercomputer. Toen ik in het mijn hoofd haalde om te kijken wat ze aan het doen waren. werden ze boos. Heel soms kwamen ze naar beneden om in een zakje een paar knabbels te doen en dan verdwenen ze weer. Het was schattig om te zien hoe die twee weer enorm naar elkaar toetrekken na het dipje van de zomer. 

Rond een uur of 5 stuiterden de meeste kinderen door de kamer van alle w.icky, snoepjes en chips. Dochterlief was niet weg te slaan bij de nootjes. Het is niet dat ze geen w.icky en zo van mij mag hebben maar op chips na vindt ze het gewoon niet lekker. Ze vindt het te zoet. Heel erg vind ik dat trouwens niet. Ook de verjaardag vond ze super. Verjaardagen vindt ze sowieso leuk want alle autootjes en knuffels vieren regelmatig hun verjaardag met alle toeters en bellen van taart en slingers. 


Voor zover de pieken. Nu het dalleltje. Tijdens het feestje begon ik helaas steeds meer te hoesten. Was ik na twee weken eindelijk van mijn "dove" oor af, nu werd dit dus genadeloos vervangen door een kriebelhoest. Naarmate de avond vorderde, werd het alleen maar erger. De hele nacht heb ik manlief wakker gehouden met mijn hoestbuien. Zelf vond ik het inmiddels ook flink irritant want ik ben eigenlijk nu 3 weken aan het tobben. Het gaat dan weer heel even goed om vervolgens weer helemaal in te storten. Vanochtend werd ik met koorts wakker. Ik heb me dus op werk ziek gemeld en ben de hele ochtend in bed gebleven. Morgen blijf ik ook nog thuis. Woensdag ben ik sowieso vrij. Ik hoop dat ik dan weer wat opgeknapt ben. Want ik baal, ik baal van mijn "kwakkelende" gezondheid en ik wil me weer lekker fit voelen. Toch kan het erger, een collega heeft een longontsteking. Dus dan valt wat ik heb wel weer mee. 


4 opmerkingen:

 1. Beterschap! Veel mensen klagen om mij heen met een kwakkelende gezondheid. Het is natuurlijk ook weer raar weer geweest de afgelopen weken. Eerst koud toen weer stralend weer en nu weer regen :(

  Fijn dat je dochter zo genoten heeft van het verjaardagsfeestje. Gaat haar vriendje nu ook naar dezelfde school?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee buurjongetje gaat naar een andere school en opvang. Misschien ook beter want denk dat ze dan te veel elkaar zouden claimen.

   Verwijderen
 2. Ik ben blij om te lezen dat er in elk geval veel meer pieken dan dalen zijn :)

  Ik lees over jouw gezondheidsklachten + die van je collega en vraag me dan wel gelijk af: is er misschien iets mis met de airco/luchtzuivering bij jullie op het werk? Was bij mijn vorige baan namelijk zo, dus ik dacht: misschien de moeite van het onderzoeken waard....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een paar heel leuke dagen. Zou het anders ook kunnen dat de kriebelhoest door de drukte opkwam? Misschien deed je te veel, en floot je lichaam je terug?

  In ieder geval beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen