Pagina's

dinsdag 18 november 2014

Een baan minder en een leuke verrassing

Gisterenavond kwam het verlossende woord wat betreft de baan waar ik vorige week donderdagmiddag op gesprek was geweest. Ze had besloten om met andere kandidaten verder te gaan. Alleen toen kwam dus een hele bijzondere afwijzingsgrond: ze wilde graag een man in haar team vanwege meer 'diversity". Daarna kwam nog een heel verhaal over dat de dames ook heel geschikt waren maar bij gelijke geschiktheid hadden mannen dus een streepje voor. Heel curieus want ze wist vanaf dag één dat ik toch echt een vrouw was. Dus waarom dan een gesprek aan gaan? Bovendien vraag ik me serieus af als ik dit voor de Commissie Gelijke Behandeling zou brengen of ze dan niet een heel serieus probleem heeft. Volgens mij mag je iemand niet op geslacht, leeftijd, ras of geaardheid afwijzen. In de praktijk zal dat vast gebeuren maar daar hebben we dan hele neutrale gronden voor als 'een geschiktere kandidaat" of 'je voldoet toch niet volledig aan het profiel'.  Daar kun je ook niks mee maar toch klinkt het een stuk politiek correcter en nikszeggender. Dus ik legde enigszins verbaasd de telefoon op. Manlief kon alleen aanbrengen dat als dit in de USA was gebeurd dat ik ze een enorme claim aan hun broek kon doen (hij heeft daar iets te lang gewoond dus een klap van de molen meegekregen). Nu heb ik verder helemaal niet de behoefte om er een halszak van te maken. Beter nog ik voelde me enigszins opgelucht dat ik niet door was want zoals ik al gisteren schreef ik zag me daar niet werken. Achteraf gezien had ik meteen me moeten terug trekken. Weer iets geleerd voor de volgende keer.

Gisterenavond sprak ik ook mijn moeder. Dat is op zich niets bijzonders want we spreken elkaar een paar keer per week. Ze had iets heel leuks te vertellen. Ik krijg maar liefst EUR1,000 in december om "iets leuks mee te doen".  Ik moet er nog heel goed over na denken wat ik er mee ga doen. Een deel gaat naar aflossen, een deel gaat naar de rekening van de garage, dan gaat nog een deel naar het betalen voor reis en verblijf omdat manlief weer naar de oogarts in Duitsland moet en dan wil ik nog een heel klein deel gebruiken voor iets leuks. Geen idee wat dat leuks zal zijn. Ik dacht eerst aan Disney on Ice omdat de lievelingsfiguren van dochterlief daar acte de presence geven. Alleen ik zie mezelf niet tussen die mensenmassa zitten. Binnenkort komt er ook weer een leuke Disney film uit in de bioscoop dus ik wil daar met ons drietjes naar toe. Voor haar maakt het geen verschil want de bioscoop is voor haar al iets bijzonders. Misschien dat er ook nog een mooie kerstboom vanaf kan en dan is het geld al weer op. Het zijn maar ideetjes en ik weet ook niet of ik het geld daadwerkelijk zo ga besteden. Ik ben alleen zo blij dat mijn moeder de mogelijkheid heeft om mij dat te geven.  Ik weet dan nooit zo goed wat ik moet zeggen behalve dan dat ik er heel blij mee ben.

Vandaag gaat het ook weer wat beter met mij. Ik ben weer wat vrolijker (pff). Ik heb weer zin om iets te doen hoe klein dan ook. Dus ik ga zo strijken. Strijken heeft voor mij iets meditatiefs. Ik kan dan ongebreideld mijn gedachten laten gaan. Vanmiddag heb ik ook een rapportgesprek op school. Iets waar ik niet heel erg naar uit kijk omdat juf en ik niet echt een klik met elkaar hebben. Ik stap neutraal in het gesprek en dan zien we wel hoe het loopt. Huppakee en nu naar de strijk :-).


6 opmerkingen:

 1. Eerst zen worden boven de strijkplank. Heel herkenbaar! Succes op school!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, inderdaad wel gek dat ze je dan eerst uitnodigen terwijl je een vrouw bent.
  Maar goed, het leek je verder toch al niks dus beter zo.

  Wat lief dat je zo'n bedrag krijgt van je moeder om iets leuks mee te doen!
  Geniet ervan, doe echt ook iets leuks dan inderdaad want nu heb je de kans ;-)

  Fijn dat je je vandaag iets beter voelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo strijk je ook de plooien uit de omstandigheden waar je je nu in verkeerd. Rustig, op jouw tempo, maar het wordt weer mooi glad.
  Stuur je luchtigheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop eigenlijk altijd iets waar ik langer wat aan heb als ik geld van ouders krijg. Of iets van ik anders niet zo gauw zou kopen. Maar niet aan iets eenmaligs. Laatste keer een tuinhek met poortje gekocht, dit stond wel op de planning maar moest er nog voor sparen. Nu kijk ik er al een jaar naar en poortje is erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je iets nodig hebt dan is dat ook een heel mooi doel. Alleen ik wil niks en heb ook niet echt iets nodig. Als ik mijn dochtertje een leuke dag kan bezorgen dan is dat mij ook we'll wat waard. Ze heeft het daar nog weken over. Ik noem dat herinneringen creeren en dat is ook mooi.

   Verwijderen
 5. Inderdaad een rare motivatie zeg! Dan hadden ze je tijd ook niet hoeven verspillen met een sollicitatieprocedure!

  Superlief van je moeder van die 1.000,-!

  BeantwoordenVerwijderen