Pagina's

donderdag 20 november 2014

Rustige week voor de storm?

Wat kan ik genieten van een week die niet volgepland staat met allerlei dingen. Het geeft mij zo veel rust want dan ik lekker in mijn eigen tempo een beetje aanmodderen. Deze week stonden er slechts twee "verplichte" dingen op de agenda: een rapportgesprek en naar de psycholoog. Dat is dus niet veel. En dat is dus fijn, vind ik.

Tegen het rapportgesprek zag ik een beetje tegenop. Juf en ik hebben niet echt een klik. Voordat ik na het gesprek toe ging, heb ik nog eens goed het rapport doorgelezen van dochterlief. Het was eigenlijk best goed. Ze heeft zich goed ontwikkeld het laatste jaar. Haar spraak blijft een zorg maar hiervoor krijgt ze nu al een paar maanden logopedie. Dit zet dus zoden aan de dijk want ze gaat goed vooruit. Ze is beter begrijpbaar en zij kan zichzelf ook beter uitdrukken. Hierdoor groeit haar zelfvertrouwen waardoor ze nu ook deelneemt aan de kringgesprekken. Ze zit beter in haar velletje. En dat is fijn om te horen ondanks dat we dit zelf ook al hadden gezien.
Alleen heeft ze veel moeite met dingen moeten. Ik herken dat. Thuis vindt ze het ook niet leuk als ze iets moet. Ze bepaalt graag zelf wat ze doet en hoe ze het doet. Nu vind,ik het fijn dat ze eigengereid is en niet alles klakkeloos aan neemt. Het staat voor een zelfstandig meisje. Alleen is het niet altijd even handig want soms moet je toch iets doen: leuk of niet. Nu heb ik gemerkt dat als ze begrijpt waarom iets moet of waarom bepaalde dingen ook op een andere manier kunnen, dan accepteert ze het wel en dan vindt ze het ook leuk. Ze wil alleen heel graag het waarom ervan willen begrijpen. Voor de juf is het een aandachtspuntje. Ik weet niet of ik het heel bezwaarlijk vind dat dochterlief zo is. Ik begrijp namelijk heel goed waar dit vandaan komt. Ze wil uitleg, het begrijpen en kunnen plaatsen om het vervolgens te accepteren. Dat betekent dus dat ze kritisch is. En dat vind ik dus op zich best een goede karaktereigenschap. 
Juf en ik hadden uiteindelijk best een leuk gesprek. En de vooruitzichten zijn best goed want was er eerst nog twijfel of ze naar groep 3 kon, nu is deze er niet meer. Ook al gelooft juf dat dochterlief de overgang niet makkelijk zal vinden omdat ze dus niet graag dingen opgelegd krijgt en zich soms nog wat makkelijk laat afleiden. We hebben gelukkig nog een heleboel maanden waarin nog veel kan veranderen.

Ik vond het ook fijn om weer naar de psycholoog te gaan. Het was fijn om met haar bepaalde zorgen te delen. We hebben samen een oefening gedaan die heel verhelderend voor mij werkte. Ik krijg langzaam iets meer inzicht in mezelf. Inzicht die ik hopelijk in mijn voordeel kan gaan gebruiken.
Eenmaal thuis dook ik 's middags met dochterlief de keuken in. 's Ochtends had ze verteld dat ze heel graag alleen met mij wilde zijn en geen zin had om met vriendjes te spelen. Ze voelt zich al een tijdje niet lekker, snipverkouden, dus ze wilde lekker aanrommelen in huis. Nou dat hebben we ook gedaan. We hebben een hele berg pepernoten gebakken. En ooh wat zijn die zelfgebakken toch zo veel lekkerder dan uit de winkel. Ik heb wel even moeten zoeken naar een goed recept want ik had bepaalde dingen niet in huis maar het recept wat ik nu heb gevonden is een blijvertje en ook nog een super simpel. Na het bakken hebben we de rest van de middag gekleurd en geknutseld. Het was een ouderwets gezellige middag. Morgen heeft ze vrij en dan gaan we samen winkelen en naar de markt. Ook gezellig.

Zucht en dan volgende week. Dat wordt even een hele andere week. Het wordt de week van een sollicitatiegesprek. De week van de endoscopie. En de week van de bedrijfsarts en vooral tegen dat laatste zie ik ontzettend tegenop. Het voelt alsof ik naar de rechtbank moet waar ik mijn vonnis hoor. Alles in mij roept dat ik nog niet klaar ben om te gaan werken. Slechts het idee maakt me paniekerig. Ik ga dat ook eerlijk uitspreken en dan hoop ik dat ik nog even thuis tot rust mag komen. 

6 opmerkingen:

 1. een supersimpel lekker pepernoten recept? Kun je die link delen? Please?PLease?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar komt ie dan: 10xgezonder.nl/pepernoten-recept.nl. Ik heb er meer kaneel in gedaan en suiker vervangen voor rietsuiker. Ze waren heerlijk bros. Veel bakplezier.

   Verwijderen
  2. Oops en dan zonder de .nl achter het woord noten. En ik heb ze groter gemaakt dan een knikker. Het was eerder zo groot als een euro-cent.

   Verwijderen
 2. Juist bij een burn out zegt een bedrijfsarts dat je weer snel aan het werk moet. Zeggen dat je je paniekerig voelt bij de gedachte wordt vertaald: hoe eerder je aan het werk bent, hoe sneller je er doorheen bent (ik maakte dit zelf mee toen ik met een burn out thuis zat die achteraf gezien helemaal geen burn out was maar ME maar dit terzijde).

  Het is dus slim om ook met andere redenen aan te komen waarom je nog niet kunt werken (moe, geen puf om dingen te doen). Dat is waarschijnlijk ook zo dus je hoeft er niet om te liegen)
  Mijn ervaring is dat ze meer onder de indruk zijn van fysieke klachten dan paniekgevoelens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat deze week zo rustig was. Ik herken dat helemaal! Een week zonder afspraken biedt rust en ruimte.

  En die bedrijfsarts zal het vast wel aan je merken dat het gewoon ong niet gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jolanda mag ik vragen hoe het met het afbetalen van jullie schulden gaat?
  Wij moeten nu nog 17000 aflossen aan schulden.
  Maar bij ons gaat het niet zo hard.
  Hoe gaat dat bij jullie?

  BeantwoordenVerwijderen