Pagina's

maandag 22 juli 2013

Een heerlijk weekend

Ooh wat was dit weekend mooi weer. Ik ben iemand die helemaal opbloeit als het zonnetje zich laat zien en als de temperatuur dan ook nog oploopt dan ben ik helemaal in mijn nopjes. Ik vind het dus heerlijk dit warme weer. De hele dag leven we buiten en vergeten we dat er een binnen is.

Zaterdagochtend werd ik redelijk vroeg wakker. Dochterlief en ik stonden op en ontbeten samen. Daarna gingen we naar de winkel om een paar boodschapjes te doen. Nu staat er in mijn dorp elke zaterdag een grote fruitkraam. Het fruit wordt verkocht tegen redelijke prijsjes plus soms bundelen ze fruit. Dus dan kun je voor €5 2 bakjes aardbeien en bakje frambozen of bramen krijgen. Ik koop er dus regelmatig fruit ter aanvulling van de groente- en fruittas. Helaas is het wel zo dat het fruit niet lang bewaart kan blijven, dus het of met beleid kopen of snel verwerken. Dit weekend had de fruitkraam een speciale aanbieding 4 bakjes aardbeien voor €5. Ik dacht dus meteen aan aardbeienjam, aardbeienijs en fruitsalade. Nu had ik ook nog zwarte bessen staan uit de tuin die hoognodig moesten worden verwerkt. Kortom we kwamen thuis en zijn meteen de keuken ingedoken. Na een uurtje van schoonmaken, snijden en roeren rook de keuken naar aardbeien en was ik drie potjes jam rijker en stond de ijsmachine aardbeien-yoghurtijs te draaien. De rest van de middag werd gevuld met speeltuin, tuin en een beetje rommelen in en om het huis. Aan het einde van de middag doken we weer samen de keuken om courgette-koekjes te maken. Ik denk dat dochterlief mijn blogje van vrijdag heeft gelezen want tot mijn grote verbazing at ze twee van deze koekjes op. Als ze wil, is ze dus best bereid om iets anders te proberen ;-).  

Zondag hebben we weer de hele dag in de tuin gezeten. Het strand hebben we maar gelaten voor wat het was. Ik had echt geen zin in grote groepen mensen. Bovendien bestond er een hele grote kans dat we de auto niet eens kwijt konden. Dus waarom al die moeite als je lekker relaxed met alles onder handbereik in de tuin kan zitten? Dochterlief heeft de hele dag in haar bikini rond lopen rennen. Af en toe nam ze een verfrissende duik in het badje. Op een gegeven moment hoorde ze ook dat haar buurjongetje thuis is. Dan wil zij meestal maar één ding en dat is met hem spelen. Dochterlief is een sociaal meisje dat graag met andere kinderen speelt. Helaas is het buurjongetje meer op zichzelf. Vorige week riep hij haar eerst om vervolgens toen ze naar hem toe kwam de deur in haar gezicht dicht te gooien. Een paar dagen daarvoor had hij gezegd op de vraag of hij bij ons thuis kwam spelen dat hij de hele dag moest knutselen. Ook deze keer was hij een flinke tijd alleen aan het spelen. Dochterlief probeerde ondertussen aan de andere kant van de schutting contact met hem te maken. Uiteindelijk hapte hij toe en vroeg hij of ze kwam spelen. Dochterlief stuiterde van enthousiasme door het huis. Alleen ik had geen idee of zijn ouders het wel goed vonden. Dus vroeg ik aan hem om dat te vragen. Zijn moeder gaf aan dat ze die middag weggingen dus ze kon niet komen. Dochterlief was zwaar teleurgesteld. Ik had een beetje de pest erin want zo gaat dat nu al een paar weken. Op haar verjaardag kwamen ze ook al een uur te laat aanzetten terwijl ik duidelijk de tijd op de uitnodiging had staan. Het was zelf zo dat ik aangebeld heb met de vraag of ze het niet waren vergeten. Uiteindelijk kwamen ze en was het wel een gezellige middag. Gisterenmiddag is het buurjongetje de hele middag in de tuin geweest. De buren zijn niet weggeweest. Kortom dochterlief had best daar kunnen spelen. Ik kan me heel goed voorstellen dat je niet altijd zin hebt om een vriendje of vriendinnetje van je kind over de vloer hebben. Alleen zeg dat dan gewoon dat je vandaag daar geen zin in hebt of dat je alleen wilt zijn met je gezinnetje. Dat begrijp ik. Nu zijn de buren nogal op zichzelf gericht dus dat is ook een verklaring. Ik zelf steek anders in elkaar en vind het gezellig als dochterlief lekker zou spelen met andere kinderen bij mij thuis. Mijn deur staat eigenlijk altijd wel open. Dochterlief begreep er in ieder geval niets meer van want buurjongetje zou weg gaan en is vervolgens de hele dag thuis. Dat valt echt niet uit te leggen aan een kind. Toen ze ’s avonds in bed lag, vertelde ze ook dat ze dat het minste leuke vond van de dag. Als ouder probeer je dan maar zo goed mogelijk uit te leggen dat je niet altijd met elkaar kunt spelen. Hopelijk krijgt ze snel meer vriendjes zodra ze naar school gaat. Ze heeft nu wel een paar andere kindjes waar ze mee speelt maar dat zijn speeltuin-vriendjes. Tot thuis spelen is het met die kindjes nog nooit gekomen.

De rest van de dag hebben we er uiteindelijk wel een leuke dag van gemaakt. ’s Avonds hebben we nog ge-bbdqd in de tuin. Dochterlief heeft gefascineerd toe staan kijken hoe manlief in de weer was boven het vuurtje. Ook dit at ze gewoon mee (??? - joepie). Als beloning hebben we nadien nog marshmellow staan grillen.

Dit zijn de dagen die ik het fijnste vind en waar ik het meeste van kan genieten. Het hoeft allemaal niet duur en luxe te zijn. In de tuin kun je ook heerlijk genieten. Daar kan geen strandtent tegenop.

3 opmerkingen:

 1. Ik moet er niet aan denken om met dit weer in de auto te stappen met tassen vol spullen om hutje mutje op een strand te gaan liggen. Ijsjes, bier en zwembadje in de tuin is toch perfect?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken de andere kant, buurkinderen die om de haverklap aan de deur staan, terwijl onze dochter zich prima alleen vermaakt. Buren zijn nu 2 weken weg en ik moet zeggen dat ik dit een verademing vind. Niet snel je huis in hoeven te duiken, omdat ik anders de hele buurt in mijn huis heb. Samen spelen kan leuk zijn, maar het kan ook vreselijk opgedrongen voelen. Vind het ook fijn als we als gezin thuis kunnen zijn zonder anderen erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat je niet altijd zin hebt om de buurkinderen bij je thuis te hebben. Ik zelf zou daarin duidelijk zijn door aan te geven dat het vandaag niet kan omdat je als gezin samen wilt zijn. Dat kun je best zeggen. Dan zijn ze maar even teleurgesteld maar op termijn went dat wel. Ik vind alleen dat je wel eerlijk moet blijven. Mijn dochter snapte echt niet waarom ze niet daar kon spelen terwijl hij wel de hele dag thuis was. Ik heb daar een draai aan moeten geven. Dat had niet gehoeven als mijn buurvrouw eerlijk had gezegd dat het vandaag niet uit kwam. Dat begrijpt ze met haar 4 jaar heel goed,

   Verwijderen