Pagina's

dinsdag 16 juli 2013

Zwemles en kringloopvondsten

Vandaag was ik een dagje extra thuis met dochterlief. Ik had een dagje strand gepland maar het zag er niet naar uit dat een stralende zomerdag zou worden. Ondanks dat de temperatuur aangenaam was, verwachtte ik dat het waarschijnlijk fris zou zijn aan het strand. Bovendien dochterlief snottert al een hele week en daarbij is ze ook haar stem kwijt dus leek het mij beter om dan maar eens een paar klusjes weg te werken.

Het eerste dat ik wilde doen was vragen bij het zwembad hoe het zat met de beruchte wachtlijsten voor zwemmen. Ik wil graag met zwemmen beginnen in januari of februari van volgend jaar. Dochterlief was op vakantie de eerste paar dagen bang. Ze raakte totaal in paniek als ik ging zwemmen en zelf durfde ze het water niet verder in dan tot aan haar knietjes. Ik heb haar 2x verder het water in proberen te nemen door haar in mijn armen te nemen. Het resultaat was dat ze zodra ze weer stond hard naar yiayia (oma) rende waarna zich tot een waardige Griekse dramaqueen ontwikkelde en mij een half uur geen blik waardig gunde. Het leek mij dus een goed plan om haar watervrij te krijgen voordat we volgend jaar weer op familiebezoek gingen. Vorige week had ik al een beetje gekeken op de websites van de verschillende zwembaden. Bij het gemeente-zwembad hanteren ze twee methoden nl. leszwemmen of Swim-Safe. Bij Swim-Safe ga je met je je kind het diepe water in met een speciaal badpak. Spelenderwijs raken ze dan vertrouwd met het diepe water en worden er naarmate het kind zich vrijer voelt langzaam maar zeker drijfertjes uit het zwempakje gehaald. Op deze manier slaat het kind het pierenbadje dus over. Ik zag het wel zitten. Ten eerste doen we iets samen en ten tweede heeft ze er een vertrouwd iemand bij. Alleen is ze wel bang voor het diepe. Dat is dus ook meteen het dilemma want als deze methode niks voor haar is, dan zit ik na een paar lessen wel met een loei-duur zwempak a €54.99 opgescheept. Ik vind dat nogal een bedrag. Daarvoor kan ik zelf met haar ook een fiks aantal keren gaan zwemmen. Dus dan bleven de good-old zwemlessen over. Daar was dan weer keuze uit een klas met 8 kinderen of met ongeveer 12 kinderen. Zou ik kiezen voor 8 kinderen dan kan ik ook voor de zelfde prijs naar een ander zwembad waar ze een soort privé-les krijgt met nog 3-4 anderen kindjes. De lessen bij dat zwembad zijn intensiever en blijkbaar zwemmen kinderen daar binnen een jaar af. Bij het gemeente-zwembad kan het al snel zo’n kleine 2 jaar duren. Voordeel is wel dat dochterlief daar gratis kan zwemmen zolang ze zwemles volgt. Alleen dat zelf zwemmen doen we zelden dus dat voordeel is niet heel groot dus. Kortom is het de moeite waard om dochterlief privé les te laat volgen? Daar gaan we nog even over nadenken. Binnenkort ook daar maar eens een keer gaan kijken. Verbaasde me er overigens wel om de inschrijfkosten a €17,00 en dan nog iets van €5 voor een pasje bij het gemeentezwembad.

Met inschrijfformulier op zak liepen we naar buiten. Dochterlief huppelend want ze wilde absoluut niet zwemmen. Daarentegen wilde ze wel de hele dag op het strand als een zeemeermin liggen dus aan het water zal het niet hebben gelegen.

Daarna gingen we naar een stad in de buurt om pasfoto’s te laten maken van dochterlief. Daar had ze duidelijk geen zin in dus om nu een tegenstribbelend kind op de foto te krijgen is ook zo iets dus zijn we eerst naar een paar winkels wezen kijken. Het is duidelijk dat ik al maanden of zelfs jaren niet meer in de winkels kom want ik vond zelf de afgeprijsde kleding nog duur. Inmiddels wilde dochterlief wel op de pasfoto dus we zijn nu een paar mooie foto’s rijker. Intussen was ze ook een paar maillots rijker die ik zag hangen en waarvan ik wist dat ze deze winter nodig heeft. Ze waren goedkoop (2 voor €3) dus die hebben we dan maar vast binnen.

De Kringloop vondsten.
Omdat ik ook niet ver meer van de Kringloopwinkel was, ben ik daar ook naar toe gereden. Ik heb me tegenwoordig voorgenomen dat ik daar alleen nog maar dingen mag kopen die ik echt nodig heb want hoe goedkoop dingen ook mogen zijn, het meeste heb ik niet nodig. Uiteindelijk heb ik toch een paar dingen gekocht die ik niet echt nodig heb maar die wel nuttig zijn. Ik heb weer een paar prachtige weckpotten gevonden. Blijkbaar is wecken populair want een van de potten komt uit een living-style winkel. Ik loop wel eens een binnen bij deze winkel maar vind daar alles veels te duur dus koop er nooit iets. Het kaartje en de prijs zaten er nog op. Blijkbaar was het voor iemand een miskoop of een cadeautje dat niet werd gewaardeerd. Ik was er erg blij mee. Ook was ik op zoek naar puddingschalen en daar stonden er ook twee van. Voor de leuk heb ik een paar schattige theelepeltjes gekocht waarvan ik twijfel of ik ze zelf zal houden of een keer aan iemand cadeau zal geven. De lepeltjes zaten nog nieuw in het doosje. Ook hier stond de originele prijs €6.99 op de achterkant van het doosje. Ik kocht ze voor €0.80. Ik vond ook een fotolijstje (€0.50) waar inmiddels al een foto van dochterlief in zit. In de speelgoedhoek kwam ik een schoobord tegen. Deze wil ik in de keuken hangen zodat we daar onze afspraken op kunnen zetten maar ook de boodschappen. De schade beperkte zich tot €9 hiervan ging het grootste deel naar het schoolbord. Kringlopen blijft leuk want elke keer vind ik daar toch iets leuk voor weinig geld.

Schattige lepeltjes

En het schoolbord. De krijtjes vastgeplakt op het bord komen van de weckpot.
Eenmaal thuis hebben we snel een broodje gegeten en toen zijn we nog boodschappen wezen doen. De rest van de middag hebben we buiten in de tuin gezeten. Kortom toch een beetje meer geld uitgegeven dan verwacht maar wel aan nuttige dingen (nou ja bijna allemaal dan. Straks nog even languit op de bank met een dvd en dan is manlief morgen weer thuis.

6 opmerkingen:

 1. Dat zou mooi zijn als je dochter de volgende vakantie niet meer bang is om het diepe water in te gaan!

  Leuk die kringloopvondsten, vooral die puddingvormen. Die wil ik eigenlijk ook nog eens zien te vinden. Alhoewel ik me nu meteen zit af te vragen of ik niet gewoon zelfgemaakte pudding in een siliconen bakvorm kan doen? Die heb ik namelijk wél. Weet jij dat toevallig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee of het in een siliconen vorm kan. Ik zou het gewoon een keer proberen of anders googlen of je hier iets over kunt vinden. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is als je het uit de vorm wilt halen. Silicoon geeft mee waardoor de pudding er misschien niet zo mooi uitkomt bij het omdraaien. Als alternatief zou je misschien wel een schaaltje kunnen gebruiken. Uit ervaring weet ik dat dat wel werkt.

   Verwijderen
  2. Ja een schaaltje werkt ook idd maar die puddingvormen (en siliconenvormen) hebben van die mooie patronen vandaar dat ik het vroeg . Maar het zal ook niet zo handig zijn zoals je al zegt omdat de pudding er dan minder mooi uitkomt als ie net wat minder stevig is. Dat had ik nou weer niet bedacht. ;-) Toch maar gewoon uit kijken naar een echte puddingvorm dan.

   Verwijderen
 2. Is er geen zwemclub in de buurt, die mensen geven vaak ook lessen en dan betaal je het lidmaatschap en evt. alleen voor 't diplomazwemmen, scheelt klauwen geld.
  Leuk dat schoolbord!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee van die zwemclub. Dat ga ik uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook zo gek op kringlopen, het is net schatzoeken. Leuke aanwinsten!

  BeantwoordenVerwijderen