Pagina's

donderdag 25 juli 2013

Het sloopbedrijf en bakken

Onze auto is inmiddels al 9 jaar oud. Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat wij twee auto’s hebben waarvan de oudste dus 9 jaar oud is. Inmiddels is er al veel vervangen in de auto dus onder de motorkap heeft de auto al ware verjongingskuur ondergaan. Begin 2011 hebben we laatste grote reparaties laten uitvoeren waarna we hebben voorgenomen dat dit ook de laatste waren. Het is het niet meer waard om grote reparaties aan de auto te doen. Nu wil het dat de rubber bij het voorportier volledig is versleten. De stukken rubber vallen eraf en tijdens het rijden voelde je soms de (frisse)  lucht  langs de kieren van het portier komen. Manlief ging dus bij de garage langs om te vragen hoe duur het vervangen van zo’n rubber was. Het geintje zou €280 kosten. Ik heb nog geopperd om dan maar gewoon tochtstrippen er zelf op te plakken, al weet ik niet of dit lang zou houden.
Afgelopen weekend ging manlief naar een winkel waar ze alles voor de auto verkopen van olie tot aan onderdelen. Zij verwezen hem naar een sloopbedrijf. Gisteren ging manlief dus daar naar toe in de hoop om het rubber voor een leuk prijsje te kopen. En ja hoor er was keuze te over op de sloop. Voor €10 mocht hij een “nieuw” rubber hebben en voor een six-pack bier wilden ze het ook nog monteren nadat ze zagen hoe onhandig manlief bezig was (twee linkerhanden).
Zo hebben we dus €270 plus eventuele montagekosten kunnen besparen. Het six-pack bier moet daar dan nog van af maar dan is het nog altijd een besparing van €260-265. Dat is snel verdiend. Het is iets dat we nu in ons achterhoofd houden want dit is een makkelijk manier van besparen voor eventuele toekomstige eenvoudige reparaties.
Ooh en nog wat anders ik ben serieus aan het overwegen om me aan te melden voor het tweede seizoen Heel Holland Bakt. Moet alleen manlief nog zo gek krijgen om het idee te steunen. Dus wie weet, ben ik ooit op tv te bewonderen met mijn baksel als ik de voorselectie al überhaupt zou overleven.

14 opmerkingen:

 1. oh spannend! Doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, gewoon doen. Ik vond het een geweldig programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een flinke bezuiniging! Mijn vader haalde ook altijd onderdelen van de sloop, het scheelt veel geld en is beter voor het milieu!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie besparing voor de auto!
  Spannend, gaan we allemaal kijken :)

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/25/extra-aflossing

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zou leuk zijn!! Succes toegewenst.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Scheelt idd veel om spullen bij de sloop te halen. Dat deden wij ook toen we nog'n auto hadden.
  Leuk, ben benieuwd of manlief je wil steunen! Ff lief kijken misschien helpt dat? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf, ken het niet maar ga wel kijken als je er bij komt natuurlijk.
  Fijn voor je auto en fijn van de montage :D
  Gerlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zeg als je gaat meedoen aan het programma! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Auto van negen jaar is toch nog niet zo oud ???? Die van ons is 8 jaar oud maar heeft alleen nog maar beurten en apk gehad en er is nog niets vervangen wat versleten of kapot was. Nou dan staat me nog wat te wachten. Sloop onderdelen is zeer lucratief, heb ik vroeger veel gedaan. achteruitkijk spiegels of wissers een keer een portier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de auto staan best veel kilometers dus misschien dat dat een rol speelt. Het kan ook zijn dat we gewoon pech hebben gehad. Bij ons zijn de remmen incl remblokjes en ditributerriem al 2x vervangen. Daarnaast zijn de motorblokken en accu vervangen. En dan heb ik het nog niet over de minder grote dingen. Kortom de auto heeft al best wat reparaties ondergaan. Hoop dat je dat nog een flinke tijd bespaard wordt.

   Verwijderen
  2. Kremig dat is al erg veel zeg. jammer hoor, maar zo hoort het niet. hopen dat het voor jou nu ook even niet hoeft.

   Verwijderen
 10. Wat een superleuk programma vond ik dat Heel Holland bakt!
  Ik zei bij de finale ook nog tegen mijn man, zou best mee willen doen. ( maar wil niet op tv) maar leuk om eens aan zo'n wedstrijd mee te doen.

  Waarom vind je man het tot nu toe nog niet leuk als je mee zou doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man vindt het niks als ik op tv zou komen en het zou ook best veel tijd vergen zo'n deelname.
   Ik kan best goed bakken maar er zijn ook veel dingen die ik nog nooit heb gemaakt. Dus dat zou ook veel oefenen worden. Het lijkt mij alleen leuk om te kijken hoe ver ik zou komen en om mijn bakgrenzen te verleggen. Denk dat hij zal zeggen dat kun je ook thuis en daarvoor heb je zo'n programma niet nodig.
   Tja en als dan een taart vandaag niet helemaal lukt zoals ik wil, dan twijfel ik ook. Kreeg de slagroom niet stijf geklopt dus toen maar vervangen voor mascarpone. Aan de smaak doet het niets af dus misschien maak ik de bavarois in de toekomst alleen nog maar met Griekse yoghurt en mascarpone. Ben nl niet zo'n fan van slagroom.

   Verwijderen
  2. Ik kijk uberhaupt heel graag naar Bakprogramma's/wedstrijdjes. Topchef ook. Maar ik vind de chefkok vaak zo'n schreeuwerd. ( Julius vond ik super, maar die Robert Kranenborg is niet zo aardig) Bij HHB waren ze gewoon aardig! Ik zag gisteren Heel Engeland bakt. Dan zie ik wel dat de NL versie een preciese copie is. ( En Martine Bijl vond ik ook een aanwinst) Heel leuke opzet. Ik zou best willen meedoen! ( maar niet op tv) volgens mij krijg ik alleen daar al de zenuwen van.

   Verwijderen