Pagina's

dinsdag 23 juli 2013

Een lief mens

Ik heb een collega en dat is gewoon een lief mens. Het is één van de weinige mensen op kantoor waar ik echt goed mee kan opschieten. We staan ongeveer het zelfde in het leven en we zijn daarbij ook alle twee helemaal gek van dezelfde muziek. Ik heb met haar altijd de leukste gesprekken.
Onlangs werkte ze 25 jaar bij het bedrijf. Een collega kwam met het idee om dingen in een mand te doen die je doet denken aan haar. Ik had nog een veel te klein t-shirt liggen van onze favoriete rockband met handtekeningen. Eigenlijk liep ik al een tijdje te dubben wat ik er mee aan moest. Dus ik heb het aan haar gegeven. Ze was er ontzettend blij mee en het t-shirt werd ingelijst. Zo was mijn t-shirt toch nog bij de juiste persoon terecht gekomen.
Omgekeerd krijg ik regelmatig wat van haar. Zo heb ik een keer een pak luiers gehad maar ook het winkeltje inclusief mini’s van A.H. Dochterlief speelt er elke dag mee. Vorige week gaf ik aan dat ik voordat de school weer begint sportschoenen voor dochterlief moet kopen. Ze vroeg meteen spontaan welke maat mijn dochtertje had want ze had nog wel een paar schoenen staan van haar jongens. Deze week gaf ze mij een paar hele mooie sportschoenen met klittenband. Dochterlief kan de schoenen dus makkelijk zelf aan en uit doen.
Ik vind het zo lief van haar dat ze dit doet. Ze weet het niet maar ze heeft me hiermee enorm geholpen.

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk dit soort dingen! Fijn dat je zo'n gezellige collega hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. op mijn werk zit er een vrouw bij de receptie ,waar mijn collega's niets mee hebben , wij zijn van de schoonmaak en zij heeft smetvrees dus ze doet wel eens moeilijk over het schoonmaken van haar werkplek,maar als je daar doorheen prikt en een beetje belangstelling toont is het gewoon een heel hartelijk iemand, ze weet dat ik erg van recyclen en milieu besparen houd en vraagt regelmatig of ik iets gebruiken kan wat zij wegdoet, zo kreeg ik vorig jaar 4 tuinstoel kussens, dit jaar een jasje , en omdat ze zo zuinig is op haar spulletjes zien die er altijd als nieuw uit ,ook is ze altijd erg belangstellend als het gaat om mijn gezondheid, zeker sinds ik begin dit jaar overspannen thuis ben geweest, ik kreeg zelfs tijdens mijn ziekte een kaartje iets wat ik verder van niemand van mijn directe collega's gekregen heb.gewoon een fijn iemand om te kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat dat soort mensen nog bestaan! Het geeft je altijd wel een goed gevoel al je mensen blij kan maken met spullen die je zelf niet meer nodig hebt en vooral als mensen het dan ook echt waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel fijn zo'n collega!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms is dat zo fijn.Bij mij hangen er regelmatig spullen aan de deur van onze buren die rondom ons wonen, spelletjes voor de kinderen, Albert Heijn mini's die ze voor ons sparen of kleren die hun kinderen niet meer passen. Ik ben daar dan ook zo blij mee en spaar bijvoorbeeld mijn oude kranten voor mijn buurman die deze weer spaart voor een goed doel of pas tijdens de vakantie op de planten en/of huisdieren van de buren.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen