Pagina's

vrijdag 12 juli 2013

Werkuitje vooruitbetalen?

Daar zat ik dan gisteren weer op kantoor na twee heerlijke weken vakantie. Wat gaan die twee weken toch weer snel voorbij. Het leek net alsof ik nooit weg geweest ben.
Tijdens mijn vakantie had ik via mijn Blackberry af en toe en blik geworpen op de email van mijn werk. Ik had daar dus al de vooraankondiging gezien van het jaarlijkse evenement die voor alle kantoren wordt verzorgd en die door ons als een soort “hoofdkantoor” wordt verzorgd. Ik zag dus ook dat mijn collega deze uitnodiging had verstuurd. Dat verbaasde me enigszins want ik wist dat ze geen zin meer had om dit meer te doen omdat ze geen inspiratie meer had na het een aantal keren te hebben georganiseerd. Ik had iets te spontaan aangeboden dat ik het dan wel wilde doen en ik had ook wel wat ideetjes. Nadat ik echter de email had gelezen dacht ik dus dat ze het toch nog wel een keer wilde doen. Dacht ik dus want gisteren vroeg ze of ik het wilde overnemen. Ze had al wel een paar dingetjes geregeld maar het gros van de agenda moet nog worden vastgesteld. Kortom ik kon aan de slag om er een mooie maar vooral leerzame dag voor onze collega’s uit het buitenland van te maken. Ook moet ik een avondprogramma verzinnen. Dit keer wilde iedereen wel eens wat anders dan om een tafel te zitten in een restaurant. Er moest dus een actief element aan te pas komen waar mensen samenwerkten. Dat moet je aan mij dus niet vragen want als kookliefhebster pur sang kan ik dan nog maar aan één ding denken en dat is samen koken. Ik gooide dat dus meteen in de groep en dat werd ontzettend goed ontvangen. Inmiddels heb ik dus ook al twee kookstudio’s op het oog. Nu nog een kwestie van bellen en een leuk menu opstellen en de prijs uit onderhandelen. Kortom dingen die ik allemaal erg leuk vind om te organiseren.
Alleen toen kwam de vraag wat is het budget. Ook deze was redelijk. Toen kwam de vraag hoe wordt dit normaliter financieel afgehandeld. Toen bleek dus dat mijn collega vorig jaar bijna €1000 zelf heeft moeten betalen om het vervolgens te declareren. Tja en daarvoor pas ik dus. Ik ga niet een uitje van de zaak betalen. Het gaat of op rekening desnoods met een aanbetaling maar ik ga niet een heel groot bedrag voorschieten. Het bedrag is deze keer ook twee keer zo hoog omdat de groep groter is. Dus dat zou dan om €2000 gaan. Dat geld heb ik niet eens en als ik het al had dan zou ik het niet betalen puur uit het principe dat ik niet voor deze kosten hoef op te draaien.
Navraag bij het Secretariaat toont aan dat het waarschijnlijk wel op rekening kwam maar dat mijn collega vorig jaar gewoon een ongelukkige keuze heeft gemaakt met het restaurant. Het restaurant wilde namelijk meteen betaald worden en niet pas weken nadien het geld ontvangen omdat het op rekening ging. Begrijpelijk want ik denk dat deze restaurateur het financiële risico niet eens kon dragen want het was maar een klein bistrootje. Manager wilde op het moment dat de rekening kwam niet zijn creditcard trekken. Hij kwam met een vaag verhaal over dat hij hiervoor zijn onkostenvergoeding moest gebruiken en dat die vergoeding daarvoor niet bedoeld is. Hte was volgens hem dus beter dat één van ons het zou betalen zodat het volledige bedrag vergoed zou worden door het bedrijf en hij zijn vergoeding in zijn zak kan houden. Mijn collega heeft toen haar creditcard moeten trekken om de rekening te betalen. Twee weken later had ze het geld terug. Omslachtig en daar pas ik dus voor. Ze vond dus dat ik dat nu best ook kon doen. Ik denk daar anders over en ga het dan ook absoluut anders regelen. Kortom leuk om iets te organiseren maar dan wel zonder persoonlijke financiële gevolgen.

5 opmerkingen:

 1. Belachelijk dat ze zulke dingen van het personeel verwachten! Ik zou dat inderdaad ook nooit doen, zo'n groot bedrag voorschieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het moment waarop een activiteit of verantwoordelijkheid van de ene naar de andere persoon overgaat, is juist een heel geschikt moment om te kijken wat er handiger kan! Dus ook die financieen beter regelen (evt via voorschot of wat dan ook) De betalende manager zou in alle stappen boven een afgesproken bedrag betrokken moeten worden, en in ieder geval bij de goedkeuring van het plan als geheel!
  Loonlijstmama

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je idee om samen te koken goed ontvangen is. Maar het geld voorschieten, als ik het zou kunnen zou ik ook niet doen. Het is al niet niets, 2000 euro. Als dit van het bedrijf is, dan moet het bedrijf het maar voorschieten, betalen of regelen. Zoiets kunnen ze niet verwachten van degene die het regelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar zou ik ook voor passen, echt heel raar om dat te verwachten van het personeel!
  Wel leuk dat jullie samen gaan koken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het idee alleen al vind ik te zot voor woorden, ongeacht het bedrag...

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/14/29-geschenken

  BeantwoordenVerwijderen