Pagina's

maandag 29 juli 2013

Rommelende darmen

De laatste paar dagen voelde ik me niet lekker. Ik was moe, prikkelbaar en erg misselijk. Zaterdagmiddag werd die misselijkheid alleen maar erger en had ik het gevoel alsof er een legertje wormen in mijn darmen huishield. Alles rommelde en borrelde. Manlief stelde voor om nog even met zijn drietjes naar de winkel te gaan want dochterlief had al een tijdje een fietshelm nodig. Ik denk dat ik beter thuis had kunnen blijven want ik was alles behalve gezellig en volgens manlief was ik een draak in de auto. Kortom als ik zo ben dan is dat meestal een teken dat ik ver over mijn grenzen ben heen gegaan, het alleen niet wil aangegeven omdat ik wel gezellig mee wil doen maar uiteindelijk alles behalve gezellig ben.
Zaterdagavond ging dochterlief relatief laat naar bed. We hadden nog lang zitten natafelen. Na het eten voelde ik me ook even wat beter dus ik dacht dat het misschien eraan had gelegen dat ik de hele dag weinig had gegeten. Dochterlief lag nog niet in bed toen mijn darmen lieten weten dat ze de strijd opgaven. Om een lang verhaal kort te maken en jullie de smerige details te besparen: ik heb de hele nacht op het toilet gezeten. Als ik daar niet zat dan lag ik onder een dekentje voor de tv. Dankzij History TV heb ik een marathon Storage Wars en Pawn Stars gezien. Bij Restoration Guy haakte ik af. Ik dacht me toen goed genoeg te voelen om weer naar bed te gaan. Het was inmiddels al 4.30. Eenmaal in bed heb ik manlief ook een onrustige nacht bezorgd want ook toen moest ik er ieder half uur uit. De hele zondag was ik bekaf want ik had amper geslapen. Mijn dieet bestond uit slappe thee en geroosterd brood.
Als ik vandaag op werk niet absoluut iets af moest hebben en ik niet zo afhankelijk was van de input van iemand die morgen op vakantie gaat, dan was ik thuis gebleven. Ik voel me namelijk nog helemaal niet lekker. Mijn darmen rommelen nog steeds. Het is dat ik amper iets eet waardoor het nu rustiger is.
Een collega vertelde heel vrolijk dat zij daar onlangs ook last van had en dat er blijkbaar op kantoor weer van alles rondgaat. Sinds ik hier werk, heb ik hier al zo’n 6x last van gehad. Voorheen had ik dit zelden tot nooit. Ik hoop dat het snel weer over is. Het is niets aan om je als een vaatdoek te voelen. Ik vertel me zelf maar dat het wel goed voor de lijn is. Alleen wel een beetje een drastische manier van afvallen.  

7 opmerkingen:

 1. Ik las laastst dat "zomergriepjes" in de meeste gevallen door voeding ontstaan. Slecht gewassen groente en fruit, niet voldoende gegaard vlees (BBQ), of voeding die te lang op het aanrecht heeft gestaan. Het bederft waar je bij staat, met dit warme weer. Normaal gesproken gooien we vrijwel nooit voeding weg, afgelopen week toch uit voorzichtigheid wel een paar keer. En steeds kleinere porties gekookt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb vrij gevoelige darmen dus ik ga in principe altijd heel hygiënisch en bewust met eten om. Misschien ligt het wel aan het broodje wat ik vrijdag bij de slager heb gekocht. Geen idee.

   Verwijderen
 2. Blijf wel genoeg vocht innemen, je droogt met dit weer heul gemakkelijk uit, beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend! Ik heb geen tips, kan je alleen beterschap wensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap, wat kan je jezelf dan naar voelen. Hopelijk is het kantoorvirus snel verleden tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een wonderlijke omgeving dat daar zo vaak allerlei virussen de ronde doen. Hopelijk voel je je snel weer beter.

  BeantwoordenVerwijderen