Pagina's

vrijdag 13 september 2013

Big spender

Nou die grote uitgaven vallen wel mee, al voelde dat gisterenavond toch wel anders aan. Er moesten namelijk cadeautjes worden gekocht. Allereerst moest er een cadeautje komen voor mijn kleine nichtje in Griekenland. Over twee weken is ze jarig. Het pakje moet ook nog opgestuurd worden dus het werd hoog tijd dat we iets bestelden. Nu is mijn schoonzus weg van houten speelgoed. We hebben voor nichtje dus een houten karretje gekocht met blokken die ze aan een touwtje kan vooruit trekken. Het gehele pakket is niet zwaarder dan 10 kilo dus we kunnen het redelijk goedkoop met dhlforyou versturen. 

Daarna moest er nog een verlaat verjaardagscadeautje komen voor mijn moeder. Over drie weken komt ze bij ons twee nachtjes logeren zodat ze niet zo ver hoeft te reizen voor het grote postcode-loterij avontuur. Wanneer ze hier is, krijgt ze een cd die ze al heel lang wilde hebben. 

Daarna heb ik ook nog een cadeau voor de feestdagen besteld voor mezelf. Manlief en ik kopen onze cadeaus altijd zelf. Het cadeau is het nieuwste boek van Donna Tart. Ze heeft nog maar twee boeken geschreven maar ik heb ze verslonden. Nu komt na vele jaren wachten haar derde boek uit. Die wil ik dus hele graag hebben dus deze gaat met een mooi papiertje of onder de kerstboom of komt uit de zak van Sinterklaas. Had ik het boek niet tweedehands kunnen kopen? Tuurlijk wel maar soms mag je je ook wel eens iets nieuws cadeau geven vooral als je weet dat je hier heel erg van gaat genieten.

Langzaam maar zeker begin ik dus al cadeautjes te kopen voor de feestdagen om de lasten te spreiden over de komende drie maanden. Zo heb ik voor dochterlief al iets liggen wat ik zwaar afgeprijsd in de speelgoedwinkel zag liggen. Ik heb ook al overlegd met mijn moeder wat ze dochterlief wil geven. De afspraak is dat ik tot een bepaald bedrag iets mag kopen en dat ik dat vervolgens met mijn moeder afreken. Voor de volwassenen houden we het simpel en beperken we het tot één cadeau.

Nu heeft dochterlief het voordeel dat ze met twee culturen opgroeit. Sinds de geboorte van dochterlief vieren we dus zowel Sinterklaas en Kerst. De cadeautjes verdelen we over de twee feesten heen. Ondanks dat het dus dubbel pret is, geven we er niet meer aan uit. We hebben een vast budget voor cadeaus en daar moeten we het mee doen. Dingen voor de in de schoen zijn vaak heel praktisch: van een paar pepernoten tot aan een mandarijn. Soms zit er wel iets kleins in. Vaak zijn dat dingen van praktische aard zoals een tekenblok  vouwblaadjes of een vel stickertjes. Ze vindt het fantastisch. Voor een klein kind hoeft het allemaal niet zo groots te zijn. Het spannendste blijft toch het uitpakken. 

Hebben jullie een vast budget voor cadeaus met de feestdagen? Koop je al ruim vooraf in?

3 opmerkingen:

 1. Ik heb ook al Sinterklaas cadeautjes in huis. Deze zomer was er een sticker avond bij k.ruidvat waar je 's avonds na 6en met veel korting kon kopen. Er stond toen duplo in de folder en je mocht korting op korting dus toen heb ik een paar doosjes voor mijn zoontje gekocht met heel veel korting. Ik doe er misschien nog iets kleins bij maar eigenlijk ben ik al klaar voor hem. Hij zet nog geen schoen, hij is 2 en hij hoefd geen chocolade letter van mij. Ik ben er erg tevreden over omdat nu weet dat ik niet in de problemen kom door cadeaus in de dure maanden.
  Ik heb geen cadeaus voor mezelf of mij man, ik zou het graag willen maar vind het nog een beetje moeilijk om onszelf iets te gunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een goed plan om op tijd te beginnen zodat je niet een hele dure decembermaand hebt. Ik zelf heb er een potje voor en doe maandelijks daar een vast bedrag in. Tegen november zit daar dan het volle bedrag in en kan ik aan de kado's beginnen. Zo kost december mij geen cent meer dan een andere maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mijn schoonfamilie vieren we sinterklaas met lootjes en is de afspraak om voor 20 euro cadeautjes te kopen. ik vind het eigenlijk een veel te hoog bedrag, zeker omdat er verwacht wordt om daar zoveel mogelijk onzin-cadeautjes van te kopen... Nou, dat kan ook voor 10 euro! Maargoed, de rest van de familie wil graag 20, dus ik schik me er maar in. :(

  Voor de kerst probeer ik per familie-lid rond de 15 euro kwijt te zijn (kerst is meer mijn feest, en dan hoef ik ook geen prullen te kopen, dus dan vind ik het niet zo erg om er veel aan uit te geven).

  Ik koop niet echt dingen van tevoren, maar we zetten er wel geld voor opzij in de maanden dat we niet zoveel hoeven uit te geven aan cadeautjes :)

  BeantwoordenVerwijderen