Pagina's

maandag 23 september 2013

Bacilletjes en zo

Voordat dochterlief naar school zou gaan, was ik al gewaarschuwd door mede-moeders: ze zou vaak ziek zijn als ze eenmaal mee kon genieten van alle bacillen van de andere kinderen in haar klas en op de opvang. De eerste week was het al raak. Binnen een week was ze snipverkouden. Gelukkig vloog deze verkoudheid snel voorbij en leek ze er weinig last van te hebben. Tot nu dan!
Vorige week toonden zich al de eerste symptomen van weer een verkoudheid. Ze zag wat wit om haar neus en ze was hangerig, vervelend en snel moe. Woensdagavond besloten we om haar in ieder geval vrijdag thuis te houden zodat ze een beetje bij kon komen. Donderdag ging ze nog gewoon naar school en daarna naar de opvang. Ik wilde haar namelijk niet het feest dat ze op de opvang hadden vanwege de  Dag van de Leidster onthouden. Ze vond het feest ook super. Ze kon lekker springen op de springkussens en de leidsters schminkten de kinderen. Ze had dus een
hele leuke middag. Vrijdag leek er ook nog niks aan de hand behalve dat ze inmiddels erg verkouden was en hoestte als een zeehond. Zaterdag leek ze ook nog wel vrij actief. Alleen toen we naar de speeltuin om de hoek gingen, wilde ze na 20 minuutjes toch wel naar huis. Dat is voor haar uitzonderlijk want normaliter kan ze, als het aan haar ligt, daar uren spelen. ’s Nachts leek het ook of ze ineens veel meer ging hoesten. Zondag was er geen ontkomen meer aan: dochterlief had een zware verkoudheid. In de ochtend had ze nog wel zin om een beetje te spelen. In de middag wilde ze nog wel even in de tuin mee helpen maar toen dat te lang duurde verdween ze naar binnen om een beetje op de bank te hangen. Binnen een paar uur veranderde dochterlief van een levendig meisje in een ziek vogeltje. Je zag haar voor je ogen zieker worden. Ze heeft een tijdje op de bank gelegen naar kinderprogrammetjes gekeken, toch nog een beetje pasta met tomatensaus gegeten en toen kon ze echt niet meer. Huilend heb ik haar in haar bedje gelegd om 18.30 met een paracetamolletje. Ze had namelijk lichte koorts. Gelukkig sliep ze de hele nacht goed door.
Vanochtend heb ik haar ziek gemeld op school. Manlief zorgt de hele dag voor haar en vertroetelt haar met lekkere warme drankjes en fruit. Toen ik vanochtend belde, had ze niet veel babbels aan de telefoon. Een groot deel van de middag heeft ze geslapen om vervolgens wakker te worden met opgezette ogen waaruit  push liep.  Toch maar de dokter gebeld en we zijn nu een neusspray rijker en morgen moet ze naar de dokter ter controle. Logischerwijs blijft ze dus morgen ook thuis. Mijn verwachting is dat ze pas donderdag weer naar school kan.
Dat het zo besmettelijk is al maar zijn kan, blijkt doordat manlief en ik ook verkouden aan het worden zijn. Mijn keel voelt inmiddels als schuurpapier aan en ik ben ook al een paar paracetamol verder. Vervelend maar niets aan te doen. Extra vervelend voor mij omdat ik deze week een conferentie heb georganiseerd en de hele dag aanwezig moet zijn. Mocht ik echt ziek worden dan zal ik heus wel thuis blijven maar er is zo veel werk in gaan zitten dat ik het resultaat ook wel graag wil zien.  Ik hoop dus dat het bij een verkoudheid blijft. Maar wat ik vooral hoop is dat mijn kleine meisje snel beter wordt.

7 opmerkingen:

 1. Beterschap aan jullie allemaal! Wij zijn hier ook altijd samen ziek, of eigenlijk meer na elkaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap! DL2 en ik hadden na de eerste schoolweek van DL1 ook een fikse verkoudheid te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bel je echt voor zoiets onbenulligs de dokter ?
  En dan ook nog langsgaan voor een controle bij verkoudheid. Heeft die dokter niets
  zinnigs te doen ?
  Als iedereen zich zo zou aanstellen dan werden de zorgkosten helemaal torenhoog.
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een vriendelijke reactie :-( ZENNN...:-)
  Je kent als moeder zelf je kind het beste en weet normaal zelf wel wat erg is (of lijkt) en wat niet en je kan niet voorzichtig genoeg zijn dus ik begrijp heel goed dat je veiligheidshalve of dochterhalve naar de dokter gaat. Hopelijk is het niet erg en voelt ze zich snel weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat ik maar aardig blijven want dat is vaak het beste. Ik weet heel goed wanneer ik mijn arts bel of niet. Ze is inmiddels zo ziek dat ze gisteren ook is geweest en maandag terug moet. Blij dus dat ik voor "onbenulligs" de dokter bel.

   Verwijderen
 5. Wat een hork zeg.
  Hopelijk voelt je dochter zich inmiddels weer wat beter (en jullie ook). Wij hadden ook binnen de eerste twee schoolweken al weer met keelontsteking te maken hier. Maar op de creche was het altijd het ergst, toen was ze wel 10 keer per jaar ziek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Balen zeg. Het is niet fijn om in de lappenmand te liggen. Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen