Pagina's

woensdag 4 september 2013

Ooh what a beautiful morning, ooh what a beautiful day...

Ooh wat was het vandaag een mooie dag. Het zou van mij altijd wel zo mogen zijn. De zon doet iets magisch met mij waardoor ik overal zin in heb en geen berg te hoog is om te beklimmen. 

Vanochtend nadat ik dochterlief naar school had gebracht, ben ik eerst boodschappen gaan doen. Ik heb mijn weekmenu zo uitgekiend dat ik het zo'n 10 dagen er mee kan uitzingen met wat ik nu op voorraad heb liggen en wat ik morgen in de groentetas aan tref. Ik hoef volgende week alleen nog maar naar de winkel voor brood en melk. Eenmaal thuis ben ik rustig op de bank gaan zitten met een kop koffie. Verder deed ik even helemaal niks en genoot ik van de stilte en rust om me heen. Wat kan het soms toch fijn zijn om even helemaal niets te horen behalve dan wat geluiden van buiten. Heerlijk de stilte. Na mijn cafeïne-boost ging ik naar de garage. De koplampen voor van de auto deden het niet meer dus die moesten worden vervangen. Het is te riskant om met slecht licht te rijden (op een of andere manier is er altijd nog een beetje licht als ze het hebben opgegeven... snap daar niks van). Bij de garage word ik altijd vriendelijk begroet (ahum mag ook wel nadat ik daar twee auto's heb gekocht en al duizenden euro's aan reparaties, grote en kleine beurten heb laten doen). Ik ging zitten in de zithoek en verdiepte me daar in de laatste trends op modegebied. Met lichte verbazing heb ik naar sommige prijzen zitten kijken. Er stond een bikini in het blad voor 395. Ook toen ik nog anders met geld omging, heb ik nooit grote bedragen aan kleding uitgegeven. Ik heb gewoon geen paar honderd euro over
Zeg nou zelf.... kwijl.
voor een jurk of een paar schoenen. Ik heb daar niets mis mee. Ik zou wel helemaal los kunnen gaan in een kookwinkel of boekenwinkel. Laat ik maar niet beginnen over mijn ultieme kook-droom: een Kitchen-Aid. Watertandend kan ik al naar een foto kijken, zo mooi vind ik dat ding en zo graag zou ik dat willen hebben. Waarbij ik overigens geen idee heb of het ding ook echt goed is. Maar soms vind je iets gewoon heel erg mooi. Ik dwaal even af: met kleding heb ik dus niet veel en met de laatste mode ook niet. Dat wil niet zeggen dat het wel leuk is om in een blad hiernaar te kijken. Veel te snel kwam men terug om te vertellen dat de lampen waren vervangen. Het beste nieuws was: ik hoefde niets te betalen. Althans manlief heeft een privilege pas waardoor we voor dit soort dingen niet hoeven te betalen. De pas is net zo duur als de APK dus je hebt de kosten er snel uit. Ik was helemaal blij want dat was ik even vergeten. 
Daarna weer snel naar huis om een paar dingen thuis te doen om weer snel naar school te gaan om dochterlief op te halen.

Dochterlief wilde in de middag wel graag een badje in de tuin. Dus een paar minuten later lag ze in bikini heerlijk languit in het water. Niet veel later kwam manlief en stelde voor naar het strand te gaan. Schoorvoetend en enigszins tegenstribbelend ging ik mee want ik ben erg moe. Nu ben ik heel blij dat ik een paar uurtjes mee ben geweest want het was heerlijk op het strand. Die paar uurtjes voelde als een mini-vakantie en gaven een enorme stoot aan energie. We gingen dan ook later weg dan we in eerste instantie in gedachte hadden. We hebben voorgenomen dat we de volgende keer iets te eten meenemen en dan ons avondeten op het strand eten met als achtergrondmuziek het geruis van de zee. Dochterlief lag dus later in bed dan goed voor haar was. Het lukt me op een of andere manier niet om haar voor 19.30 in bed te krijgen. Vaak is het pas 20.00 uur. Dat is relatief laat voor een 4-jarige die de hele dagen naar school gaat. Het is alleen niet anders. Ze is vrolijk dus het ziet er naar uit dat ze dit ritme wel trekt. 

Zo nog een paar dingen op Marktplaats zetten en dan ga ik ook op tijd naar bed. Morgen heb ik een drukke dag op het werk en 's avonds nog een informatieavond op school. Ondertussen ben ik gewoon een heel blij ei van die paar uurtjes op het strand.

Ooh en dan hoor ik ook net dat ik bij een give-away twee kaartjes heb gewonnen voor de Disney Live! Mickey’s Rockin’ Road Show in Amsterdam. Ben hier zo blij mee. Dochterlief gaat dit helemaal super vinden. Mijn dag kan niet meer stuk :-).

3 opmerkingen:

 1. Ah, wat fijn van die kaartjes en wat een leuke dag heb je ervan gemaakt. Deel je kwijlerigheid inzake de Kitchenaid. En lol, precies een minuut na jou postte ik een verhaal over hoezeer ik dit weer ''haat''. Nou, geniet er nog van zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je genoten hebt van je dag. Ja zo'n keukenmachientje ziet er super hè....zou ik ook wel willen maar is veeeeeeeeeeeeeel te duur.
  Leuk dat je kaartjes gewonnen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haah herkenbaar, ik ga ook kwijlen van een kitchen aid. Toen mijn op zijn minst 15 jaar oude en gekregen Kenwood het begaf, bleek dat een kitchen aid echt buiten bereik lag en een kenwood niet. Beide apparaten zijn trouwens geweldig en degelijk, Ik gebruik de Kenwood een paar x per week en ben er tevreden over. Maar die kitchen aid is gewoon zooooo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen