Pagina's

vrijdag 12 oktober 2012

Financieel puzzelen

Een aantal dagen geleden schreef ik nog vrolijk dat het deze maand financieel meezit. Dat zit het ook nog steeds maar ik ben nadien wel iets te ondoordacht bezig geweest. In mijn “aflos”-enthousiasme heb ik iets te veel geld overgemaakt om mijn creditcard weer verder af te lossen. Hierdoor heb ik tot maandag nog €5 over. Hiervan moet ik nog een verjaardagscadeautje kopen voor een kinderverjaardagsfeestje. Als ik dat eenmaal heb gedaan dan denk ik dat het geld ook echt op is. Toch baal ik een beetje van mezelf. Hoe kan ik namelijk zo stom zijn om dit niet te overzien? Ik had het toch wel zo kunnen plannen dat ik dit weekend iets meer geld over zou hebben. Kortom ik moet hier en daar toch mijn financiële planning bijstellen want ik vind het geen fijn idee om helemaal geen geld in huis te hebben.


Maandag wordt weer de voorlopige teruggave gestort. Ook dit geld is al grotendeels uitgegeven. De auto moest deze week voor APK en een kleine beurt naar de garage. Ik stuur mijn auto altijd met angst en beven daar naar toe want als er iets wordt gevonden dan kost het altijd meteen ongelofelijk veel geld. Hoe komt het toch dat een simpele reparatie meteen zo exorbitant veel geld moet kosten? Gelukkig viel het werk deze keer mee en moesten alleen filters en de olie worden vervangen maar ik vond de rekening nog altijd erg hoog. Maandag betaal ik deze rekening meteen. Vroeger stelde ik dat wel eens uit omdat ik dan voor een onduidelijke reden beter bij kas wilde zitten. Tegenwoordig betaal ik het meteen. Toch zal ik ook naar maandag weer krap bij kas zitten totdat mijn salaris weer wordt betaald. Dus de komende week wordt passen en meten.

Soms heb ik het idee dat ik eindelijk financieel volwassen aan het worden ben doordat ik slimmer met mijn geld om ga. Langzaam krijg ik toch grip op mijn financiën en dat geeft een prettig gevoel. Helaas kan ik nog niet met potjes werken zodat ik onverwachte klappen kan opvangen maar hopelijk kan ik ook dat binnenkort introduceren.

4 opmerkingen:

 1. Het komt helemaal goed! Het begint immers met doorzien waar de knelpunten zitten? Volgend jaar om deze tijd zul je zien dat je veel meer grip hebt op zaken. Al die dingen waar je nu tegen aan loopt, daar houd je dan rekening mee.
  Succes met het passen en meten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blunders blijf ik maken. Zo was ik ook even de APK vergeten die in december weer moet. Ik zit nu al te bibberen, want al ons spaargeld is in het opknappen van het huis gaan zitten dus staan we weer op 0.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn pandaatje moest ook voor APK en grote beurt: 578,00 euro...dit geld moet dus van de spaarrekening af. Kroon (heb al 450,00 vergoed gehad) ruim 500,00 euro, dit bedrag gaat ook van de spaarrekening af. Onvoorziene noodzakelijke uitgaven die allemaal tegelijk komen...vandaar mijn buffer. Maar ik baal er wel van! Na een jaar consuminderen , met vallen en opstaan, ben ik nu financieel bewuster! Succes met het aflossen van je schuld en het consuminderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp je ongemakkelijke gevoel. Maar volgens mij mag je ook wel een beetje trots zijn op jezelf: je weet wat er aan komt. En je hebt voldoende opties (voorraad in huis, consuminder ideeen) om een redelijk vertrouwen te hebben dat je het met de hoeveelheid geld die je deze week hebt, het ook kunt doen. Dus je hebt controle over de zaak en wat ongemak, maar geen paniek. Vind ik je toch echt een compliment waard!

  BeantwoordenVerwijderen