Pagina's

zaterdag 6 oktober 2012

Teleurstellende opbrengst

Vanochtend stond ik op een tweedehands kinder- en kledingbeurs als koper. De afgelopen week heb ik een paar avonden op zolder doorgebracht om alles uit te zoeken, te sorteren op maat en klaar te zetten voor de beurs. Achteraf gezien viel het mij vies tegen hoeveel tijd daarin ging zitten maar in gedachte dat ik een leuk centje kon verdienen, was ik wel gemotiveerd.

Vanochtend kwam ik hoopvol binnen. Mijn plekje werd aangewezen en dat was al een teleurstelling. Het was niet in de grote zaal maar ergens achteraf in een hal. Bij binnenkomst sloegen alle potentiële kopers eigenlijk meteen allemaal af naar de zaal. Daarnaast stond ik ook nog eens ontzettend op de tocht. Uiteindelijk heb ik in twee uurtjes €28 verdiend. Dat is minder dan ik had verwacht want ik had gedacht dat ik toch wel minimaal €50 zou verdienen. Grappige is dat wat ik heb verkocht, daar had ik vooraf nog het minste van verwacht dat ik daarvoor kopers zou kunnen vinden. De stapels kleertjes zijn bijna onaangeraakt. Ik ben dus terug naar huis gereden met weer redelijk volle tassen.

De opbrengst van de beurs gaat naar de aanschaf van een paar winterschoenen voor dochterlief. Ze heeft deze hard nodig dus de €28 wordt uiteindelijk goed besteed.

Voor de rest van het weekend doe ik verder niet veel meer. Ik ben moe van de twee rare weken maar ook van de beurs. Daarnaast voel ik me niet lekker. Ik hoest al meer dan twee weken bijna de longen uit mijn lijf. Gisteren ben ik naar de huisarts geweest. Diagnose: een virale infectie aan de longwegen. Helaas kon hij mij niets geven. Het kwam er in het kort op neer dat het over twee weken wel over is. Alleen Zo niet, dan mag ik terug komen. Geen idee waarom hij mij dan wel wat kan voorschrijven en nu niet. Het is vermoeiend want soms blijf ik bijna in een hoestbui tot aan kokhalsend toe. Dus ik heb me voorgenomen dit weekend maar extra lief voor mezelf te zijn en eens goed uit te rusten. Nu maar hopen dat de rest van de familie niet wordt aangestoken.

5 opmerkingen:

 1. Jammer dat je niet meer kon verkopen,
  Beterschap gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer zeg! Maar nu je toch alles al hebt uitgezocht kan je misschien nog een paar kledingpakketten op marktplaats zetten. En ik kreeg de nieuwsbrief van www.krijgdekleertjes.nl en de site is bijna af, dus dan zou je kleding en speelgoed kunnen gaan ruilen!
  En die virale infectie hebben wij ook allemaal plus een oorontsteking, rothoest de hele tijd. Doe lekker rustig aan en verwen jezelf een beetje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer he zoiets. Dan heb je moeite gedaan en er zin in en dan gaat het niet. Volgende keer beter en je hebt toch 28 euro gescoord.
  Een kledingpakket op MP werkt ook goed is mijn ervaring. gewoon veel kleding in 1 pakket doen en dan voor een vast bedrag van de hand doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ik in jouw geval ook voor een kledingpakket op MP zou gaan. Ik vond de opkomst van de kledingbeurs op de school van mijn kids ook heel erg teleurstellend. Als er 15 man geweest zijn is het veel. Toevallig was er nog ergens een beurs in een nabijgelegen plaatsje maar dan nog..... Ik snap het ergens niet: goedkope winkelketens die over de kop gaan, kledingbeurzen waar niemand komt???? Hoe kan dat toch tijdens de crisis?
  Maar wie weet koopt iedereen wel via MP???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Achteraf denk ik dat er onvoldoende "reclame" voor is gemaakt. Bovendien was het nogal erg lokaal. Misschien dat sommige mensen liever niet gezien worden op een beurs waar ze tweedehands kleren kopen door bekenden.

   Ik ga de pakketen of plaatsen op MP of aanbieden via krijgdekleertjes. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe krijgdekleertjes werkt.

   Verwijderen