Pagina's

maandag 23 juni 2014

Apetrots

Niets kan je trotser maken als ouder als je kind een mijlpaal in haar leventje bereikt. Vrijdag heeft dochterlief de gele slip op haar witte band bij judo gekregen. Critici onder ons zullen misschien zeggen dat het niet al te veel voorstelt omdat deze banden meer ter motivatie worden gegeven dan dat de kinderen daadwerkelijk wat kunnen, toch vinden wij het heel wat dat ze toch maar mooi dat nu heeft. Vrijdagmiddag zaten manlief en ik dan ook met camera in de aanslag met onze neus vooraan om niks van onze kleine kampioen te hoeven te missen. Dochterlief stapte de mat op met een kraakwit, schoongewassen en kreukvrije judo-pak. Ze werd gekoppeld aan een meisje die een halve kop kleiner was dan haar. Samen moesten ze laten zien wat ze de afgelopen maanden allemaal hadden geleerd. Het was leuk om te zien dat ze het best serieus namen met zijn tweetjes. Wat ik wel jammer vond, was dat de leraar wel erg gefocused was op wat dochterlief nog niet kon. Ik hoorde hem tegen een mede-leraar zeggen dat dochterlief nog niet eens koppeltje kon duiken. Dat vind ik niet erg motiverend. Persoonlijk focus ik graag op de dingen die ze wel goed kan en in de tussentijd werken we dan aan het leren van dingen die wat moeilijker zijn.  Dat geeft een stuk meer zelfvertrouwen. Blijkbaar had dochterlief zoiets van ik laat ze vandaag eens een poepie ruiken want ze gooide het meisje met een heupswing zo op de mat. Het was meer geluk dan iets anders maar manlief gloeide van trots. Ook hield ze het andere meisje moeiteloos tien tellen op de grond. Dochterlief is nu eenmaal een sterk meisje dankzij de genen van vaderlief. Aan het einde van de les kreeg ze dus een gele slip. Apetrots liet ze het aan ons zien en ze liet het niet meer los. Eenmaal thuis moest ik het meteen op haar band zetten. Manlief belde ondertussen zijn familie om het te vertellen.
 
Vandaag nam dochterlief de band met slip mee naar school om het aan de juf te laten zien. Schattig om te zien hoe belangrijk het voor haar is dat dit ook met de juf moet worden gedeeld. Toch zei ze vrijdagavond: mama ik vind die oranje slip toch mooier. Met de motivatie voor de komende zes maanden zitten het dus wel goed ;-).

3 opmerkingen:

  1. Wat schattig... Ik kan me voorstellen dat je trots bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed zeg! Heerlijk he zo een trots meisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn kinderen hebben ook judo gedaan, en die slippen zijn erg leuk. Ze laten toch zien dat ze weer een stukje verder zijn!

    BeantwoordenVerwijderen