Pagina's

donderdag 13 juni 2013

De blauwe envelop en een voorspelbaar dagje

Dinsdagavond lag er bij thuiskomst een blauwe envelop op mij te wachten. Nu word ik meestal niet heel erg blij van zo’n envelop maar rond deze tijd van het jaar brengt het meestal wel goed nieuws. Het goede nieuws deze keer is dat wij iets meer dan €700 terugkrijgen. Zo aan het einde van de maand kan ik dus een extra €700 op de creditcard af betalen en dat maakt mij blij :-).  Zodra deze betaling is verwerkt dan moet ik nog zo’n €2000 afbetalen aan de creditcard. De totaal schuld zit dan onder de magische grens van €10.000. Dat is voor mij een mijlpaal waar ik lange tijd reikhalzend naar uitgekeken heb. Ik hoop dat ik aan het einde van het jaar die vermaledijde creditcard heb afgelost want dan heb ik nog één schuld openstaan. Dus alle hens aan dek om dit voor elkaar te krijgen.
Gisteren was eindelijk ook weer eens een ouderwets dagje thuis met het standaard ritueel van boodschappen doen, beetje huishouden en  daarna ’s middags lekker naar buiten. Nadat we de boodschappen hadden gedaan, drinken dochterlief en ik altijd een kop koffie. Dochterlief krijgt dan een slokje van de koffie want dat vindt ze heerlijk. Het is echt even ons momentje samen. Soms speelt ze met haar speelgoed en de andere keer lezen we samen een boekje of kijken we samen een oud tijdschrift door. Zo is gisteren door haar de Allerhande van voren naar achteren gespeld.
Na de koffie ging ik naar boven om de bedden te verschonen en de boel eens te stofzuigen. Ik had dochterlief beloofd dat als ik klaar was met stofzuigen dat ik haar nageltjes zou lakken. Dus ze rende naar de badkamer en koos alvast een mooi kleurtje uit. Tot zover ging alles goed. Ze zat braaf op haar net verschoonde bed te wachten totdat ik zou komen met het potje in haar hand geklemd. De teennagels werden paars gemaakt en toen was het de beurt aan de vingertjes. Zucht en toen gebeurde het: alles liep zo uit het potje op het dekbed. Ik heb de halve fles nagellakremover erover heen gegooid maar er bleef een paarse vlek mij aanstaren. Dus de wasmachine met een overdosis vlekkenverwijderaar. Het heeft allemaal niet veel geholpen: de paarse vlek is nu lila. En daar kwam nog bij dat de was iets rozig is geworden omdat er tussen de was een pannenlap was gekomen die kleur gaf . Echt jaren geleden dat mij dit is overkomen. ’s Avonds waren de overtrekken van dochterlief nog niet droog. Ze heeft er twee. Dat vond ik genoeg maar als er dan een keer iets gebeurd dan moet je dus iets anders bedenken. Ik dook dus de kast in en vond daar nog een vrolijk gekleurd eenpersoonsdekbed. Misschien iets te groot maar dochterlief vond het prachtig. Ach en als je het goed instopt dan kan het dus best. Denk dat ze er vanavond weer onder wil slapen.
Terwijl de was aan het drogen was, gingen we met zijn tweetjes de tuin in. Ennnnnnnn…. Ik heb de eerste peultjes. Helemaal blij met een paar van die dingen die niet eens voldoende zijn voor een maaltijd. Het is gewoon super als je iets kunt oogsten. Dit weekend ga ik ze plukken en dan verwerk ik ze in een salade of zo. Dochterlief hield ondertussen ook goed in de gedachte of haar buurjongetje al thuis was. Dus zo stond ik rond 17.00 met twee peuters de ene keer op straat en de andere keer in de tuin. Daar kwamen na een tijdje ook nog twee andere buurkindjes bij. Samen hadden ze de grootste lol. De andere moeders ook die vrolijk gingen koken terwijl ik een oogje in het zeil hield. Om 18.30 stond ik dan eindelijk zelf te koken. Om 20.30 lag dochterlief in bed en kon ik onderuit op de bank met een grote beker thee kijken naar de nieuwe taartenbakshow op NL1. Helemaal enthousiast word ik van al dat bakken. Het inspireert me tot weer nieuwe dingen uitproberen. En zo kwam gisteren weer een standaarddagje tot een einde. Uiteindelijk allemaal heel voorspelbaar, soms enigszins saai maar ook simpelweg fijn.

8 opmerkingen:

 1. Balen van het dekbedovertrek!
  Bedoel je met dat taartenprogramma "heel holland bakt"?
  Ik vind dat ook GEWELDIG!!!!!

  Vooral de diversiteit.
  Opdracht: maak een appeltaart!
  Iedereen had een totaal andere appeltaart gebakken.
  Zo leuk!!!!
  ( appeltaart met spijs.....ga ik ook eens proberen!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik bedoel inderdaad dat programma. Ik wil eindelijk eens een keer soesje gaan proberen. Op een of andere manier nog nooit gedaan want leek me moeilijk.

   Verwijderen
  2. Dat programma ken ik niet maar lijkt me leuk, zo doe je weer nieuwe inspiratie op.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke dag, behalve die nagellak... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het aflossen zo goed gaat. Als je eenmaal onder de 10 bent gaat het hard: want 9 moet 8 worden enz.
  Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat je 700 extra af kon lossen nu!
  Daar droom ik nog heel lang van voordat wij onder die 10 zitten. Eerst onder de 20 dan spring ik al een gat in de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als eenmaal de knop omgaat met aflossen dan wil je snel die eindstreep bereiken. Het gaat soms wel met vallen en opstaan en soms lijkt het allemaal erg ver weg. Maar je komt er ook wel. Weet ik zeker!

   Verwijderen
  2. Als ik er nu naar kijk lijkt het bijna ondoenbaar maar we geven niet op. Het is wel fijn (voor mij althans) dat er zoveel mensen zijn die bloggen over bezuinigen, dan heb je niet het gevoel dat je de enigste bent.

   Verwijderen