Pagina's

maandag 24 juni 2013

Postive vibes

De laatste week heb ik een flink aantal dingen gedaan en kan ik ook uitkijken naar een paar leuke dingen.
·         Het huis is weer aan kant zodat ik met een gerust hart op vakantie kan gaan.
·         De klussen op werk die ik voor de vakantie af wilde hebben, zijn af. Dat geeft toch een heel tevreden gevoel. Na de vakantie zien we wel weer verder in de wetenschap dat er dan nog steeds veel werk op mij ligt te wachten.
·         Ik heb een prachtige uitnodiging voor de verjaardag van dochterlief in elkaar geknutseld. Helaas hebben we één kindje nog niet kunnen uitnodigen. Dat komt dus als we weer terug zijn van de vakantie.
·         De haren hebben ook weer een mooi kleurtje gekregen zondagavond waardoor de grijze haren weer vakkundig gecamoufleerd zijn.
·         De verjaardagscadeautjes van dochterlief zijn besteld en inmiddels ook geleverd. Nu is het een kwestie van goed verstoppen want dochterlief vond de grote doos die op zolder stond wel heel interessant.
·         We hebben een hele leuke dag zaterdag gehad in het mooie Limburg. We kwamen helemaal relaxed en vol energie thuis. Onderweg zijn we nog gestopt om de laatste asperges van het seizoen te kopen. Deze smaakten ons zondag heel erg goed.
·         Heb ik na meer dan een jaar niets te hebben gekocht, me laten verleiden tot het kopen van een zomerjurkje. Gelukkig was de jurk niet heel erg duur dus de schade viel mee.
·         In de auto naar huis keek ik eens naar links en naar achteren en bedacht ik me hoe gelukkig ik eigenlijk ben met mijn kleine gezinnetje.
·         Keken we zaterdagavond de allerlaatste aflevering van The Soprano’s en bleven we iets verwonderd naar het beeldscherm kijken toen de aftiteling over het scherm vloog. De volgende serie (4400) ligt al weer klaar voor weer maanden kijkplezier.
·         Heb ik mijn bakkunsten verlegd nadat ik helemaal geïnspireerd werd door alle bakkunsten in het programma Heel Holland Bakt. Het was een heerlijk hartige taart met twee verschillende soorten deeg. Dit recept is voor herhaling vatbaar.
·         Ben ik heel erg blij met alles wat groeit en bloeit in de tuin. Smaakt alles uit eigen tuin toch wel dubbel zo lekker.
·         Heeft manlief aangegeven dat hij een extra dag voor dochterlief gaat zorgen zodra ze naar school gaat. Hierdoor hoeft ze nog maar twee dagen naar de opvang.
·         Komt er helaas niets van de plannen om nog een paar rustige dagen te hebben nadat we terug van vakantie zijn. Mijn moeder kan niet in het weekend dus komt ze de verjaardag van dochterlief vieren op de dag zelf. Hierdoor vieren we twee keer de verjaardag. Dat wordt dus 2x taart bakken. De rest houden we simpel.  De plannen die we hadden voor de rustige dagen moeten we herzien.
·         Kijk ik uit na een paar dagen thuis lekker tutten met dochterlief half juli als manlief voor controle naar de dokter moet in Duitsland.
·         Ga ik vanaf donderdag een paar dagen van de zon genieten. Heb ik besloten dat ik het allerbeste van ga maken ondanks de taalbarrière met schoonfamilie. We komen er best wel samen uit met behulp van handen en voeten en woordenboeken.

Ach en zo kabbelt het leven heerlijk voort en maken we ons soms te druk om de dingen. Uiteindelijk valt het dan achteraf allemaal wel mee. Ik hoop dat jullie ook van een paar prachtige mooie lome zomerdagen mogen genieten. Tot de tweede week van juli… dan zijn we weer terug online.

4 opmerkingen:

 1. Jij kunt een heleboel afvinken zeg! Dat geeft altijd zo'n prettig gevoel vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke positieve blog!
  Je kunt nu lekker met een opgeruimd gevoel op vakantie!
  Geniet er lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn hoor, zo'n positief geluid.
  Vermaak je maar daarginds, met handen en voeten kom je een heel eind als je de taal niet spreekt.

  BeantwoordenVerwijderen