Pagina's

vrijdag 7 juni 2013

Gelddingetjes en andere zaken.

Elke week zet ik mijzelf als doel om een aantal klusjes weg te werken. Om het overzicht van alle klussen te bewaren schrijf ik ze op een in een notitieboekje. Het geeft mij een enorm goed gevoel om een vinkje te zetten als een klus gedaan is en om na een tijdje te zien hoeveel er al weggestreept is en dus gedaan is. Het motiveert mij om de andere klussen ook aan te pakken.
Soms laat ik echter bepaalde klusjes veels te lang liggen gewoonweg omdat ik er geen zin in heb. Met dat uitstelgedrag bereik ik er alleen maar mee dat ik er steeds meer tegenop ga zien om die klus toch te doen. Het ging deze keer om de administratie. Ik open dan misschien wel netjes alle enveloppen, controleer of alles klopt of lees door of ik iets moet doen maar daarna wordt het netjes op een stapeltje gelegd in een kastje om er vervolgens niets meer mee te doen. Op zich heb ik mijn administratie goed op orde want ik werk met een overzichtelijk systeem. Ik heb mappen voor de verzekering, contracten, belasting en andere belangrijke zaken. De bankoverzichten heb ik ook netjes in een mapje per rekening zitten. Op het oog ziet het er dus prima uit en ik kan alles goed terugvinden. Alleen je moet het wel bijhouden. Nu lagen alle correspondentie en overzichten er al sinds januari. Maandagavond ben ik aan de klus begonnen. Die avond werkte ik alle bankafschriften weg. Dinsdagavond heb ik alle correspondentie weggewerkt. Het ziet er nu weer netjes uit. Het is nu een kwestie van bijhouden zodat het niet weer zo lang blijft liggen.
Dat het wegwerken ook nut heeft, blijkt uit het feit dat het contract van de naschoolse opvang tegen kwam. Het bleek dat ik volgens het contract 4 dagen in plaats van 3 dagen had afgenomen. Dat was dus niet de bedoeling. Gelukkig zat ik nog binnen het termijn van 2 maanden voor de ingangsdatum dus ik zou zonder financiële consequenties die vierde dag moeten kunnen opzeggen. Vandaag heb ik gebeld. Het was geen probleem. De extra dag werd meteen uit het systeem gehaald en we nemen nu nog 3 dagen af. Zo nog even een email sturen ter bevestiging zodat we het ook op papier hebben vastgelegd en straks niet in september onaangenaam verrast worden met toch nog die extra dag. Dat zou namelijk een krater in ons maandbudget slaan die we momenteel niet kunnen gebruiken.
Omdat ik toch dingen aan het afhandelen was, heb ik ook meteen een declaratie ingediend bij mijn werkgever. De laatst drie weken ben ik 3x op pad geweest met de trein en dat bedrag was inmiddels ook opgelopen tot zo’n €80. Nu maar hopen dat ze het snel afhandelen want tegenwoordig worden alle declaraties tot op de laatste cent nageplozen en krijg je meestal nog een aantal vragen over het hoe en waarom. Ik hoop dat ik deze keer volledig ben geweest in het toelichten van de kosten.
Mijn marktplaatsverkoop loopt helaas ook geen storm. Ik heb de eerste week 4 dingen verkocht waarvan gelukkig wel meteen de duurste. Dus met de verkoop heb ik €100 verdiend. Dat kwam erg goed uit want het is een dure maand waardoor we goed moeten opletten met wat we uitgeven willen we de maand redelijk doorkomen. Misschien dat ik nog een paar andere dingen te koop ga zetten dit weekend.
Morgen is ook de jaarlijkse rommelmarkt in een dorp verderop. Ik ga daar elk jaar naar toe. Het is de eerste rommelmarkt in de reeks rommelmarkten die er de komende vier maanden nog gaan komen. Deze rommelmarkt is heel simpel van opzet en heeft iets kneuterigs. Het is bedoeld voor de financiering van een goed doel ondersteund door de lokale kerk. Volgens mij ziet het dorp het meer als een goede gelegenheid om elkaar allemaal te ontmoeten en lekker bij te kletsen. Elk jaar kom ik er wel wat leuks tegen. Zo heb ik daar ooit een antieke kinderstoel voor dochterlief voor nog geen €5 gekocht. Ze heeft in die stoel haar eerste hapjes gegeten. Tegenwoordig koop ik er vaak speelgoed voor haar. Schoonzus heeft gevraagd of ik voor haar wil kijken voor houten speelgoed voor haar dochtertje. Ze is helemaal weg van vooral het vintage speelgoed. Dus ik ga morgen met een duidelijk doel. Voor mezelf koop ik steeds minder. Eigenlijk heb ik alles al, de kasten staan vol genoeg en ik heb nog een hele stapel boeken liggen. Kortom ik heb niets nodig. Nu maar hopen dat ik dat morgen ook nog weet als ik iets leuks zie staan.
Maar eerst vanmiddag naar de huisarts. Hij gaat een vergroeiing, ook wel bultje, op de neus wegsnijden. Het gaat onder lokale verdoving, het zal allemaal wel meevallen maar ik kijk er wel enorm tegen op. Pff en daarna mag het weekend weer gaan beginnen.

4 opmerkingen:

 1. Ik hoor van meer mensen dat het op marktplaats moeilijk loopt op het moment. Hopelijk verkoop je lekker veel op de rommelmarkt.

  En sterkte bij de dokter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, het ligt dus niet aan mij dat het niet wil op marktplaats.
  Succes bij de dokter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe ging het bij de dokter?

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/06/08/vroeger-en-plastic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief dat je er naar vraagt. Bij de dokter viel het reuze mee. Ik stond 10 minuten later weer buiten met een grote pleister op mijn neus. Alleen lig ik sinds gisterenavond ziek op bed: koorts, snipverkouden en barstende hoofdpijn. Heeft niets met die kleine ingreep te maken maar is meer ongelukkige samenloop van omstandigheden.

   Verwijderen