Pagina's

woensdag 2 april 2014

Update sollicitatie: Gesprek

Ja, ja “hard to get” spelen blijkt blijkbaar te helpen want ik ben uitgenodigd voor een gesprek vrijdag. Ook het plannen van het gesprek ging niet zonder het nodige op en neer mailen maar uiteindelijk vonden we een tijdstip waarop we alle twee konden.

Het is raar hoe ik in de hele procedure sta. Ik ben heel erg geïnteresseerd in de functie maar ik ben spring er niet boven op. Voorheen zou ik mijn hele agenda hebben om gegooid om ook maar op de eerst mogelijke voorgestelde dag en tijdstip te kunnen komen. Nu sta ik daar nuchterder in en vind ik het niet meer dan logisch dat iemand ook andere verplichtingen kan hebben.

Ik ben benieuwd hoe het vrijdag gaat. Ik kan mijn sollicitatie-vaardigheden wel weer afstoffen want de laatste keer dat ik solliciteerde is al weer zo’n kleine 3 jaar geleden. Toen solliciteerde ik in het buitenland. Ik was toen bij de laatste twee kandidaten maar werd toen uiteindelijk afgewezen op het feit dat ik en de andere kandidaat heel dicht tegen elkaar aan lagen qua ervaring. Uiteindelijk was het makkelijk om iemand aan te nemen die daar al woonde. Locatie kan nu geen probleem zijn want ik woon een dorp verderop. Dat is dan ook meteen een heel groot pluspunt aan deze baan buiten de functie zelf natuurlijk.

Ik vind het heel spannend. Ben benieuwd hoe ver ik deze keer kom.

11 opmerkingen:

 1. Sinds een tijdje lees ik stilletjes mee.
  Nu even hardop een welgemeend: succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend zeg! Ik wens je veel succes...

  Ik heb als leidinggevende heel wat sollicitanten gezien. Een tip? Blijf jezelf! Zeg ook gewoon eerlijk wanneer je geen antwoord op een vraag hebt... Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die niet doorziet wanneer een sollicitant zich beter voordoet als hij is. En nee.. ook niet zeggen dat je het niet kunt of weet en dan in één adem, te eager, zeggen dat je snel leert. Beter laat je een pauze vallen en zeg je vervolgens al nadenkend dat je het wel een goede of interessante vraag vindt... (als je dat vindt, tenminste... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend! ('k zal aan je denken, vrijdag)
  groet en suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf!! Ik wens je heel heel veel succes en zal aan je denken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel succes! Volgens mij ben jij zo ontzettend toe aan een gezonde werkomgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt me fijn dat je geïnteresseerd bent, maar op een rustige manier. Dat lijkt me ook fijner bij het gesprek. Succes gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen