Pagina's

woensdag 16 april 2014

Update solllicitatie en computerperikelen

Gisterenavond had ik een productief avondje. Eerst werden de haren geverfd. Toen de haren weer mooi bij gekleurd waren, boog ik me eens over de laptop. Ik had op de website van de fabrikant van de laptop twee dingen gevonden die ik nog in ultieme poging om het ding te redden kon uitproberen. Ik begon met het minst drastische. Alleen dat werkte niet want daarvoor moest ik allerlei dingen gaan intypen en dat wordt moeilijk als je keyboard niet werkt. Dus we stapte over op plan B. De laptop zou dan teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen. En warempel het werkte… althans daar lijkt het heel erg op. Vanavond komt de ultieme test als ik de laptop weer aan het kabeltje voor internet verbind. Ik hoop dat het werkt. Dan is het namelijk slechts een kwestie van een heleboel security updates binnen halen en een goed virus programma installeren. Ooh ik hoop zo dat het werkt want dan hoef ik geen geld aan iets nieuws uit te geven wat in mijn ogen niet noodzakelijk is.

Met mijn sollicitatie is het niets geworden. Ik had al een raar voorgevoel want nadat ik vorige week dinsdag had aangegeven dat ik graag verder wilde in de procedure, hoorde ik maar niets.  Ervaring uit het verleden leert dat als ze je echt graag willen dat ze veel sneller schakelen ook als ze al in een ver gevorderd stadium zijn met andere kandidaten. Reden voor de afwijzing is dat ze aan andere kandidaten al een aanbod hebben gedaan en dat de enige openstaande functie niet aansluit op mijn profiel. Ik vind het teleurstellend dat ik zo achter een antwoord heb moeten aanjagen ondanks dat hij zich er per mail wel voor verontschuldigde. Hij wil mijn c.v. voor mogelijke toekomstige functies bewaren. Misschien is het achteraf ook wel beter want ik twijfelde zo of ik wel wilde werken bij een bedrijf die in handen is van een investeringsmaatschappij. Ik hoef tenminste me hier geen zorgen meer over te maken over wat ik zou doen als ik de baan wel aangeboden had gekregen. Dit hoofdstuk is dus gesloten. Ik kijk rustig om me heen en wie weet komt er straks een baan voorbij waar ik zonder enige twijfel zou in stappen. Toch ben ik wel een beetje teleurgesteld.

1 opmerking:

 1. Ik heb je sollicitatie gevolgd en ik kan me voorstellen dat je toch teleurgesteld bent, ondanks je twijfel.
  Wel opvallend dat hun aanvankelijke enthousiasme zo uitgedoofd is als een kaars. Eerst wordt je een baan als leidinggevende aangeboden en vervolgens moet je zelf achter de uitslag aan.

  Succes met de laptopperikelen!

  Groeten
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen