Pagina's

woensdag 7 november 2012

Onzekere tijden

Vandaag heb ik te horen gekregen dat er een reorganisatie plaats gaat vinden waar ik werk. Ik heb nog geen idee wat dit voor mij persoonlijk betekent. Dat zal zich in de nabije toekomst pas uitwijzen. Toch voel ik me verslagen. Ik ga een onzekere tijd tegemoet.

Ik heb vanmiddag wel een paar traantjes hierom gehuild. Ik kan namelijk heel slecht tegen onzekerheid en helemaal als om financiële zekerheid gaat. Alle doemscenario's zijn al door mijn hoofd geschoten. Tuurlijk weet ik ook wel dat zelfs als het ergste zou gebeuren (mijn baan kwijtraken), mijn leven ook verder gaat en dat ik hier ook wel uit zal komen. Maar toch.... ik heb het er even heel moeilijk mee. Ondanks dat ik nog niet eens weet wat het voor mij gaat betekenen.  Een ding weet ik wel: de broekriem gaat nu nog harder worden aangespannen.

5 opmerkingen:

 1. Reorganisaties brengen heel vaak onzekerheid met zich mee, en vaak is dat het ergste. Als je eenmaal weet waar je aan toe bent kun je ook actie ondernemen. Bij het bedrijf waar mijn man werkt gaat er ook flink gereorganiseerd worden. Manlief maakt zich er niet zo druk om, zijn afdeling is pas over twee jaar aan de beurt maar de werksfeer wordt gewoon heel onrustig. Niet fijn.
  Sterkte ermee, en ik hoop voor je dat het allemaal meevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De onzekerheid is het ergst inderdaad. Ik duim voor het beste voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na 5 reorganisaties te hebben meegemaakt (en doorstaan) was de koek op bij mij. Ik ben er klaar mee dat bedrijven continue alles oprekken.
  Ik wens je veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook al aardig wat reorganisaties achter de rug. Soms was dat ook voor mij een reden om voortijdig weg te gaan omdat ik niet wilde afwachten wat mijn lot zou zijn of omdat het net het duwtje was om weg te gaan. Nu heb ik dat laatste niet omdat ik er over het algemeen met veel plezier werk. Het is afwachten dus en hopen voor het beste.

   Verwijderen