Pagina's

donderdag 25 april 2013

Al rekenend geld uitgeven

Dinsdag kreeg ik mijn bonus uitbetaald. Omdat ik de bonus op een doordachte manier wilde besteden, ging ik er samen met de rekenmachine eens goed voor zitten. Eerst trok ik mijn reguliere salaris van het totaalbedrag af. Hierdoor wist ik wat de daadwerkelijke bonus was. Vervolgens werd eerst de WOZ-aanslag betaald. Helaas werd ik onaangenaam verrast door de hoogte van het bedrag want die viel een stuk hoger uit. Ergens had ik in mijn hoofd dat dit €100 minder was. Maar goed betaald moet het toch worden dus het bedrag werd netjes overgemaakt. Daarna heb ik berekend hoeveel ik nodig heb voor twee Expedit kasten en twee matrassen van 80 x 200. Ik heb hiervoor €300 gereserveerd. Ik hoop dat ik onder dit bedrag uitkom. De €300 heb ik overgemaakt naar de spaarrekening. Vervolgens bleef er een bedrag over. Hiervan heb ik nog een deel overgemaakt naar de spaarrekening voor de vakantie en de rest ging ten goede aan het aflossen van creditcard 2. Het creditcardbedrijf heeft het bedrag nog niet verwerkt maar ik kom hierdoor onder €3000. Er zit eindelijk een 2 nu in het nog uitstaande saldo en dat geeft een goed gevoel. Toen bleef er nog een klein bedrag over en daarvan heb ik voor dochterlief een elektrische tandenborstel gekocht. Ze poetst hierdoor veel malen beter haar tanden en dat is ook veel waard. De leibomen of platanen voor in de voortuin komen er voorlopig niet. Ik vond niet dat ik hiervoor nog eens €100 moest reserveren. Het geld is dus naar de aflossing van de creditcard gegaan.

Nadat ik mijn bonus had besteed, kwamen de rekeningen aan bod. Ik betaal twee keer per maand mijn rekeningen. Het gros wordt afgeschreven op het moment dat ik het salaris binnen krijg en als er dan nog rekeningen zijn of die maand binnen komen gebruik ik hiervoor de voorlopige teruggave die halverwege de maand wordt gestort.  Dus toen ik de motorrijtuigenbelasting, bol.com voor de aanschaf van het strijkijzer en mijn groentetas had betaald, was het saldo op de rekening schrikbarend geslonken. En dat allemaal in minder dan een uur. Er staat op de lopende rekening nu nog voldoende saldo voor de vaste lasten. Op een andere lopende rekening staat (hopelijk) voldoende saldo om de rest van de maand door te komen. Aan de voorraad in de kast en de vriezer zal het niet liggen. Ik ben gisteren naar de groothandel geweest voor de standaardproducten. We geven dan wel meer geld uit maar dat vereffent zich doordat we de rest van de maand minder boodschappen hoeven te doen. Uiteindelijk blijft het totale boodschappenbudget dus gelijk.

Deze maand besparen we wel op de benzinekosten. Ik ben in mei een weekje thuis. We blijven in de buurt van ons huis waardoor de auto maar weinig wordt gebruikt. Het is de bedoeling dat de zolder dan aangepakt gaat zodat er een logeerkamer kan komen. Hiervoor staan alle spulletjes te wachten in de schuur. Voor het opknappen van de zolder hoeft verder niks gekocht te worden. Er staat meer dan genoeg, nog beter er moet flink opgeruimd, weggegooid en weggebracht worden.

Om toch nog een kleine boost aan de aflossing van de schulden te geven, wil ik ook weer dingen op Marktplaats te koop zetten. Ik moet voor de verkoop op Marktplaats echt een bui hebben. Ik vind dat er best veel tijd gaat zitten in het uploaden van de foto’s, het plaatsen van de advertentie en daarna het opvolgen van de reacties. Al ben ik ook iedere keer wel weer blij als ik een pakje op de post kan doen. Het zijn weer inkomsten en het ruimt lekker op.

Deze maand begon financieel dus goed. Nu maar hopen dat er geen onaangename verrassingen zijn.

3 opmerkingen:

 1. He, gefeliciteerd met je 2-als-begincijfer! Heb je jezelf al getrakteerd (met een lekker stuk wandelen in de zon, of een lekker toetje, of een avondje thuis-welnessen of ....)? Want het was af en toe bikkelen, en dan mag je ook genieten als je zo'n concreet resultaat ziet. Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net toch nog maar even ingelogd bij mijn creditcard. Het bedrag is verwerkt en het is net een 2 als begincijfer.
  Ik heb gisteren mezelf verwend met een ijsje en een extra lekkere maaltijd. De rest in de middag nog in het zonnetje gezeten. Dat vind ik dus heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met alweer een behaald resultaat. Fijn dat het zo goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen