Pagina's

maandag 15 april 2013

Opladen tijdens het weekend

Nadat ik me weken heb moeten vooruitslepen omdat ik simpelweg moe en futloos was, lijk ik nu op zo’n Duracell konijntje. Ik ben niet te stoppen overdag en heb weer genoeg energie. Dat voelt goed. Toch probeer ik het wel te doseren want het zou jammer zijn als ik volgende week weer instort omdat ik te veel heb gedaan.

Dit weekend was dan ook een heerlijk weekend. Zaterdag hebben we heerlijk in huis lopen tutten om aan het einde van de middag de speeltuin op te zoeken. Het werd ineens erg lekker weer dus daar moet je van genieten. Ik had ’s avonds ook weer echt zin om de keuken in te duiken dus we hebben heerlijk Japans gegeten.

Zondag moest ik helaas al vroeg op. Ik moest buxusstruiken ophalen die ik voor een heel zacht prijsje mocht overnemen van iemand in de buurt. Dus heel vroeg in de ochtend reed ik over landweggetjes om me weer eens te verwonderen hoe mooi het bij mij in de buurt is. Het was heerlijk om over die lommerrijke weggetjes te rijden en een meer in de verte te zien liggen. Het huis waar ik de struikjes ophaalde, was ook prachtig. Dat vind ik het leuke aan Marktplaats. Je weet nooit waar je eindigt. Dit keer was het een huis letterlijk in the middle of nowhere. Zucht je zult maar zo mooi landelijk mogen wonen.
Eenmaal de struikjes ingeladen, reed ik weer naar huis. Het werd inmiddels ook druk want de kerken liepen net uit en veel sportieve fietsers waren ook al op pad. Weg was de rust van de vroege ochtend.

Eenmaal thuis, zijn we na een kop koffie bezig geweest met de tuin uitgraven. Althans manlief wilde nog eerst sporten. Aangezien ik gewoon een stronteigenwijs mens ben, kon ik het niet laten om alvast een “beginnetje” te maken. Dus ik had bedacht dat ik wel even het grind en worteldoek zou weghalen zodat manlief eenmaal weer thuis meteen kon beginnen met graven. Dat viel zwaar tegen. Toch ben ik eigenwijs doorgegaan want ik wil me dan weer niet laten kennen. Uiteindelijk is het ook gelukt maar vandaag heb ik dus wel overal spierpijn. Door manlief ben ik overigens voor gek verklaard. Hij vond dat ik best even had kunnen wachten. Maar goed de struikjes stonden er best snel in. Dochterlief en het buurjongetje hadden intussen ook veel lol met elkaar. Toen de boel ook opgeruimd was, ben ik samen met de buurvrouw naar de speeltuin gegaan daar hebben ze vervolgens de hele middag met elkaar gespeeld terwijl wij op een bankje van de zon aan het genieten waren. Kortom het was een heerlijk relaxed weekend.

Manlief ziet ondertussen ook de voordelen in van de logeerkamer op zolder. Mijn moeder zou een keer kunnen oppassen zodat wij samen een keer weg kunnen want sinds de geboorte van dochterlief zijn we nooit meer met zijn tweetjes weggeweest. Grootste plannen hebben we niet. We zijn al tevreden met een lange strandwandeling om daarna nog iets te drinken. Nu hij gewend is aan het idee van een logeerkamer op zijn zolder, denkt hij ook enthousiast mee. Hij kwam meteen met ideeën hoe als we bepaalde dingen anders zouden neerzetten, het meer ruimte zou creëren. Vanavond halen we een gratis kledingkast op waar de winterkleding in opgeborgen kan worden. Blijkbaar zijn de deuren niet helemaal mooi meer omdat de gevers er behang op hadden geplakt. Hopelijk krijgen we het er gemakkelijk af en anders verzinnen we er wel weer wat anders op.

En nu maar heel hard aan het werk….

2 opmerkingen:

  1. Als de deur niet mooi meer wordt, dan plakt je man er toch een paar mooie platen van zaken op die hij mooi vind (muziekinstrumenten, motoren, ...)?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Best een goed idee maar ik denk dat manlief het liefste naar cijfers en grafiekjes ;-). Ik had aan krijtverf zitten denken zodat dochterlief ook iets leuks heeft op zolder.

      Verwijderen