Pagina's

donderdag 11 april 2013

Vol goede moed en positiviteit

Soms kan je een superdag hebben en dat geeft dan meteen een dosis energie. Gisterenochtend gingen dochterlief en ik naar de natuurwinkel. De winkel was verbouwd, nieuw logootje erop en het was groots uitgelicht in de lokale krant. Meestal ren ik in de pauze naar de E.koplaza om vervolgens nog harder door de winkel te rennen om de dingen van de schappen af te trekken en snel af te rekenen. Dat haal ik dan allemaal net in een uurtje. Dus waarom niet een stuk relaxder in de buurt mijn biologische boodschappen doen. De winkel was een stuk kleiner maar ze hebben de basisdingen die ik nodig had. Ik kreeg ook een superadvies van de eigenaresse voor een misosoep-receptje. Kortom ze zien mij daar weer terug. Daarna doorgereden naar de lokale biologische boerderij waar ze appels verbouwen en waar ze ook een biologische winkel. Het terrein om de boerderij hadden ze helemaal aangepakt dus er staat nu een hele leuke speeltuin. We kunnen het fietsen dus ook daar zien ze ons terug als het mooi weer. Alleen de winkel laten we voor wat het is want de producten waren veels te duur.

Na vervolgens lekker te hebben zitten fröbelen met dochterlief, besloot ik om te gaan strijken. Nu voer ik het laatste jaar een gevecht met strijkijzers. Dat komt omdat ik gewoon geen zin heb om geld uit te geven aan strijkijzers. Dus ik strijk met apparaten waar iets aan mankeert of die ik binnen een mum van tijd weet door te branden. Over het algemeen ging het goed maar nu hebben ze toch echt de geest gegeven. Tot 5x toe had ik kortsluiting. Dacht ik eerst nog dat het misschien aan het stopcontact lag, maar nee na drie andere stopcontacten uit te hebben geprobeerd kwam ik toch echt tot de conclusie dat ik eraan moet geloven. Dochterlief sliep dus ik had ineens tijd voor mezelf. Dus meteen achter de computer en ik heb een nieuw strijkijzer besteld.

Vervolgens ook op Marktplaats gekeken of er nog ergens heel goedkoop struikjes of andere planten te koop stonden. Ik wil namelijk de voortuin aanpakken maar veel geld mag het niet kosten. Buxusstruikjes en twee bomen mogen niet boven de €100 komen. Het kan maar wel met heel goed zoeken en een beetje mazzel. Die mazzel had ik niet dus het is afwachten. Wel heb ik mazzel met mijn poging tot een moestuin. Het gros is al heel mooi aan het ontkiemen. Elke dag kijken dochterlief en ik hoe het met de plantjes staat en elke dag zien we weer een paar mini-plantjes opkomen. Erg leuk. Als het zo doorgaat dan eten we deze zomer erg veel sla, kruiden, tomaten en bonen. De rest is nog even afwachten of het goed opkomt.

Maar goed ik zat dus achter de computer en heel onveilig te surfen op Marktplaats want voor dat ik het weet, zie ik iets en plaats ik een bod. Nu wil ik op zolder een bed plaatsen voor mijn moeder. Als zij nu bij ons een weekendje komt, dan slaapt ze in een hotel omdat wij geen bed over hebben. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Dus gisteren zag ik voor een zacht prijsje een bed staan. Ik heb een vrij laag bod gedaan en tot mijn verbazing werd het geaccepteerd. Volgende week ga ik het ophalen. Er moet dan alleen nog een matras op. Die kunnen we of via Marktplaats of via een matrasgigant vast wel voor een redelijke prijs kopen. Alles bij elkaar hebben we dan met twee overnachtingen in een hotel een logeerplek voor mijn moeder. Zij kan dan ook langer blijven als ze wil en ze heeft dadelijk haar eigen plekje bij ons in huis. Ik wil dit als verrassing voor Moederdag of haar verjaardag geven. Dat betekent wel dat ik op zolder aan de slag moet. Maar dat ruimt ook de boel lekker op want daar kan volgens mij nog heel veel weg.

Omdat ik gisteren toch goed bezig was, heb ik ook mijn haren weer eens in de verf gezet. Volgens manlief zie ik er weer netjes uit ;-).

Tja en dan vandaag weer hard aan het werk.

4 opmerkingen:

 1. Geen idee of je er de tijd voor 'wilt' nemen maar vooral buxus is heul goed te stekken, steek gewoon alle gesnoeide stukjes in de grond, niets meer aan doen en volgend jaar kijken of ze wortel hebben geschoten. Alle stekjes zonder worteltjes weggooien en de andere helft neerzetten op de plek waar je uiteindelijk de buxus struikjes wilt hebben.
  suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je je wat beter voelt. En een goed idee voor de zolder. Heb je daar ook direct opgeruimd. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He serieus? Die ene was echt... vijf keer gebruikt ofzo? Balen zeg.
  Wel leuk al die blije dingen, knutselen, zaaien, bio-winkels... kan slechter :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja ik denk dat ik het doorgebrand heb of zo. Geen idee wat ik met strijkijzer doe maar veel geluk heb ik er niet mee. Of zou het een boodschap zijn van stop ermee ;-).

   Verwijderen