Pagina's

donderdag 2 oktober 2014

Energie: kan het goedkoper?

Een week geleden werd ik door mijn gasleverancier gebeld. Ze hadden zogenaamd een fantastische aanbieding omdat ik al jaren trouw klant bij ze ben. Als ik zowel mijn gas en elektriciteit voor 3 jaar zou afnemen dan zou ik een soort stapelkorting krijgen. Dat zou beginnen met 10% en vervolgens 20%. Of ik geïnteresseerd was? Nu vind ik het altijd leuk om geld te kunnen besparen dus ik wilde wel een voorstel ontvangen. Nu was het voorstel niet zo heel vrijblijvend want als je niet binnen twee weken na ontvangst zou opzeggen dan zat je 3 jaar vast aan het contract. Toch was ik benieuwd om te zien of ik kon besparen op de energiekosten dus ging ik ermee akkoord dat ze mij een voorstel zouden sturen.

Na 4 dagen kreeg ik het contract toegestuurd. Laat ik het erop houden dat ik zwaar teleurgesteld was in de “o-zo-(not)-fantastische” aanbieding. Ik zou namelijk €6 per maand meer gaan betalen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Gisteren heb ik dus aangegeven dat ik alles bij het oude wil laten.

Het is overigens niet mijn intentie om alles bij het oude te laten. Nu ik toch bezig ben, wil ik toch gaan kijken of het ergens anders goedkoper kan. Ik wil gaan kijken of ik me misschien kan aansluiten bij een collectief. Heeft iemand ervaring met sloop.de.crisis of met andere collectieven? Daarnaast wil ik kijken op vergelijkingssites. Ik ben benieuwd of het goedkoper kan.

6 opmerkingen:

 1. Ik ben toen eerst naar greenchoice overgestapt, en vervolgens via gaslicht.com naar e.on. Daar betaalde ik minder per KWH en M3 en vervolgens kreeg je een bonus van 300 euro aan het einde van het loopjaar. Nu was ik net 2 maanden te kort klant om hier aanspraak op te maken -we gingen verhuizen- maar goed....

  Overstappen gaat super makkelijk. Je vult gewoon in wat je in moet vullen (misschien moet je even je vorige eindnota erbij pakken) en je wacht af. Bij e.on kwam alles gewoon via de post. Maak even een foto van de meterstanden op de dag dat je de meterstandenkaart invult, of een foto van die kaart en dan kan er eigenlijk niets mis gaan. Zou het gewoon doen, en volgend jaar lekker weer overstappen want ze hopen natuurlijk dat je daarna lekker blijft zitten. Wel effe checken of je geen contract met een lange looptijd neemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de laatste 3 jaar contracten via een energiecollectief genomen, met altijd veel betere tarieven dan dat ik normaal zou kunnen krijgen. Ik heb wel het idee dat de rek er een beetje uit is qua collectieve acties, bij de eerste acties deden er meer dan 100.000 gezinnen mee, dat is nu een stuk minder en dus minder interessant voor leveranciers.

  De belangrijkste zaken waar je op moet letten zijn:
  - Totaal tarief voor gas en elektriciteit
  - vastrecht per maand
  - korting

  Als je die 3 weet dan kun je een aardige inschatting maken. Bedenk je overigens dat een tarief van 1 cent meer op je elektriciteit/gas veel minder impact heeft dan een hoger vastrecht. 3000 kWh verbruik is namelijk maar 30 euro op jaarbasis extra kosten, en dat is zo weer gecompenseerd als je je hogere vastrechtkosten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook goede ervaringen met gaslicht.com. En een bonus en scherpe tarieven, nog nooit gedoe gehad met overstappen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de consumentenbond is er ook een die mij dan weer goed bevallen is. (Je hoeft geen lid te zijn om mee te kunnen doen trouwens)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben alles bij UnitedConsumers (ook zorgverzekering en gsm) Het bevalt ons prima en zo hebben we altijd een spaarpotje achter de hand.

  gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn overgestapt van EnergieDirect naar BudgetEnergie. Dit deden we via een collectief van de consumentenbond.
  Hou niet alleen de prijs van gas en stroom in de gaten, vaste kosten van "Vast Recht" hakken er bij sommige bedrijven erg hard in.
  Kijk even naar de bonus die je bij sommige bedrijven krijgt.

  Over 'Sloop de crisis' heb ik gehoord dat de Nederlandse Energie Maatschappij daar een belang in heeft, ik vraag me af of je daar goedkoper uit bent.

  Heeft PMA niet een aanbod ?

  BeantwoordenVerwijderen