Pagina's

vrijdag 31 oktober 2014

Kleine beetjes lossen veel af

Je zou ondanks alles bijna vergeten dat ik ook nog schulden heb. Het rare is dat ik de schulden de laatste weken een beetje los heb gelaten. Ik los af, elke maand gaat het saldo naar beneden en ooit komt er een einde aan. Ik zou meer kunnen gaan doen door naar ruimte in mijn budget te gaan zoeken maar ik word niet heel erg blij van budgetteren. Ik zie het meer als een noodzakelijk kwaad om overzicht te blijven houden. Dus om druk naar ruimte te gaan zoeken in mijn budget, lijkt me nu niet zo'n goed plan. Het zou alleen maar meer stress geven. Kortom niet doen dus.


Toch probeer ik wel extra af te lossen. Een aantal weken heb ik een aantal boeken en dvd op bol.com gezet. Sindsdien heb ik voor ongeveer €65 verkocht. Gisteren maakte ik de grote klapper door alle seizoenen van The Soprano's te verkopen voor€75. Ook daar gaan bemiddelings- en verzendkosten vanaf maar dan houd ik nog een leuk bedrag over. Alle verkoopopbrengsten stort ik direct door naar mijn creditcard. En zo slinkt heel langzaam dat saldo. 

Ook heb ik een aantal dingen op Marktplaats te koop gezet [klik hier]. Geen idee wat ik fout doe maar het loopt voor geen meter. Ik heb alleen de dvd-box van The Bridge verkocht en that is it. Ik krijg wel biedingen binnen maar als ik dan akkoord ga dan haakt ik de verkoper af. Volgens mij is dat een beetje de teneur van Marktplaats: lukraak bieden en als het erop aankomt geen thuis geven. Sinds gisteren probeer ik ook musicalkaartjes te verkopen die mijn moeder via een lotterij heeft gewonnen. Beiden hebben wij een bloedhekel aan musicals dus ik mocht de kaartje verkopen en de opbrengst houden. Je zult het niet geloven maar drie potentiele kopers hebben het al laten af weten. Ongelofelijk, vind ik dat. En ik vraag nog niet eens de prijs van één kaartje in de reguliere verkoop.

Maar toch ik heb inmiddels al wel zo'n kleine €70 afgelost dankzij mijn verkopen. En dat is best leuk. Dus nu wil ik meevallers gaan gebruiken voor extra aflossingen. Het zijn misschien geen grote bedragen maar het brengt me toch weer ietsje dichter bij een schuldenvrij bestaan. 

4 opmerkingen:

 1. Ik heb vorig jaar verkocht via MP en bol, vooral tv series. Voor mijn gevoel schoot het voor geen meter op maar omdat ik alle verkopen op 1 rekening stortte had uiteindelijk toch een paar honderd euro. Zo bezien helpen alle beetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede avond,

  Wat betreft MP het loopt of het loopt even niet, vooral geduld hebben, en ook de prijzen vergelijken met andere producten dat je er niet boven zit qua prijs, soms een paar euro goedkoper kan er al voor zorgen dat je het kwijt bent, is het MOETEN dan de prijs zo houden, is het om op te ruimen doe het voor een bescheiden prijsje weg.

  Maar hoor er meerdere over hoor dat het super slecht loopt, het is echt crisis op het moment, dus mensen zijn dan nog kritischer om spullen te kopen.

  je zal zien met de kaartjes dat die een dag van te voren in ene verkocht zijn ;-) en laat ze lekker afzien, is hun verlies niet de jouwe (je hebt ze gelukkig niet hoeven te kopen)
  Enne mensen die niks meer laten horen... pff die zijn het ergst, de fijnste zijn die gewoon zeggen dat ze al een andere gekocht hebben, is niet leuk maar wel eerlijk.

  Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd ;-)

  Houd de moed er in, en zo langzaam maar zeker komt het goed (kan er over mee praten)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet niet wat het momenteel met mp is maar ik verkoop ook voor geen meter en inderdd bieders en dan haken ze af.. of ze vinden de verzendkosten opeens te duur terwijl dat er toch echt altijd bij staat.
  Denk dat een hoop mensen wel willen kopen maar er gewoon mometeel geen geld voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat de facebook-regio-groepen waat allerlei spullen gratis worden aangeboden, de markt voor marktplaats verpesten.

  BeantwoordenVerwijderen