Pagina's

donderdag 5 maart 2015

En nu is het afwachten...

Daar ging ik dan dinsdag naar Zwitserland. De vlucht verliep goed en met enige vertraging landde ik op het vliegveld. Vervolgens ging ik rechtstreeks door naar het hotel om mijn bagage weg te brengen en even op te frissen. Het hotel lag in een prachtige villawijk met uitzicht op de bergen en het meer. Ik kreeg een kamer met uitzicht op de tuin. De kamer was niet groot maar wel van alle gemakken voorzien. Later ontdekte ik ook dat het een fantastische douche had waar ik heerlijk onder het warme water kon ontspannen.

Nadat ik de kleren netjes had uitgehangen en iets had gedronken, ben ik de toerist gaan uithangen. Ik heb de hele middag gezworven door het center, me vergaapt aan de etalages, genietend van de mooie gevels en kleine winkeltjes in de zijstraatjes om te eindigen bij het meer. En daar werd ik getroffen door een adembenemend uitzicht. Een uitzicht waar ik nooit genoeg van zal krijgen. Ik besloot dus om een wandeling langs het meer te maken. Naast het meer lag ook een park met bankjes die weer uitzicht gaven op het meer. Op een bepaald moment ben ik op zo'n bankje gaan zitten. Ik heb daar uiteindelijk een uur alleen maar gezeten, genietend van het geluid van het kabbelende water, het zonnetje in mijn gezicht en het gekwaak en gekrijs van de eenden en de meeuwen. Ik werd overvallen door een diepe, diepe rust die me tegelijkertijd ook enorm emotioneerde. Ik had mij in lange tijd niet zo ontspannen gevoeld. En dat voelde verdomdes goed. Met tegenzin ben ik op een bepaald moment van mijn bankje weg gegaan en ben ik langzaam weer richting hotel gegaan. Daar had ik een rustige avond en moe maar voldaan viel ik uiteindelijk laat in slaap.

En toen was het woensdag: de dag van de gesprekken. Ruim op tijd ben ik vertrokken waardoor ik veels te vroeg op het kantoor was. Het gaf mij de gelegenheid om de sfeer te proeven. Ik weet niet wat het was maar die diepe rust die ik de dag ervoor ervaarde, overviel me weer. Er was dus geen enkel spoor van zenuwen maar ik voelde me er juist op mijn gemak. Ik heb uiteindelijk vier gesprekken gehad en een informele lunch met de manager die ik van mijn vorige en huidige werkgever ken. Het waren stuk voor stuk prettige gesprekken waar er voldoende ruimte was om vragen te stellen. Ik heb dus een heel goed beeld van de positie, het team en het bedrijf. Ook kreeg ik meteen informatie over de arbeidsvoorwaarden en het relocation package. Het was beter dan ik had gehoopt. Al met al liep ik met een heel goed gevoel weg. Ik heb begrepen van mijn (bevriende) manager dat de feedback vanuit het eerste gesprek heel positief was. En ik maar denken dat ik het verknald had. Er zijn nog andere kandidaten waarvan één ook voor een tweede gesprek was uitgenodigd. De anderen zitten nog in de eerste ronde. Ik heb begrepen dat ze ook al veel kandidaten hebben afgewezen. Het is te hopen dat het initiele enthousiasme dus nog steeds bestaat. Mijn gevoel is goed. Het waren goede gesprekken waarbij er ook goed werd gereageerd op wat ik zei. Het voelde prettig aan en ik heb het idee dat dit wederzijds was. Geen idee hoeveel met het meeweegt dat ik de manager daar ken en zij het ontzettend leuk vindt dat ik bij haar ben komen solliciteren. 

Met enige tegenzin verliet ik de stad en liet ik Zwitserland achter me. Het voelde zo goed. Het voelde bijna als thuiskomen. Ik hoop met heel mijn hart dat het binnenkort ook mijn nieuwe thuis wordt. Want ook wat ben ik enthousiast over deze baan en het bedrijf en wat zou ik daar graag willen werken en wonen. Manlief was blij om mij na lange tijd weer zo enthousiast weer te zien. Hij zag weer een lichtje in mijn ogen sprankelen. Het is nu afwachten... minimaal twee zenuwslopende weken. 

17 opmerkingen:

 1. Ik las je verhaal en dacht, als ze over het meer begint dat zit ze in Zürich. Een vriendin van mij is een jaar of 15 geleden geëmigreerd naar Zwitserland. Wij zijn haar eens met vier vrouwen gaan opzoeken en één dag Zürich gedaan, één dag Berg en één dag Soloturn. Daarna weer met de vlieger vanuit Zürich naar huis. Wat is het daar schitterend hè. Vooral het centrum daar en de conditoreien. Ik ga voor je duimen en hoop dat je aangenomen wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad Zurich. En wat is het daar prachtig hè vooral rond het meer.

   Verwijderen
 2. Ik duim voor je! Ik lees al een tijdje mee en gun het je heel erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt goed zeg, wat heerlijk dat je je daar zo thuis voelt! Hoop dat het positieve gevolgen heeft, je gesprek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh gaaf joh. Ik duim zooooo voor je dat je die motherfokkers straks je ontslagbrief en een dikke middelvinger kan geven en hier wordt aangenomen. Het is je dubbrl en dwars gegund na alles van de laatste tijd je?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Carla van Leeuwen5 maart 2015 om 19:04

  Spannend! Heel veel sterkte met het wachten op de uitslag. En dat die uitslag positief voor jou zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het gesprek zo goed ging, dat geeft ook al een fijn gevoel. Ik hoop voor jou dat je het wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super dat het zo goed is gegaan en dat je je daar zo thuis voelde meteen.
  Ik hoop zó dat je deze baan krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik dit zo lees, hoop ik ook helemaal dat je deze baan krijgt zeg! Het klinkt in alle opzichten geweldig. Ik duim voor je!!!!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meestal klopt een "goed" gevoel wel, bij mij wel tenminste. Als ik mijn minderwaardigheidscomplex kan temmen. En de rust die je beschreef is ook een goed ingrediënt voor een geslaagd gesprek. En dan nog een positieve connectie met de manager - netwerk hulp helpt heel veel hoor! Ik gok dat je goede kansen maakt. Ech wel!
  En als het lukt, is dat weer een stukje dichterbij Griekenland, dat zou ook mooi zijn (auto+VentieVeerboot dan een optie?) Als jullie makkelijker naar zijn familie reizen, maakt dat het leven van je man fijner?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naast het feit dat we beiden Zwitserland een prettig land vinden, speelt het ook een rol dat we dichter bij Griekenland zijn. Je kunt redelijk goedkoop vliegen waardoor dat dan bijna niet meer opweegt tegen de kosten van de ferry. Al is de boot ook een optie als je daar een auto wil hebben. Het zou het dus allemaal wel een stuk makkelijker maken.

   Verwijderen
 10. Dat rustgevoel en die dag die je ervoor hebt "genomen", daarmee is deze werkreis ook een stukje vakantie=medicijn geworden. Fijn voor je.
  Want die rust is nu precies waar jenaartoe moet gaan om te genezen. Je weet nu hoe het voelt, dan is het makkelijker om nog eens op te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat positief allemaal zeg. Ik lees al een tijdje met je mee maar reageer zelden. Ik ga heel hard voor je duimen. Ik gun het jou en je gezin zo.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bijna een spirituele ervaring jouw sollicitatie. :) Hoop op de gewenste uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bijna een spirituele ervaring jouw sollicitatie. :) Hoop op de gewenste uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen