Pagina's

woensdag 2 januari 2013

Een nieuw jaar

Ten eerste een heel gelukkig, mooi en gezond nieuw jaar. Dat 2013 je mag geven wat je wenst en hoopt.

Hoe erg ik ook elk jaar naar de feestdagen uitkijk, elk jaar slaak ik weer een zucht van verlichting als deze dagen voorbij zij en het leven weer terug naar normaal gaat. Nadat het nieuwe jaar knallend (niet door mij) wordt ingeluid, begint bij mij het weer te kriebelen. Ik heb dan genoeg van de kerstboom en ik wil weer een opgeruimd huis. Ik wil het liefste zo simpel mogelijk eten. Op nieuwjaarsdag zaten wij dus achter de aardappels met bloemkool en een stukje vlees. Het zal wel een reactie zijn op alle weldaad van de afgelopen dagen.

Budget-technisch is het ook niet helemaal goed gegaan. Ik ben ruim mijn budget overgegaan.  Een klein rondje rond de rekeningen en de schulden laat zien dat er op de rekeningen net voldoende saldo staat om tot mijn volgende salaris rond te komen. De riem moet de komende 2-3 weken dus strak worden aangetrokken. Gelukkig kan in interen op een overvolle voorraadkast en diepvries. We redden het met een beetje fantasie op kookgebied wel qua eten. Helaas heb ik deze maand nog geen extra aflossing gedaan. Er was de contributie voor de ANWB en nog een andere rekening die roet in het eten gooide. Ik wil nu wachten tot 7 januari om te kijken wat er nog op de lopende rekening staat en dit wil ik dan gebruiken als extra aflossing. 

Het bundelen van de leningen heb ik ook nog niet gedaan. Eerlijk gezegd twijfel ik nog steeds. Ik ben met de persoonlijke lening nu eindelijk onder de €10.000. Het saldo staat nu op iets meer dan €9.600. Dat maakt me op een of andere manier heel erg blij. Het is net of ik een magische grens ben overschreden, ook al weet ik best dat als ik alles bij elkaar optel dat ik wel weer over de €10.000 heen ga. Om dat nu heel bewust weer te verhogen naar €14.000 of €15.000 doet iets met me. Het staat me op een of andere manier enorm tegen ondanks dat ik weet dat ik hierdoor minder rente zal betalen door het te bundelen. Verstandelijk begrijp ik het allemaal wel maar emotioneel heb ik er moeite mee. Misschien dat ik het even moet laten rusten en over een paar weken er weer eens over na moet denken. Als ik een nieuw overzicht van mijn financiën heb gemaakt voor 2013, zie ik de dingen waarschijnlijk weer anders.

Ondertussen ben ik aan het genieten van mijn laatste vakantiedagen. Volgende week maandag mag ik weer aan het werk. Die vrije dagen heb ik achteraf hard nodig want wat ben ik ontzettend moe geweest de laatste 10 dagen. Ik kom nu pas heel langzaam bij van alles. Het lijkt wel of alle vermoeidheid van de afgelopen tijd er aan het uit komen. is. Het was/ is zelfs zo erg dat ik soms ontzettend misselijk ben. Zelfs koffie verdraag ik niet. (nee ik ben niet zwanger). Die vermoeidheid heeft wel een kleine schaduw op de dagen geworpen want er waren dagen bij dat ik niet vooruit te branden was en dat ik 's middags ook een dutje deed. 

Ondanks dat heb ik ook leuke dagen gehad. Ik geniet van de vrije tijd die ik heb, de extra tijd die ik met mijn dochter al spelend kan doorbrengen en de tijd die ik heb om lekker in huis te tutten. Ik geniet van de dagen die voorbij kabbelen zonder dat je verplichtingen hebt. Heerlijk vind ik dat gevoel van vrijheid.

Vorige week ben ik met dochterlief naar Schiphol geweest. Het blijft leuk voor haar om naar de vliegtuigen te kijken vooral als we dan ook nog eens een klein stukje met de trein naar het vliegveld gaan. De speeltuin in een van de restaurants daar blijft leuk om in te spelen. Kortom zijn had een superdag. Deze week wil ik nog iets speciaals met haar gaan doen als een soort afsluiting van de vakantie. Dat wordt of zwemmen of weer naar de speeltuin. 

Vanaf volgende week begint weer het normale dagelijkse leven. Ik ga dan ook weer met frisse moed verder met aflossen... hopelijk kom ik heel dicht tegen de eindstreep aan het einde van dit jaar. 

1 opmerking:

  1. Dat is het beste vooruitzicht dat je dan kunt hebben voor 2014. Schuldenvrij opnieuw beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen