Pagina's

dinsdag 29 januari 2013

Foutje, bedankt!

Gisteren logde ik in om op mijn account van creditcard 1 om te zien hoeveel aan saldo er nog openstond. Ik heb vorige week een groot bedrag gestort en dat was netjes verwerkt. Ook zag ik dat het hotel al de kaart had belast met de hotelkamer. Morgen ga ik namelijk voor twee dagen op zakenreis. Tot mijn verbazing zag ik dat er nog een ander bedrag als betaling stond. Verbaasd keek ik naar mijn schermpje. Dat bedrag had daar helemaal niet moeten staan. Dat bedrag had ten gunste moeten komen van creditcard 2. Ik had namelijk vorige week een automatische, periodieke betaling gemaakt binnen internetbankieren ten gunste van deze kaart. Blijkbaar had ik dus de verkeerde rekening opgegeven nl die van creditcard 1. Dit heeft wel tot resultaat dat als ik de kosten van de hotelrekening ervan aftrek dat er nog maar een klein bedrag openstaat. Dit betekent dus dat als mijn werkgever mijn declaratie snel uitbetaald, ik eind deze maand mijn creditcard 1 volledig heb afgelost. JOEPIE!!!!

Het is dan zelfs zo dat ik eind deze maand al mijn eerste extra bedrag kan gaan storten om creditcard 2 versneld af te lossen. Mijn “foutje” had dus deze keer geen negatieve gevolgen. Wel heb ik gisteren de fout snel hersteld door de periodieke betaling te annuleren. Na terugkomst van mijn reis zet ik de nieuwe periodiek betaling in internetbankieren zodat er automatisch een vast bedrag naar creditcard 2 ter aflossing gaat.

Vandaag heb ik ook mijn groente en fruittas voor deze week afgebeld. Er ligt nog genoeg in de ijskast dus waarom dan een tas afnemen. Manlief is niet zo’n groente-eter dus ik hoef niet te verwachten dat hij die twee dagen dat ik er ben eens lekker groente voor zichzelf zal klaarmaken. Dochterlief zal wel heel gemakkelijk erwtjes krijgen want dat vindt ze nu eenmaal het lekkerste en hij heeft geen zin in toestanden aan tafel als ik er niet ben.

Tja en dan morgen weer in het vliegtuig. Wederom stap ik met gemengde gevoelens het vliegtuig in. Ik blijf het toch een beetje eng vinden om te vliegen. Eenmaal daar heb ik woensdagmiddag en –avond voor mezelf. Dus ik wil de stad in om de geuren op te snuiven maar ook om een beetje te winkelen en iets te eten. Vrijdagavond ben ik dan weer terug. Ik zeg altijd maar dat ik er toch van moeten genieten ondanks dat ik geen fan ben van zakenreizen. Twee dagen lang ben ik toch van alle gemakken en luxe voorzien. Dat is ook wel weer fijn.


2 opmerkingen: