Pagina's

donderdag 17 januari 2013

Zucht de buffer wordt aangesproken

Het was een kwestie van tijd voordat er iets in huis kapot zou gaan en dus vervangen moet worden. Dat is ook logisch als de meeste spulletjes in huis meer dan 10 tot 15 jaar oud zijn. De eettafelstoelen zijn het eerste die het langzaam opgeven. In de zomer waren de eerste sporen van verval al aanwezig. De drager onder de stoelpoten brak af. Een poging om de boel met houtlijm bij elkaar te houden, mislukte hopeloos. Nog geen dag later lag de houten drager op de grond. We zitten nu op de twee stevigste stoelen voor zover ze het label stevig nog mogen hebben. We moeten dus op zoek naar nieuwe schoenen. Om de “nieuwe” stoelen te betalen, ga ik het buffertje van €1000 aanspreken die ik dankzij de gulle gift van mijn moeder sinds december heb.

Ik heb een budget in mijn hoofd van €150 voor 6 stoelen. Dat leek me een net bedrag voor 6 tweedehands stoelen. Zelfs 4 stoelen is goed. Enthousiast begon ik op Marktplaats te zoeken binnen een straal van 75 kilometer. Eigenlijk wil ik maar maximaal 50 kilometer rijden voor een stel stoelen. Nu heb ik een bepaald type stoel in gedachte. En wat blijkt? Laat die stoelen het nu enorm goed doen. Binnen een mum van tijd word ik iedere keer overboden en wordt mijn budget overschreden. De huidige stoelen houden nog wel even eventjes dus ik laat me niet opjagen. Ooit moeten toch mijn droomstoelen op Marktplaats worden aangeboden voor de prijs die ik in gedachte had. Het zal een kwestie van geduld zijn. Ik heb namelijk een soortgelijke ervaring met de aankoop van het bed van mijn dochter. Haar bed heb ik uiteindelijk kunnen kopen door direct contact op te nemen met de koper nadat de advertentie er nog niet een uur op stond. Kwestie van op het juiste moment en een beetje geluk. Hopelijk gaat het met de stoelen niet heel veel anders.

Toch vind ik het jammer dat ik mijn buffer moet aanspreken. Ik speel namelijk met de gedachte om mijn buffer te gaan gebruiken om mijn creditcard volledig af te lossen. In december heb ik mijn buffertje namelijk tot €1250 kunnen laten groeien door de verkopen op Marktplaats en bol.com. Als ik mijn creditcard (card 1) zou aflossen dan zou ik toch nog een bescheiden buffertje hebben. De bedoeling is om deze per maand te laten groeien met de opbrengst van verkopen, een vast spaarbedrag en andere voordeeltjes. Ik wil een buffer hebben van minimaal €500. Dat is hopelijk net voldoende om een huishoudelijk apparaat te vervangen.

Ik merk deze maand dat ik het moeilijk vind om in de aflossingsstemming te blijven. Het is niet dat ik in mijn oude bestedingspatroon ben gevallen. December en januari zijn  alleen erg dure maanden. Veel jaarrekeningen vallen eind december op de deurmat en moeten worden betaald. Dat is ten koste gegaan van het bedrag dat ik per maand extra aflos. Het is de bedoeling dat ik ooit maandelijks een bedrag opzij ga zetten om dit op te kunnen vangen. Alleen wil ik nu elke euro gebruiken voor aflossen dus reserveer ik nog niet. Ik vind het belangrijker om eerder van de schulden af te zijn dan nu reserves aan te houden. Zo worstel ik verder….. soms lijkt het allemaal nog zo ontzettend ver weg.

8 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat 0 zo ver weg lijkt. We hebben zelf inmiddels ook een leuk bedrag staan om af te lossen. Maar het gaat je vast lukken! Lekker door blijven verkopen en is er niet een leuke kringloopwinkel in de buurt? Misschien hebben ze dan niet je droomstoelen maar wel stoelen die met een likje verf ofzo toch heel erg leuk worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien is het een idee om de creditcard met €500 af te lossen. Houdt je toch nog een stukje buffer én zie je wel resultaat doordat de rente ook naar beneden gaat..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als eens bij bijvoorbeeld "Het Goed" gekeken of andere kringloopwinkels?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk ook bij Kringwinkels. Alleen ik heb daar nog niet echt iets zien staan dat ik leuk vind. Het is ook daar een kwestie van aanbod en wat er wordt ingebracht. Dus ik combineer MP en Kringloop. Alleen MP vind ik makkelijk omdat ik daar elk moment van de dag kan kijken. Verven of schuren vind ik overigens geen bezwaar.

   Verwijderen
 4. Ik zou je toch willen adviseren om eerst je creditcard af te lossen, die rente is zo schandelijk hoog dat is zo zonde van je geld.
  En wat marktplaats betreft, ik bied nooit en bel of mail gelijk en daar heb ik goede ervaringen mee. Vaak kom je gelijk tot een goede prijs, de verkoper wil het ook graag kwijt en dan hoef je niet oeverloos te bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook wel mensen gezien die geen 4 of6 gelijke stoelen hadden, maar heel bewust 6 ongelijke. Wel in dezelfde kleur geschilderd, maar allemaal opgepikt op kringloop/koninginnedag/grof vuil en de goedkope marktplaats. 1 stoel is soms goedkoper dan 1/6 van een set vna 6. Die dus.
  Is dat een oplossing die voor jou wat kan zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook wel eens gezien. Ik vind het er ook erg leuk uitzien zolang de stoelen in een soortgelijke stijl zijn. Het is ook iets wat ik overweeg. Ik vind zelf stoelen gecombineerd met een klepbank ook leuk. Alleen die klepbankjes zijn zo ontzettend duur dat het geen optie is.
   Ik ga dit weekend er maar weer eens goed voor zitten en zoeken.

   Verwijderen
 6. Heb je niet één of ander familielid, vrienden, buren.... die op zolder nog een paar oude stoelen staan hebben die ze niet gebruiken ? 't Is misschien niet direct jullie stijl maar in elk geval is het 'uitstel van executie' en ondertussen kun je op 't gemak 'zoeken' naar stoelen die jullie graag zouden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen